0   

Elizabeta Božnar @ElizabetaBoznar 19. Feb 2021, 22:08

Rada bi nasvet za nakup fotoaparata, ki bi ga uporabljala predvsem za slikanje rož, tudi zelo od blizu oz. s povečavo.
Katere tehnične karakteristike mora imeti fotoaparat?
Katerega mi priporočate?
 0   

MiroR @Ramirov 21. Feb 2021, 14:58

Zdravo,
jaz bi rekel, da pri slikanju rož ni toliko pomemben fotoaparat. Karkoli kupite ni slabo, seveda, če imate svojo znamko je nikakor ni potrebno menjati. Dilema je samo ali imeti full frame ali APS-C senzor. Če se nameravate resneje ukvarjati s tem hobijem bi vsekakor priporočal polni format, seveda pa je to odvisno od vašega proračuna? Osebno pa mislim, da je pri makro fotografiji večji poudarek na kvalitetnem fiksnem makro objektivu s široko zaslonko, kot na samem fotoaparatu, to bo tisto kar vam bo dalo odlične rezultate. Seveda pa še to ni vse, potrebovali boste tudi kvalitetno fotografsko stojalo, ki ga lahko spustite skoraj do tal, tudi kakšna makro bliskavica vam bo prišla prav, da o določenih filtrih niti ne govorim. Seveda ima vsa ta oprema svojo ceno.
Torej slika je zdaj posneta in zdaj kruto spoznanje, da kljub dobremu aparatu, vrhunskemu objektivu ter ostali opremi, še ni to kar ste pričakovali, normalno, hitro ugotovite, da potrebujete še kvaliteten program za naknadno obdelavo slik, še dodaten strošek. Vzemite še v zakup kar nekaj neprespanih noči z obdelavo slik, ampak verjemite izplačalo se bo.
Zdaj vidite, da ni stvar samo v fotoaparatu, ampak je za vrhunske rezultate še marsikaj drugega, predvsem bi tu poudaril veselje do te zvrsti ter veliko časa in vloženega truda, ko bodo tu prvi dobri rezultati bo vedno več veselja in volje za slikanje.
Na koncu pa je še možno, da se z lepimi in kvalitetnimi slikami rož in cvetja še dodatno zasluži kakšen everček, saj so take fotke zelo iskane. Malo poglejte okoli sebe, na vsaki bombonjeri so rože, tu so še čestitke, voščilnice in še in še možnosti, samo malo se je treba znajti.
Želim vam samo še veliko veselja in užitka ob slikanju cvetja pa seveda, da bi se vam tudi kaj finančno poznalo, saj vložek v solidno foto opremo ni majhen.
Če pa se ne mislite s tem resneje ukvarjati, ne vlagajte v drago opremo, raje posnemite kak lep cvet kar s pametnim telefonom, saj je kvaliteta le teh s trgovskih polic dobesedno izrinila kompaktne kamere.
Lep pozdrav in ne pozabite fotoaparat je samo platno v slikarskem žargonu, objektiv pa je čopič s katerim rišete sliko!!!
Miro_R


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati