0   

andrej štruc @galo31 8. Jun 2022, 14:50

Spoštovani, odločam se za nakup aparata in izbiram med; sony hx400v, panasonic fz82 in morda nikon coolpix b700(katerega trenutno ni na zalogi)
O fotografiranju nimam blagega pojma se sicer hitro učim a fotoaparat rabim zaradi sledeče specifične zadeve;
imam precej veliko zemljišče (50h) z ogromno vrstami dreves in podrastja. Rad bi arhiviral kar največ živali za svoj osebni arhiv tako velikih kot manjših živali zato 50x zoom je najmanj kar potrebujem. Čez zimo letos sem porabil več kot sto kg ptičje hrane in prihajajo vedno nove vrste(sova uharico srečam 1x na 3 mesece)...skratka, uporabljal bi bolj avtomatske nastavitve kot ročno/profesionalne saj pred kakovost fotografije postavljam njeno vsebino. Morda Nikon 900 ali 950 če me kdo prepriča v to ali kaj podobnega.
Vsakega vašega odgovora ali nasveta bom zelo vesel in morda še; čez kako leto nameravam odpreti prenočišče za lov na še ne arhivirane vrste seveda brezplačno...
Lp!
 0   

Jure Verdnik @pajdo 14. Jun 2022, 15:58

https://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx400v_review
https://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz82_review
https://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_p950_review
Prilagam povezave do testov. Verjetno te bo zanimala kvaliteta fotografij pod visokim ISO številom, potrebeno za fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah in kvaliteta pod velikim zomom. Po moje tule zmaga Nikon 950.
Prepričaj se v testih


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati