0   

Tine Tomazic @TineT 14. Sep 2003, 15:58

Pozdravljeni!

Vem, da ste trenutno vsi zelo jezni name. Vsekakor mi je zal, da sem povzrocil take nevsecnosti. Oproscam se. Vem da sem grobo krsil pravila slo-foto portala in zato mi je zelo zal
Rad pa bi pojasnil zakaj sem storil to kar sem. Nikakor ni slo za namen pridobivanja glasov in popularnosti. To ni moj cilj, saj se ukvarjam z necim popolnoma drugacnim, kot je fotografija. Fotografiram za lastni uzitek in to je to. Torej, dolgo casa sem kot neprijavljen uporabnik gledal fotografije in prebiral komentarje nanje. Scasoma se mi je zazdelo, da prihaja pri komentarjih do nepotrebnega medosebnega obracunavanja, ter da nekateri vsevedni posamezniki pisejo komentarje le zato, da jih pisejo in morebiti spotoma avtorja fotke potrejo. Zato sem si rekel da nastavim kost v obliki nekaj profi slik, profi avtorja. In moje domneve so se pokazale za resnicne. Vedel sem da bom slej-ko-prej odkrit...
Torej, po mojem skromnem mnenju naj se komentarji na fotografije uporabljajo v konstruktivne namene. Naj se tam kdaj znajdejo tudi kaksni nasveti kako stvari izboljsati (kam lepse znanje podajati ob sliki sami???), ne pa le gole kritike. Vsi se vecno ucimo in vem, da bi bilo vecini oporabnikov zelo vsec, ce bi si med sabo pomagali, ob konkretni sliki podebatirali kako bi se jo morda lahko izboljsalo ipd. In vsem vam...Photoshop in podobno ni in nikoli ne bo orodje za izdelavo fotke. Vse se dogaja mnogo prej, v rokah.
Vem da me boste spljuvali, a vseeno, mislil sem dobro.
Lep pozdrav
Tine.
 0   

Miki @Miki 14. Sep 2003, 16:33

Kar se mene tiče, sem podobnega mnenja, kot si bil ti pred prekrškom. Priznam :oops: , sem tudi sam razmišljal, da je edini način, da svoje mnenje potrdim tak, kot si ga ti izbral. Samo ni ravno legalen. Če bi se dogovoril z avtorjem...mogoče. Ker pa gre bolj za šalo kot zares te ne bom nič pljuval. Glede komentarjev sem pa že sam zapisal, da gre vse prevečkrat za "Cesarjeva nova oblačila"!
 0   

Rok @[c]artman 14. Sep 2003, 17:08

ja kot je blo že povedano bi se dogovoril z avtorjem in z admini na portalu, če je šlo za nekakšen "projekt", tako ti pa težko verjamem. sori

je pa ta problem na vseh tovrstnih portalih. ko je en model enkrat nekje slišal za tretinsko kompozicijo in potem to "goni" pri vseh komentarjih...potem centralna ni nikoli vredu, samo tretinska je najbolša in nevem kaj še vse. res amatersko.
ampak potem pa vidimo ene high fotke od profesionalcev, kjer so glave portretov napol odrezane, kompozicije centralne... kdo ima potem narobe?
ali profi fotograf dela narobe ali pa se samo folk ki nima pojma smeši pred vsemi? malo za razmislit no...ni vedno centralna kompozicija napačna, ni vedno tretinska najbolša in niso vedno obrezane glave portretov faljene. nikjer ni ekstaktno določeno kaj je pri kateri fotki prav in kaj narobe.
vsak naj ocenjuje po svojih zmožnostih, glede na svojo izkušenost. ker meni (in pa najbrž še komu) nič ne pove komentar v stilu "slaba kompozicija", "joj spet centralna kompozicija..." - če že kritiziraš vsaj utemelji in povej boljšo rešitev.
če se že gremo neke profije... 8O
 0   

EMET @EMET 14. Sep 2003, 17:47

GLEDE NA TO, DA JE AVTOR ŽE TLE (ČE SEM PRAV RAZUMEL), SMO LAHKO SREČNI, ČE NE PRIDE DO KAKE *** ... SEVEDA LE ZATO, KER TUKAJ NI NIČ KOMERCIALNEGA ...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Sep 2003, 23:25

Upam, da take debate o komentarjih ne bodo postale večne na tem portalu.

Glede vse te zmede, ki je nastala, sem po eni strani srečen na razplet. Žal mi je, ker je da TineT ni prej povprašal za dovoljenje avtorja. Ker je ideja kar zanimiva.

Žal pa takšna so pravila in tako moram tudi okrepati.

Vidim pa, da ta trenutek potekajo kar tri teme s podobno temo o komentarjih in o teh rečeh. Tako da srčno upam, da bomo enkrat dosegli to, kar smo si zastavili.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati