0   

Mare @maragon 30. Avg 2005, 11:16

Pozdravljeni,

malo sem se premišljeval zakaj na slovenskem omrežju oz. tudi v slo-foto galeriji nikjer ne razstavljajo kakšni bolj znani slovenski fotografi. Verjamem, da se tu pa tam kakšen najde, a kakšnega bolj znanega fotografa nisem zasledil. Prosim ne me narobe razumeti, saj je tukaj gor kar veliko zelo nadarjenih fotografov, a tiste elite tudi tukaj kot drugje nisem zasledil.

Obenem pa me zanima ali mogoče kdo ve, zakaj recimo tudi tuji avtorji ne objavljajo svojih del. Videl sem, da je galerija prevedena tudi v angleškem jeziku - je to posledica premajhne reklame ali kaj drugega?

Odgovori dobrodošli grin

Lp
 0   

tinekr @tinekr 30. Avg 2005, 11:24

Koliko vem za ene par znanih fotografov na lokalnem področju seveda, da ne rabijo nobene potrditve več, ne rabijo, da jim bodo wannabe strokovnjaki ocenjevali njihove fotke, saj navsezadnje pravi naslov za ogledat si fotografije je galerija. Na slo foto so ponavadi kritike od tistih ljudi, ki so za to še najmanj kompetentni. Pa še to, da je objavljanje fotografij brezplačno s strani nas, ki objavljamo, kar tudi nekaj pove ane? smile
 0   

daylight @daylight 30. Avg 2005, 11:32

ja.. mislm da je vec al manj ze tina vse povedla. Mislim da jim ni ravno v intreseu da se njihove fotke izgubljajo v poplavi rozic, metuljev, morskih utrinkov in wanabee art fotk bigrazz sej to ni v intresu mislm da nobenemu izmed nas.. smo pac eni bolj tolerantni glede tega. Plus to da bi folku ki prakticno ustvarja ze celo zivljenje, en prepotenten najstnik sral kaj je kompozicija 8O Rofl
 0   

Mare @maragon 30. Avg 2005, 11:33

Potem imajo drugi svetovno znani fotografi očitno drugačno mnenje kot naši (govorim o tistih iz profesionalnih voda). Na ostalih svetovnih portalih objavljajo tudi takšni.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Avg 2005, 11:40

Očitno je to resnica... sam je pa tudi men žal da tujci več ne obljavajo, ker vsi vemo da je recimo dee prinesel kar prijetno svežino s svojimi fotografijami (kot tudi mirac, pljuc in ostali).

Ja ja, da ne bo zdej tko zvenel kot da naši niso dobri hehehe še vedno 1A
 0   

daylight @daylight 30. Avg 2005, 11:57

pa sej konec koncev je še dokaj mlad portal..
more dat se puberteto skozi (kot tudi veliko clanov) Rofl
 0   

Goran @darkdragon 30. Avg 2005, 12:44

res je da na photo.net (primer) objavljajo svetovno znani umetniki s področja fotografije samo ta portal je veliko starejši kot je slo-foto. jst mislim da se bo s časom tut tukaj izboljšalo povprečje kvalitete fotk.

res pa je, in zdi se mi prav da se tudi začetnikom pove kaj lahko izboljšalo na njihovih fotkah.

dee je zame najboljši tujec in mislem da nisem edini ki tako misli. upam da ga kdaj spoznam v živo. je pa res da je tujcev bolj malo in res pomoje zaradi reklame al pa zato ker smo SLO.

Nobody Is Perfect, But I Am Pretty Fucking Close ! Don´t Hate Me Because Of That !
 0   

Heretic @Heretic 30. Avg 2005, 12:52

ja tujci res prinesejo svežino, kot je rekel luc. škoda, da jih ne objavlja kaj več, upam pa, da se bo s časom to izboljšalo.
na slo-foto sta mi poleg dee-ja najbolj padla v oči Tomi Scheipers in Stefan Rohner, ki ima res nore slike.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Avg 2005, 12:54

Kateri pa je že Tomi Scheipers? :roll:
 0   

Goran @darkdragon 30. Avg 2005, 13:01

jst nobenga od teh dveh nisem zasledil. sem morda slep? hhhhhhh


Nobody Is Perfect, But I Am Pretty Fucking Close ! Don´t Hate Me Because Of That !
 0   

Miha Rekar @Mih@ 30. Avg 2005, 13:01

Bo treba narest inter-foto namest slo-foto če hočmop tujce bigrazz bigrazz bigrazz Rofl
[url=http://mr-foto.net/zsfb.html][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/blogblog/zsfb_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
[url=http://mr-foto.net/][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/miha/userbars/mihaowner_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
 0   

iztok @izo 30. Avg 2005, 13:10

ja, tiste fotke od rohnerja so ble fajn. takrat si bli res extremi, na eni strani vrhunske fotke, na drugi podn, hehe. zdej se je malce vse skupaj pomaknilo napram neki sredini, čeprav so fotke tedna še zmeraj odlične.
 0   

tinekr @tinekr 30. Avg 2005, 13:15

Fotke tedna so takšne, ki so največ ljudem všeć. Drugač pa je slo foto s porastom obiskovalcev pridobil na kvaliteti. Resnično.
 0   

daylight @daylight 30. Avg 2005, 13:23

ja.. to je res.. mislm da se je nasplošno kvaliteta fotografij močno dvignila.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Avg 2005, 13:26

Yup, se vidi pri fotografijah tedna, da jih pride vsaj 10 res dobrih.

Drugače pa ne škodi, če tu pa tam povabite kakšnega tujca na to povezavo:

http://english.slo-foto.net

grin
 0   

noname @xpr0ject 1. Okt 2005, 12:49

Ceprav se v taksne debate ponavadi ne spuscam, bom vendarle administratorju svetoval za izbolsavo galerije, in sicer dve malenkosti:

Toplo priporacam da bi si lahko uporabniki, ki objavlajo v galeriji v svojem profilu zlagali fotke v cikle. Tako bi naprimer avtor lahko zgradil cikel cb. fotk, ali arhitekture, ali portretov, ne pa da so kar vsepovprek nametane fotografije v profilu.

Druga stvar, ki jo svetujem je, da se v profilu uredi prostor kjer komentatorji lahko napisejo mnenje avtorju gleda na njegov profil in kaj si mislijo in ne da je mozno komentirat le fotografije.

LP
Xpr0
 0   

Silvo @silvopst 1. Okt 2005, 17:19

Sam sem se pridružil slo-foto prav zaradi visoke kvalitete fotk in ktitik. Upam, da sem jo vsaj malo popestril z mojo letalsko tematiko.
Pohvale vsem, ki jo vodijo in ustvarjajo.
Slo-Foto zakon
 0   

Schatzi @Schatzi 1. Okt 2005, 17:24

Toplo priporacam da bi si lahko uporabniki, ki objavlajo v galeriji v svojem profilu zlagali fotke v cikle. Tako bi naprimer avtor lahko zgradil cikel cb. fotk, ali arhitekture, ali portretov, ne pa da so kar vsepovprek nametane fotografije v profilu

To bi blo kul biggrin
 0   

Gregor1 @Gregor1 1. Okt 2005, 19:02

Kako ni tukaj elite???Mi vsi, ki tukaj objavljamo svoje fotke smo E L I T A !!!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati