0   

gasper ovcak @duke666 1. Sep 2005, 21:46

aloha
sem srečni lastnik Nikona coolpix 5200.
naredil sem ze cca 11000slik in sem zadovoljen s performancami.
sedaj (tik pred koncem garancije) se je pojavil čuden šum pri pomiku optičnega zoom - kot da bi se zatikali zobniki ali da je nekaj v njih.

problem je v tem da je aparat kupljen v nemčiji in glede na to da sem razumel da Nikon ponuja globalno garancijo, sem ga nesel na servis v Ljubljano. Kjer pa so me gladko zavrnili in rekli da popravljajo samo pri nas kupljene aparate!

prosim za nasvet, kam naj se obrnem...do konca garancije imam še en teden.
kje je centrala za nikon v evropi da bi se lahko pritožil??

hvala za hitre odgovore
 0   

Tuner @Tuner 2. Sep 2005, 08:29

Tole se meni tudi ne zdi OK. Če kupiš aparat in dobiš zraven EU garancijo, ja zakaj za boga pol ne moreš te garancije uveljavljat kjerkoli v EU, torej v Sloveniji? Bedarija na kvadrat! sleep
 0   

rokin_ @rokin_ 2. Sep 2005, 09:00

Ja ta naš uvoznik za Nikon je do konca glup. Itak, da je dolžan upoštevat mednarodno garancijo, ne pa da kroji ena svoja pravila.

Edino pravilno je, da se pritožiš na višjo inštanco in da pol našmu uvozniku dokažeš, da si to res naredil.

Na tvojem mestu bi ga peljal v Avstrijo na servis, če se ti splača, tam ti bodo priznal garancijo. Tam bi se tut naprej pozanimal kje se lahko pritožim čez slovenskega uvoznika.
 0   

tinekr @tinekr 2. Sep 2005, 09:05

Canona pa popravijo v slo, četudi je kupljen v Nemčiji
 0   

chips @chips 2. Sep 2005, 09:06

Predlagam, da napises en kratek mail na Nikon Europe in se potozis, kako te je Grafo d.o.o. zavrnil, pol pa pomolis odgovor Grafotu pred nos:) Sicer pa mislim, da Nikone servisira FTV Besenicar...tudi za Grafota.
 0   

Andrej @fotokaj 2. Sep 2005, 10:07

Modeli, pa kako vi veste kam ga je nesel? Model je napisal 'na servis'! Kakšen uvoznik, kakšen Grafo? Kaj ma uvoznik oz. Grafo z uveljavljanjem garancije in servisiranjem fotoaparatov, še posebno s tistimi, kupljenimi v tujini? Grafo d.o.o. je ZASTOPNIK in UVOZNIK za korporacijo Nikon V SLOVENIJI!
Gremo po vrsti, boste laže štekal (če ne bo šlo, bomo pa še mal zrisal, prav?)
Uvoznik/zastopnik prodaja nove artikle. Novi artikli imajo garancijo. Garancija zagotavlja brezplačno servisiranje (ne kontrole) v garancijski dobi. Uvoznik/zastopnik s serviserjem sklene pogodbo o servisiranju v garancijski dobi; skleneta pogodbo o pooblaščenem servisiranju. Po tem je zadeva za uvoznika/zastopnika končana (jaz sem ti prodal, če ti pa kaj crkne, nesi tja...). Če serviser serje mrzle, je to njegova težava, ne uvoznik/zastopnikova. itd...
Lahko pa se pritožiš DOTIČNEMU prodajalcu artikla in prek njega uvoznik/zastopniku in on nadalje posreduje pri serviserju. Ko pa je eden od faktorjev nakup v tujini in zahteva po servisiranju doma, se je pa treba lepo obrnit na evropsko predstavništvo proizvajalca in nič drugače to ne gre. Pa EU gor in EU dol. Mislim celo da sem pred časom nekje bral o prehodnem obdobju; namreč da serviserji še 4 leta pa vstopu Slovenije v EU niso zakonsko zavezani k izpolnjevanju evropskih garancijskih zagotovil. Torej ZAKONSKO ZAVEZANI, kakšna je pa njihova dobra volja in odnos do strank, je pa že čisto nova pravljica...
 0   

Tuner @Tuner 2. Sep 2005, 10:41

Kar se tiče Nikona in Canona imajo pomoje nekaj vmes tudi razlike v cenah. Nikon uvoznik ma tako zasoljeno ceno, da je recimo cena Nikona 7900 med SLO in EU, skoraj 30 jurjev, kar je 35% višja cena 8O. Cene Canona so pa precej ugodne, saj je recimo v BB Sony W15 samo 3 jurje dražji kot najcenejši EU spletni prodajalec. Nekdo želi zaslužiti preprosto preveč, potem pa to izsiljujejo z neveljavno garancijo. Že zaradi takšne arogantnosti ne bi kupil Nikona nikoli v SLO.

Moje mnenje!
 0   

Jaka @Guda 2. Sep 2005, 12:16

No ja tudi Canon ima zasoljeno ceno (gledam maloprodajo, ker mi grosistična cena nič ne pomeni, če ne morem kupiti po njej)
kupujem Canon 17-40/f4L v Avstriji ga dobiš za 717 EUR --> cca. 172.000
v mixi.tv pa za 213.000 sit (ko sem malo "cenkal" pri prodajalcih mi je en ponudil, da mi ga dobi za 194.000 sit)

Če pa primerjaš cene katerega koli prodajalca v EU s cenami v ZDA, se pa tako in tako zjokaš. Na Adorami je najcenejši že za 620 USD --> 124.000 sit.
 0   

gasper ovcak @duke666 2. Sep 2005, 21:30

aloha

aparat sem nesel na servis na dunajsko zraven astre - mislim da je Beseničar....
Dec je videl in sprobal aparat in rekel na delam z njim dokler dela.... potem bodo pa *** na moje stroške *** zamenjali optiko !!! :evil:
men se zdi to nesramno in neprofesionalno pa naj se sliši kot se hoče...
sem že iskal višjo silo v evropi da bi se pritožil, pa je na žalost samo vsaka država zase in nisem našel "zastopnika za evropo"
a mi lahko kdo pomaga, ker se mi čas izteka...PLS!!
 0   

rado @rado 3. Sep 2005, 02:08

http://www.nikon-euro.com/

Zanimiv evropski zemljevid za nikona SLO ni v evropi

Ta je verjetno najbljižji http://www.nikon.at/index.php?hk=00&uk=00

Google dela čudeže samo uporabit ga je potrebno.


Pa še odgovor na moje vprašanje minolti , verjetno je za nikona podobno.

Dear Mr. Kobalej,

We have received your inquiry from our colleagues from Business Solutions and would herewith like to help you further with your inquiry.

Warranty Explanation:

First of all, I would like to explain the difference between two forms of Warranty (not the only ones) which are available on the market. In the German language it is easier, since two words are available in order to describe the difference (Garantie / Gewährleistung). In English, the word warranty may on the one hand describe the by law fixed warranty – the implied warranty – on the other hand there exists the voluntary warranty which is offered by a company.Whereas the implied warranty (state & international law) is a warranty lasting for two years, it is only applicable if you can prove that the problem or symptoms you are facing with your technical appliance was already present from the first day of purchase. All problems appearing later, will not be covered by the warranty. This warranty is therefore relatively limited.Therefore, companies like Konica Minolta are offering as a kind of customer service voluntarily and additionally a warranty on their own on. Here all (technical) problems arising within a one year warranty time (except for damages caused by special cases) will be covered.I hope that my explanation was clear and help you to understand the difference between the two meanings of a warranty.

Your Warranty Case:

Concerning your second inquiry, I will have to inform you that our distributor in Slovenia does not belong to the Konica Minolta Digital Camera International Service Network and therefore does not take over the warranty service for products purchased abroad (explanation on your warranty card).

The best option is to send the camera to a service station of the participating countries or to the country where the camera was purchased. Nevertheless, not all service stations are prepared to deliver outside their own country due to logistical limitation.

Therefore, the best option would be to get in contact with our European Repair Centre in Germany / Bremen. The contact details are as follows:

Konica Minolta Photo Imaging Europe GmbH

Repair Service

Senator Helmken Strasse 1

28197 Bremen

GERMANY

Phone: 0049-421 7530

Telefax: 0049-421 7526I hope that I was able to help you further with your concern. In case you have any further questions, please feel free to contact me again (FYI next week I will be on holidays, so in case you have an inquiry, the answer might take some days longer than usual).Best regards
Katrin ScheepersKonica Minolta

Photo Imaging Europe GmbH

Betastr. 13

85774 Unterföhring

GermanyTel.: +49 (0)89 12479-205

Fax: +49 (0)89 12479-4-205

e-mail: Katrin.Scheepers@ph.konicaminoltaeurope.com

PS: Please feel free to register at our Konica Minolta PHOTOWORLD in order to receive information concerning our new products, new software and all kind of photographic topics. Konica Minolta Photoworld is a portal of friends of photography, whether Fun-, Amateur or Professional Photographers – all are welcome to join our group on http://www.konicaminoltaphotoworld.com/photoworld.php !!!

Konica Minolta Photo Imaging Europe Web: www.konicaminoltaeurope.com

Konica Minolta European Customer Support: www.konicaminoltasupport.com
 0   

Peter Žeželj @pzezelj 23. Jan 2008, 15:14

Kako je sedaj z garancijo za Canonove fotaparate?
Digitalca Canon S3 imam 1,4 meseca in eno letna garancija je mimo. Ali lahko uveljavljam po 2 letni garanciji okvaro - evropska garancija-kaj je to?
Digitalc javi napako: Lens error,restart camera. Na 3A so rekli, da je sla optika 170€ in da je garancija za to le eno leto.

Kaj lahko naredim?
 0   

Bostjan @Archie 23. Jan 2008, 17:26

Pri nas, ki smo predsedujoči EU, je za fotoaparate običajna 1 letna garancija, drugod v EU je pa 2-letna. In ker imamo samo 1 leto, plačujemo še mal več za te zadeve kot drugod v EU! stars
 0   

Peter Žeželj @pzezelj 24. Jan 2008, 07:21

Hvala za odgovor. Sem upal da bo drugačen!
sad
 0   

Tomislav @tomaz_urh 24. Jan 2008, 08:52

kolikor vem se že kake pol leta lahko nikone kupljene v EU servisa
v LJubljani!!
 0   

alteredego @alteredego 24. Jan 2008, 18:44

Emm... Tomaz:
Citiram:
Nikon garancija

duke666 2005-09-01, 21:46:57

biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati