0   

poison @poison 7. Sep 2005, 10:05

... v bistvu me zanima kak bi lahko avtomatiziral resize/anje slik na 2 fiksno doloceni velikosti in jim tudi dat imena. Finta je da moram delat 700px sirine ali visine, kaj pac je vec, za thumbnaile pa 100px. Thumbnaili morajo imet dodano -thumb tako da modul ve kero je thumbnail katero pa ne. JE kak easy way kak to naredit"? Vem da ima photoshop actionse pa da ti lahko sam naredi galerijo samo mi se ni uspelo.

CE ve kdo kak se to naredit da se nem rabo zajebavat z vsako sliko posebej. Ponavadi delam galerije po 50 slik pa mi gre dobra ura za to pocetje.
lp, poison
 0   

steppenwolf @steppenwolf 7. Sep 2005, 10:45

V photoshopu greš na File-Automate-Web Photo Gallery in potem imaš čarovnika, ki ti vse na pladenjčku ponudi.. Ni ne vem kakšen kunšt tole. Potem samo še uplovdaš na strežnik in imaš galerijo na netu.
Če hočeš pa samo spreminjanje velikosti in imena, je pa morda boljši (enostavnejši) IrfanView. Lahko pa še vedno uporabiš Photoshopovo galerijo in samo datoteke ven pobereš, ter narediš svojo html kodo - galerijo.

LP
 0   

iztok @izo 7. Sep 2005, 10:49

ja, za cs vem da ima možnost delat web galerijo, msilim,da tudi prejšne verzije. greš v file, potem nekje pod export al kam že, v glavnem najdi generate web gallery al nekaj takšnega. določit moraš direktorij od kod bo progrem vzel slike in direktorij kam naj da fajle za nerjeno galerijo. imaš neke osnovne možnosti, kako naj galerija izgleda (barve, postavitev ipd), kako veliki naj bodo thumbnaili in večje fotke, kavliteta itd.
stavr je fertik zelo hitro. nato samo še fajle vržeš na strežnik in to je to.
 0   

Matjaž Očko @matias 7. Sep 2005, 13:32

Photoshop CS/CS2:
Za resize narediš preprost action, ki ti bo sliko odprl, jo resizal, shranil (lahko drugam), ter zaprl. Hkrati lahko določiš rename in kočnico, on bo pa sam nanizal zaporedne številke.
Vse skupaj minuta dela pravzaprav.
Rename imaš tudi posebaj pod batch - rename.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati