0   

Heretic @Heretic 7. Sep 2005, 18:43

no, tole sicer ni prava reportaža s kakšnega dogodka, imam pa za pokazat nekaj zanimivih slik, pa se mi zdi, da jih je zanimivo videti na kupu, ne pa le v galeriji, kjer jih bom itak objavil le peščico.

no...takole je bilo. vse se je začelo med msn pogovorom med menoj in darkdragonom(waw, kakšen slikovit stavek, kot da bova naredila revolucijo, pa sva le fotkala biggrin ). no, po razlaganju, kje sem naredil fotke iz zadnje serije sem ga povabil na eno fotografsko dopoldne, da bi skupaj malo predelala tisti plac. po nekajkratnem odlaganju sva na koncu le uskladila svoj prosti čas in se v nedeljo, 4. septembra zjutraj končno dobila le nekaj metrom stran od prizorišča, ki je imelo nekdaj zveneče ime hotel Bukovec, sedaj pa se ponaša le z zapuščenimi sobami in prašnimi mizami nekdanje restavracije.

nekdanji hotel Bukovec in še kasneje gostilna Grmada stoji v samem središču Trebnjega, pozabljenega mesta med Novim mestom in Ljubljano. Hotel, ki je imel prostore v drugem nadstropju bi bil v današnjih časih verjetno primeren le še za "urno izposojo" (z robčki,ja) biggrin
sobe so bile dejansko sobe - ena majhna sobica z oknom in to je bilo vse. Kopalnica s tušem, umivalnikom in straniščem na koncu hodnika je bila predvidena za šest sob, kolikor jih je premogel 'hotel'. Hotel je nehal obratovati kmalu po drugi svetovni vojni, restavracija Grmada pa je zaprla svoja vrata leta 1997. Plac je za fotografiranje izredno zanimiv, saj nudi obilo detajlov. Med njih sodijo predvsem pripomočki v kuhinji, raztrešena kava, blagajna, prazne mize in podobno. V drugem nadstropju uzremo popolnoma drug prizor, saj se iz polnega pritličja povzpnemo v prazne sobe, v katere pada mehka svetloba skozi zaprašena okna. Tukaj sva si vzela čas predvsem za mrtve golobe in star lesen fliper ali po domače marjanco.

Upam, da vam bodo fotke všeč. So bolj kot ne le spoznavanje novih motivov, tako da se moram še vrnit in naredit kaj bolj konkretnega, predvsem pa moram uporabiti stojalo, ki sem ga tokrat pozabil...Te fotke so moje, DarkDragon jih bo pokazal v naslednjih dneh.abstinenčna kriza biggrin zapreš se v kletko, zunaj imaš stuff, zadaj nekje pa je le svetloba smileSežigam najina ljubezenska pisma, moja spremljevalka bo odslej steklenica... smileEn lušten keramičen vzorec.

Zdaj pa detajli s fliperja:


LP.H
 0   

gasper trampus @gtyrant 7. Sep 2005, 18:50

res fajn ,....še posebi prva slika mi je všeč,....
 0   

Olaf @Olaf 7. Sep 2005, 19:06

Dobre fotke... Pismo bi mogoče malo bolj noter porinil.
Glese Marjance pa - a je mogoče naprodaj? Poznam nekoga ki obožuje starine in bi bil navdušen nad tem (pa še v pon. ima roj dan). Kdo je lastnik oz. odgovoren za to?

LP
 0   

Peter Bernik @Noob 7. Sep 2005, 19:46

Bravo Heretic odlične fotke. Nasploh z veseljem gledam in berem tvoje fotoreportaže, ki so vedno na visokem nivoju, tako fotografsko kot tekstovno. In vedno se potrudiš za končni izdelek, za razliko od nekaterih, ki objavijo par zmazkov, ki naj bi bile fotografije in pospremijo le te s polomljeno slovenščino (napisano v pogovornem jeziku). Najbolj všeč mi je, da si se usmeril v detajle, prva polovica fotk je naravnost odlična, prvi dve imata še dobro zgodbo (druga sploh).

Čestitke
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Sandi @Sandi 7. Sep 2005, 19:51

Odlično! Res je, tako predstavljeno izpade veliko bolj učinkovito in smiselno. Zelo mi je všeč tonska izbira in pa uporaba šuma.

LP
Škljoc !
 0   

Roman @Filth 7. Sep 2005, 22:45

zanimivo, namreč tudi sam se zanimam za nadrealistične (če lahko tvojim tako rečem) motive..... vendar bi, vsaj jest, dal pridih zgodbe, recimo, rekel si da je bil ta hotel kasneje restavracija pa vseeno ne vidim nobenega pribora, "pogrnjene" mize..... vsekakor mi je zelo ušeč, koneckoncev se pa tudi jest še učim..... :)
 0   

kjask @kjask 8. Sep 2005, 08:31

fajn fotke, herr Etic! grin zelo fajn! :wink:
 0   

dean kosmač @mulc 8. Sep 2005, 13:55

u tele slike majo pa še vsebino biggrin
 0   

Goran @darkdragon 9. Sep 2005, 09:05

dobre fotkice si napravu heretic. fajn je blo s tabo fotkat pa dober ambient je bil to. upam da naslednjič prpeljeva tut kak model da jo v tistih sobah pofotkava.

moje slike pa sledijo v naslednjih dneh.
Nobody Is Perfect, But I Am Pretty Fucking Close ! Don´t Hate Me Because Of That !
 0   

Matej @OKO 9. Sep 2005, 10:24

bravo, ze beseda revolucija ima ucinek
pa nisem se nc objavil
[b:a0bce5c5bb]kali juga[/b:a0bce5c5bb]
 0   

Denis Ferlič @DenisF 21. Sep 2005, 10:19

Super reportaža. thumbsup
 0   

Peter Bernik @Noob 21. Sep 2005, 16:35

Hm le kje so zdaj darkdragonove fotke bigeek mad .
A bo kaj dark? grin
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Goran @darkdragon 24. Sep 2005, 07:29

noob ko bi ti vedu da sem bil jst mal na zasluženem dopustu bi mi odpustu da še ni fotkic. zdej ko sem pa spet tuki bomo pa tut to poštimali. nč skrbet. hhhhh sunny
Nobody Is Perfect, But I Am Pretty Fucking Close ! Don´t Hate Me Because Of That !


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati