0   

Gašper @gaspers 11. Sep 2005, 07:38

Zdravo!
Imam HP Photosmart 735 in sem začel opažat pri fotografijah da so več ali manj vse neostre, čeprav so bile slikane pri dobrih pogojih (svetloba). Focus bracket se je obarval zeleno, kar pomeni da je ostril. Opazil sem tudi, da so slike vse bolj zrnate in to pri ISO100. Je možno, da se je senzor znucal, ker sem to začel šele zdaj opažati. Na servis se mi ga nebi splačalo peljat, ker je star.

Hvala

G
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 11. Sep 2005, 08:54

Mislim da ne, tudi sam sem se včasih spraševal zakaj so slike zelo mehke oz neostre a tako pač je, nekateri fotiči pač nimajo dobre elektronike izostrevanja, AF ter teh štosov, ki so potrebni za dobro ostrino. Če ni res zelo zanič fotka, pol mislim, da ni nič narobe. LP!
 0   

plizzzzzz @plizzzzzz 11. Sep 2005, 10:07

se znuca.
senzor prenese tolk in tolk tisoc osvetljevanj nato zacne slabeti. Ne vem kolk je to verjetno nekaj 100.000 odvisno od senzorja vendar ti bi to moralo zadoscati za kar nekej let. malo poguglaj. al pa elektronika la pa leca...
 0   

Marko @alessy 12. Sep 2005, 08:09

Mogoče je pa vzrok pr teb. Lahk da ga dalj časa nisi uporabljal, mogoče si se ukvarjal in opazoval slike novejših fotoaparatov, zdaj se ti pa zdi, da je nekaj narobe z fotoaparatom.
Ko si navajen nekega povprečnega fotoaparata in si z slikami zadovoljen, potem ne opaziš razlik na sliki, pr bolšem fotoaparatu.
Če si pa navajen bolšega aparata in primerjaš slike z kakim slabšim pa ne moreš verjet da si recimo prej lahk slikal na tako povprečnega.

Veliko lažje je preiti iz slabšega na bolše, kot pa iz bolšega na slabše.

Enako je pr avtomobilih, gospodinskih aparatih, računalnikih, enako je kjerkol.
Zato se ti mogoče zdi in se tudi ne moreš sprijazniti z slikami.

Mogoče bi za začetek primerjal slike narejene takrat ko si še z njimi bil zadovoljen in sedaj. Če razlik ni, potem se je pač tvoja zahtevnost do kvalitete slike povečala. To ponavadi pride z izkušnjami.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati