0   

drejch @drejch 12. Sep 2005, 08:59

V PSju bi rad iz fotografije avta dobil samo obris le tega. Da samo par črt napeljuje na obliko. A je kje kak tutorial ali pa je kdo to že probal?
 0   

iztok @izo 12. Sep 2005, 09:12

sicer se da z raznimi filtri kot find edges, poster edges, trace contour (mogoče bo še ta najboljša, še prej dej v čb) ipd, vendar bo najboljša rešitev, če ročno narišeš v nov lejer prek slike obris avtomobila, če premoreš kaj risarske žilice. to lahko nardiš v ps, še bolj pa bo kakšen vektorki program, kjer imaš večjo kontrolo nad črto ipd.
 0   

Gumby @Gumby 12. Sep 2005, 09:20

Jaz bi takole postopal:

Odpri fotografijo in jo celo oznaci (Select -> All). Izberi Edit->Copy, da jo kopiras. Pojdi v Channels paleto in klikni New Channel. Izberi Edit -> Paste. Izberi Deselect (Select -> Deselect). Na ta nacin dobis samo CB fotko. Sedaj izberi Filter -> Stylize -> Find Edges. Ta filter povdari robove na fotografiji. Tezava je le ta, da jih 'izbere' prevec. Da bi to popravil, izberi Image -> Adjustments -> Levels. V dialogu premakni zgornji desni drsnik (Highlights) v levo in opazil bos kako slabse definirane linije izginejo. Sedaj lahko nadaljujes se s Filter -> Blur -> Gaussian Blur z Radius 1px, da rahlo 'zabluras' fotografijo. Sedaj ponovno Izberi Levels (Image -> Adjustments -> Levels). Premakni zgornja drsnika (skrajnega levega in skrajnega desnega) enega proti drugemu (oz. bližje srednjemu drsniku), dokler ne izgine 'zabluranost' (ki si jo povzrocil v prejsnjem koraku). Ko si zadovoljen (linije so ostre in lepo definirane), klikni OK. Navsezadnje dodas se malo rocnih popravkov (kaj odvecnega pobrises, ponekod kaksno linijo dorises) in to bi bilo (priblizno) to.
 0   

dean kosmač @mulc 12. Sep 2005, 13:57

zelo slabo se naredi to s filtri.. sploh pr temu photoshopu Poskusi z Pain Shop Pro 9
 0   

drejch @drejch 13. Sep 2005, 07:12

biggrin Gumby hvala. Sem zrihtal zadevo.

Sem se pa srečal še z enim problemom in sicer, kako zdej potegniti iz te skice samo črte ven? Da jih ločim od bele podlage in jih imam na svojem layerju?
 0   

Gumby @Gumby 13. Sep 2005, 07:36

Po zadnjem koraku izberi Select -> Load Selection. Izbrani kanal naj bo Alpha1. Klikni OK. Izberi Select -> Inverse in na ta nacin imaš izbrane samo robove. Te lahko sedaj copy/pastas v nov layer.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati