0   

Roman @Filth 21. Sep 2005, 13:29

zanimam se za nakup enega cenovno ugodnega foto tiskalnika pa me zanima če se splača nabavt tega http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140323317 po testih sodeč se je odrezal zelo dobro vendar me zanima mnenje uporabnika (vaše mnenje) ni nujno za dotični tiskalnik....... kaj uporabljate vi....

hvala
 0   

tinekr @tinekr 21. Sep 2005, 13:37

Hm, mam pixmo 4000, pa je o.k.. Printanje na cd-je je zlo fajn. yes Priporočam, vendar ne vem, če 2000. Saj maš tudi 3000 za dvajst čukov. thumbsup
 0   

iztok @izo 21. Sep 2005, 13:39

dej tiste 4 jurje več in nabavi pixmo 3000. ima ločene kartuše, kar se pozna na ekonomičnosti kasneje. canon ima tudi skoraj pol ceneje kartuše, če primerjaš dejsnko količino črnila, ko primerjaš kartuše.
sem nabavil tole pixmo za moje doma in moram rečt da hje super, za 20k nemoreš dobit boljšega, foto izpis je odličen, tako majne pike dela, da jih skoraj ne razločiš z 8x lupo za diase. barve se pa da utak poštimat v programu, če kaj ne štima, bvendar moje prbve fotke so izpadle odlične, lepše kot iz laba, bolj polne barve itd. ti printerčki so res napredovali, so tihi itd. pravi balzam za oko in uho, če primerjam z mojim starim epsonom, ki je kot staro kombajn. najprej rabi 10 minut da se psloh pržge, zvečer zbudi vse sosede v bloku in če imam srečo, dejansko sprinta tist list ven. da o ceni črnil sploh ne govorim. samo zaenkrat ga ne msilim še menjat, a2 printerji niso ravno poceni.
za a4 si bom pa ziher tisto pixmo od doma "sposodil", fotr je itak reku, da rabi all-in one mašino, hehe (fax, print, copy, print)
 0   

iztok @izo 21. Sep 2005, 13:45

aja, tinekr, a rabiš poseben cd, da lahko tiskaš gor, pixma 3000 tudi to omogoča?
 0   

tinekr @tinekr 21. Sep 2005, 13:52

ja, tudi na 3000 lahko tiskaš cd-je. Rabiš pa za to posebne printable cd-je, ki so bele barve. Tiste nalepke za cd-je ne izpadejo dobro, obstajajo pa tudi mini printable cd-ji za kakšen portfolio naret zna lušno zgledat, le, da se jih baje še ne da dobit v Sloveniji. Sprintaš fotko na cd, pa še napišeš kaj z kakšnim special fontom kaj gor in zadeva zgleda, da se ne moreš nehat čudit. Kot kupljen cd. Ajd, malo pretiravam ampak... thumbsup
 0   

dean kosmač @mulc 21. Sep 2005, 14:02

ej pr printerju ne šparat sicer ne pravim da kup najboljšega saj bo čez leto zgubil vrednost kup resno kakega HP če pa še nimaš skenerja pa mejbi lohk kupš kako pocen multifunkcijsko grin no sicer pa za 25k sm zanč gledu en hp je bil odličen, aja cannon printerji mi niso bli nikol ušeč moj drugi printer je biu pa je biu tak smešn..
 0   

iztok @izo 21. Sep 2005, 14:09

poglej si pixma linijo, če ti je to smešno, potem v ne vem, po mojem med lepšimi printerji, če ti to kaj pomeni. hp ni nič boljši, nasploh imajo z hp (prevsem multifunkcije) veliko problemov ljudje, softwer je porazen in ti blokira cel sistem. kar preber malce vtise z c.net-a ipd.
no, vsak po svoje.
 0   

misfits @misfits 21. Sep 2005, 14:26

izo: kater papir pa uporablješ (a so kakšni A4 ugodno). Jaz mam še HP papir, a misliš, da bo glih tak vredu, če bi na njega printal?
 0   

tinekr @tinekr 21. Sep 2005, 14:31

Sem glih za vikend printala na HP-jev papir, pa ni izpadlo dobro. Saj povprečen človek verjetno niti ne opazi,... Drugač pa mam problem, da ne morem pri nas na Ptuju dobit nekega pametnega papirja- Canonovega ali podobno. Poskušala sem tudi printati na umetniški akvarelni papir za eksperiment, pa je izpadlo slabo, zato, ker preveč pije valda. Bom probala po netu dobit. Rada bi nek dober raster papir. Ilford ima tudi neke modele.
 0   

iztok @izo 21. Sep 2005, 14:34

mah, papir kot papir, so razlike, vendar po mojem ni nujno, da kupiš recimo canon papir samo, da bo ista firma. sem že printal na razne xy papirje, pa je bilo čist ok, ne poznam tega toliko. na tistem pšrinterčku sem natisnil par a6 fotk, ker je bil prapir že tudi zraven, na a4 še nisem printal, vendar je po mojem čist ok.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati