0   

masa gojic @maha 28. Okt 2005, 16:47

lastim si kamero sankyo super MF404 s katero nisem ze dolgo casa rokovala.. da ne zastari sem se odlocila za ponovno snidenje z premikajocimi se slikami..
imam pa problem.. ne najdem trgovine kjer bi se dalo kupiti film/kaseto.. vcasih so to prodajali v ke-fo vendar so ta program ukinili .. hvalezna bi bila za kakrsno koli informacijo kje se da to zadevo kupit in razvijat.. pred leti sem vse to posiljala v svico, vendar tudi dostkrat ostala brez filma.. pravijo da se je stvar zgubila v posti..
hvala za informacije.
 0   

iztok @izo 28. Okt 2005, 16:57

tudi jst sem pred nekaj cajta spraševal za super8 kasete pr nas. dej malce poglej po arhivu, nekdo mi je odgovoru za neko firmo tukaj. ja, za razvijanje folk nekam pošilja zadevo v tujino ipd. sicer je 8mm tfilmski trak dosti premalo za kakšno resno delo, proji uporabljajo najmanj 16, če že ne 35mm, je pa fajn za kakšne art stvari.
drgač pa se da stavr digitalizirat na en zanimiv način n sicer z kakšnim ploskim skenrejem, ki ima jasno podpora za filme (luč). en model (mrom najt link) je nardil programčke, ki potem vsako slikco posebej izreže in iz pravilnag zaporedja tvori avi filmček. neke vrste telecine postopka, samo ni takšne kakovosti, ziher pa je to boljše, kot klasično presnemovanje z dig. kamero direkt z platna, po mojem.
bom poiskal kakšne link za te zadeve, nekaj imam od prej.
 0   

masa gojic @maha 28. Okt 2005, 17:05

uf, super!!! thumbsup
nisem se slisala za to zadevo s skeniranjem.. enkratno!
res hvala za pomoc.
 0   

iztok @izo 28. Okt 2005, 17:07

evo, za razvijanje ipd, mogoče imajo tudi kakšno staro zalogo filmov za kupti, nizozemska
http://www.super8.nl/english/e_index.htm

nekaj splošnih
http://www.super8sound.com/main.php
http://www.city-net.com/~fodder/s8mm/
http://www.super8film.at/en_index.htm , tale je avstrijski, mogoče bi bil zanimiv
 0   

daylight @daylight 28. Okt 2005, 17:08

kasete je se pred casom imel foto tivoli ( na bavarcu) je pa cena okrog 5.000 za 2 ali 3 minutno kaseto confused je pa v to ceno vključeno razvijanje in kuverta s poštnino.
To z skeniranjem pa mi ne deluje ravno priročna zadeva. za kaksnega mazohista mogoce smile
 0   

Blaž Ogorevc @balž 28. Okt 2005, 17:13

nazadnje ko sem to spraševal (ker imam tudi super 8 kamero - in projektor in platno) je bil na bavarcu še ke-fo. In je daylight prav napisal glede cene - približno - švica in kodak in to.
Zdaj ko je tam tivoli še nisem spraševal. Je pa tak kot je napisal izo - nekdo je omenil v temi kjer smop to debatirali neko firmo, pa ne vem kje. Ampak si mislim, da kje na vzhodu še mora to obstajat. Hm. Na češkem sem enkrat spraševal pa niso vedeli ničćesar povedat, ampak tuidi ne vem če sem spraševal na pravem naslovu. Pje
Balž


Look at the Earth talking to you! YAB grin
 0   

iztok @izo 28. Okt 2005, 17:22

daylight, kako pamisliš, da skenirajo fimski trak, hehe. traja (telecine), je pa kavliteta na višku. vse te moderne raklame in spote še vedno snemajo na filmski trak in potem zdigitalizirajo.
tista varjanta, ki sem jo jst omenil je fajn, ker lahko na ploski skener položiš trak v več vrstah, tako da lahko z enim skenom poskeniraš kar velik procent traku, tisti omenjeni program pa to potem avtomtako poreže in posortira. no, tudi skener ne sme bit rvano čist brezveze, un nemc je delal u epsonom 4870, se mi zdi, ki je že kr dobra zadeva. mrom res najt zadevo..
 0   

masa gojic @maha 28. Okt 2005, 17:27

izo.. to je tocno to kar potrebujem. sem ze poslala prijateljici mail, ki zivi na dunaju thumbsup

@balž
bi se dalo kdaj sposodit projektor.. v misljih sem imela nekaksen dogodek za valentinovo/seveda na temo ljubezen .. cist amaterskega pomena, je pa fajn da se kaj dogaja cool

bi se kdo sodeloval zraven? sunny
 0   

iztok @izo 28. Okt 2005, 17:39

evo, še telecine z a4 skenerjem (morš bit malce tehnika, hehe):
splošno
http://www.michaelminn.com/index.php?linux/mmsuper8/README.html
http://www.jiminger.com/s8/

program , ki nardi iz slikic avi film:
http://8mm2avi.netfirms.com/
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=76053&package_id=76608

itd..

no, dejmo kakšen filmček gor.

yes
 0   

daylight @daylight 28. Okt 2005, 17:54

to vem da profi produkcija se vedno laufa na trak, vendar se tega ne skenira ravno na ploske skenerje a? smile si predstavljaš da bi vse tri dele LOTR tako digitalizirali laugh
 0   

iztok @izo 28. Okt 2005, 18:00

postopek je enak, samo pač htreje skenira mašina, oz. mašine (v množini je rešitev) imajo pač en štuk tega in stavr laufa.
pr filmih, sploh pr teh iz učinki ipd, je zanimiv paradoks, ko recimo renderje iz računalnika osvetljujejo nazaj na film ipd.
 0   

Blaž Ogorevc @balž 28. Okt 2005, 21:08

nimam ga doma, ampak ga ma stari oče nekje. Ga bom moral poiskat. Drugač pa ni problema.
Balž


Look at the Earth talking to you! YAB grin
 0   

iztok @izo 29. Okt 2005, 11:18

evo, še en link, na tega sm mislu na začetku.
http://wkurz.com/
 0   

iztok @izo 1. Feb 2006, 13:28

evo, še enkrat me zanimajo super 8 kasete, tokrat bi res rabu vedet, če lahko kje v lj dobiš zadevo. torej ali jih imajo v foto tivoli ipd?
do petka bi skoraj mogu eno kupit.
 0   

iztok @izo 1. Feb 2006, 14:02

nekaj sem klical foto-tivoli, bl šfoh zgleda, so pa včasih prodajali to, vendar ne več (kr nekja časa že, najbrž). ena varjanta je še meditrade, ki je kao uvoznik za kodak, kolkr sem gledal na kodakovi strani, še vedno delajo 8 in 16 mm film, samo v bušlandiji gre to bolj, kor pri nas.
druga varjanta pa je nek košir foto studio al nekja v tem stilu, ki mi ga je prodajlak omenila. je komu kaj poznano ime, baje se naj bi s tem še nekaj ukvarjali tam?
 0   

Matej Mišvelj @matej_m 9. Feb 2006, 22:18

ste mogoče poskusili v kodakovi trgovini v cityparku v btc ljubljana?
 0   

iztok @izo 9. Feb 2006, 22:26

če nima uvoznik, tudi v štacuni nimajo, po mojem. sm se kr pozanimal, tudi v skladišče je šel pogledat, pa ni nič.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati