0   

BubikolRamios @BubikolRamios 1. Nov 2005, 18:13

star je 1,5 leta pojavill pa se je ta problem:

naredim škljoc(škljoc je do konca t.j naredi se slika) in v iskalu vse ostane temno, če ga malo stresem ali pa če samo spremenim položaj npr iz vertikale v horizontalno je spet ok (sliši se kot bi se neka loputa premaknila --> pa to ni zvok od unega kamenčka noter ki ugotavlja vertikalen ali pa horizontalen položaj)

Jako zoprna stvar še posebej če maš bracketing in countinous shotting. Zdej gor mam en objektiv na katerem avtofokus ne dela glih najbolje, se mi zdi da na manual tega problema ni (ampak po moje to nima veze).

A moram kam z Wd40 špricnit (-: ?
 0   

iztok @izo 1. Nov 2005, 18:26

nekam se ti špegl zatika in noče potem nazaj skočit, ko nardiš posnetek. poglej če nimaš kakšne mirror lock funkcije vključene (če jo fotič premore), drgač pa je najbrž kakšna smet notr al kaj takšnega (govorim na pamet), pa ti je špegl "zakajlalo". prečekiraj malce tiste reže okrog špegla pa spihaj zadevo ipd.
 0   

iztok @izo 1. Nov 2005, 18:29

aja, še nekaj mi je padlo na pamet, ali morda uporarbljaš kakšen star, manualni objekitv, ko ti to dela, ali se vedno pojavi? meni se je špegl včasih zataknu, ko sem uporabaljal en starejši m42 objektiv, če sem ostril v ekstrem (ne vem zdej,, al čist blizu al na neskončnost), kjer se je špegl zataknu na zadnju lečo objektivo in ko sem fokus odvil, ja padu nazaj..
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 1. Nov 2005, 18:41

hmm objektiv je nov(sigma 24-135), tud 1,5 leta, mi na fotomehaniki iščejo en delček že en cajt, za tačas so mi uštimal da vsaj manual dela ok(prej se je na A in M ustavil na 2m, čez ni šel), trenutno se mi zdi da je tud autofokus začel delat kar sam od sebe, čeprov mam dejanski fokus recmo nekam na hribe, pa na uč je izostreno, na obroču pa piše 2m smile .
Ni pa to zmerej(tema v iskalu), kukr ga prime, Hmm da bi bla smet, težko ker mam samo ta objektiv pa sem ga morda ene 3 x odšraufal , tolk da vidm kak se to naredi in ko sem ga na servis nesel.

zna pa bit da je to sam na extremu(v neskončnost), bom malo sprobal.

mirror lock pa ziher ni, se še sploh nisem poglobil v to funkcijo, k jo še nisem rabil smile
 0   

ratluk @ratluk 2. Nov 2005, 14:13

eno vprašanje, čeprav malo izven konteksta..

imaš mogoče sigmo 24-135, 2.8? si zadovoljen? ker sem lih razmišljal o nakupu...

hvala!
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 3. Nov 2005, 18:19

ja 1: 2.8 - 4.5, 24-135mmD

Kar zadovoljen. Ne pa toliko zaradi:
1. po kakih dveh mesecih je objektiv v vertikali sam od sebe začel lesti ven --> menda se to ne dogaja na takih z notranjim ostrenjem, pri takem tippu kot je pa ta pa menda pri vseh
2.hmm, pri1,2 leta , t.j malo po garanciji je nekaj škripnilo(brez udarca), ni se dalo več premknit obroča za ostrenje dlje kot do 2 m, na delček čakam že cca 2 meseca !? ---> točka 2 je bolj bad luck

3. Razen še kakega makro objektiva mi nič ne manjka, tale pokriva vse ostalo, za kak super zoom pa itak digiskopija, ko bom enkrat obogatel smile

LP
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 3. Nov 2005, 18:21

P.S zraven si kupi še polarizacijski filter, moj je heliopan 2.5 x ,77 mm, je kar nekaj dražji od konkurence ampak se razlika že na oko vidi.
 0   

ratluk @ratluk 3. Nov 2005, 18:29

hvala za odgovor!

ja tudi sam imam heliopana 2.5x na, samo bom rabi novega, ker ta je 67mm


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati