0   

rokin_ @rokin_ 2. Nov 2005, 16:03

Mene pa zanima, če je že kdo kupoval na amazon.com? In sicer me zanima, če je potrebno na tisto ceno prišteti še kakšen davek oz. carino?
 0   

Silvo @silvopst 2. Nov 2005, 18:20

Redno kupujem pri Amazon UK. Tukaj ni carine ker je znotraj EU. Če pa kupuješ iz Amazon.com pa boš plačal carino za okoli 40$. Nisem siguren za to cifro. Bo kdo bolj točno povedal. Pa pazi, ker naši cariniki štejejo poštnino (ki ni majhna iz USA) v carinsko osnovo. Nerazumljivo a resnično. mad
 0   

Miran @Miran 2. Nov 2005, 20:10

Ce narocas iz amazon.com, po mojem vedenju placas samo davek na knjige,ki znasa 8,5% (se mi zdi da je toliko), carine pa na knjige ni. Samo ne vem ce je tukaj kaksna meja za vrednost. Ko sem zadnjic(pred cca. letom dni) narocil iz amazon.com, sem placal samo davek in nic drugega. Prej sem se pa se tudi pozanimal na postni carini v Lj, pa mi je tam tudi rekla da na knjige ni carine, ampak samo davek. mogoce bo kdo drugi se znal kaj vec povedat, ki je kaj naroco pred kratkim.
 0   

Jaka @Guda 2. Nov 2005, 20:27

Carina, DDV in takse se plačajo za vrednost pošiljke (vštevši PTT) nad 5.000 SIT!
Za knjige se plača samo 8.5% DDV in takso za carinski postopek.
Za CD/DVD pa 2% carine (raje preveri, ker nisem sigure) in 20% DDV.

Za Amazon UK, DE ali FR ni nobenih dajatev --> vendar ko sem nazadnje (avgusta) naročal knjige so prišle ceneje iz ZDA s poštnino in DDV-jem skupaj, kot samo cena za knjige iz UK.

Btw. za Amazon.uk smo še vedno nekje med Zambijo in Burkina Faso smile
 0   

rokin_ @rokin_ 3. Nov 2005, 11:20

Hvala za odgovore. thumbsup
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 23. Jan 2006, 19:18

Moja prijateljica se nahaja na Poljske, kjer tudi študira. Preko amazon knjigarne pa bi rada naročila knjigo. Tako me zanima ali bi se ji bolj splačalo kupiti knjigo iz amazon.com ali amazon.uk oz. .de.

Jaz sem tukaj laik, tako da bi ji silno pravi prišla kakšna pomoč.
 0   

Andrej Piškur @andrej_slo 23. Jan 2006, 19:35

Ali pa še ena možnost in sicer knjigarna Konzorcij v Ljubljani. Poveš katero knjigo želiš, pa ti jo oni naročijo. Počakaš 2-3 tedne in knjiga je tu. Ne pride nič dražje kot če bi naročil na amazon.de npr. thumbsup
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 23. Jan 2006, 19:38

Samo kaj da bi jo potem poslali na Poljsko?
 0   

Andrej Piškur @andrej_slo 23. Jan 2006, 19:47

Odgovor je bil namenjen tistemu, ki je začel temo. ( rokin_ )
Kar pa se tiče Poljske je pa po mojem najbolje, da se primerja ceno v UK in D + poštnina, pa potem vidiš kaj se ti bolj splača. Sem pa slišal tudi jaz, da te knjiga naročena v ZDA, lahko pride ceneje skupaj z vsemi "prispevki" , kot pa če jo naročiš v EU.
 0   

Miran @Miran 23. Jan 2006, 20:13

Velikokrat je tako, da je knjiga kupljena na amazon.com cenejša od evropskih amazon-ov. Lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Vse kar sem do sedaj naročil, sem naročil iz amazon.com, seveda z razlogom, da je bilo kar precej ceneje kot iz evropskih.
 0   

Jaka @Guda 25. Jan 2006, 09:08

Miran je napisal/a:
Velikokrat je tako, da je knjiga kupljena na amazon.com cenejša od evropskih amazon-ov. Lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Vse kar sem do sedaj naročil, sem naročil iz amazon.com, seveda z razlogom, da je bilo kar precej ceneje kot iz evropskih.

Tudi moje izkušnje so v prid Ameriki, samo prepričaj se, kako je s carino na Poljskem - pri nas na knjige ni carine, samo 8.5% DDV + stroški carinskega postopka, če imajo Poljaki že kakšno neumno enotno davčno stopnjo npr. 20% je že na meji
 0   

ogabe @ogabe 25. Jan 2006, 09:24

Miran je napisal/a:
Velikokrat je tako, da je knjiga kupljena na amazon.com cenejša od evropskih amazon-ov

Sama knjiga je vedno cenejsa na amazon.com kot pa na evropskih. Samo v vecini primerov (razen ce hoces cakati na dostavo 1-2meseca) je potem postnina plus davek (in kaj vem kaj se vse nabijejo na posti, ker imam obcutek, da tega niti sami ne vedo, saj je vsakic drugace) visja kot pa cena knjige s postnino (dostava je vedno prej kot v enem tednu) recimo v Angliji (jaz vecinoma kupujem na amazon.co.uk).
Je pa res, da ima amazon.com vecjo ponudbo, tako da dolocenih stvari drugje sploh ne najdes. Pa tudi to drzi, da vcasih se vedno ceneje skozi prides iz amazon.com kot pa iz drugih, tako da se ti splaca preveriti preden narocis.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati