0   

Peter Atanackov @Geo 12. Nov 2005, 18:04

Mam en majcken problemcek, mam doma en starejsi 18mm sigmin objektiv, in se je nakako cudezno od znotraj zapacal, cisto ta sprednja leca je umazana, kot da bi kondenzriala vlaga na njem in s potem posusila bigeek , zej pa nevem a se, da to na kaksen nacin spucat, kolko bi stalo na servisu?
 0   

canonndale @canonndale 12. Nov 2005, 20:06

Pokliči v servis FOTOMEHANIKA na Dolenjski cesti v LJ thumbsup
 0   

Olaf @Olaf 13. Nov 2005, 14:31

Lahko so glivice... Mal posrfaj po netu - če se prav spomnim so se nekateri znebili nadloge s tem, ko so objektiv na sonce dali za nekaj dni.

Drugače pa na servis - pa pozanimaj se prej koliko stane, da ne boš preplačal objektiva.

LP
 0   

Peter Atanackov @Geo 13. Nov 2005, 15:03

Upam da so glivice laugh, to bi blo se najbolje, samo kako se odpre objekitv, sej nebi smel bit probelm, saj je cist ta zadnja leca bigrazz, drgac mi je pa zal tega objektiva, ko je tolk vredu, pa nikjer g anemores dobit.
 0   

Olaf @Olaf 13. Nov 2005, 18:55

Sem učil krivo vero - se opravičujem! Tisto s soncem sem prebral tule in nima veze z glivicami (ima pa veze z umazanimi objektivi...).

Zadnji element lahko odstraniš tako, da odviješ matico ki ga drži... Več si preberi na straneh od linka zgoraj in pa še tukaj. Če nimaš nobenih izkušenj/orodja s popravilom objektivov ti odsvetujem da sam kaj popravljaš, saj lahko poškoduješ lečo in potem s v pi***!

LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati