0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 24. Nov 2005, 19:26

Imam Samsung lcd 17" SyncMaster 740n in me zelo moti, da ko ugasnem računalnik in se s tem avtomatsko ugasne tudi monitor, utripa modra lučka in ne ugasne. Posledično moram vsakič sam ročno izklopit monitor. A ima kdo s tem kake izkušnje in kaj mi svetujete, ali naj ročno ugašam monitor, ali naj lučka utripa in je v stanju pripravljenosti. Ka jje bolje?

LP!
 0   

JureV @JureV 24. Nov 2005, 19:41

jaz mam Hansol 501P že 6 let, pa vedno pustim lučko prižgano, pa dela brez problema, kolko elektrike se je potrošlo, hehe pa ne vem
[url=http://www.tarok4.com/][img:cb4cc67d4e]http://www.tarok4.com/themes/default/images/t8.gif[/img:cb4cc67d4e][/url]
http://blog.slo-foto.net/jurev/
 0   

Aleksander @discom 24. Nov 2005, 19:51

Uzp6,to je čisto normalno delovanje računalnika in monitorja.
Če bi bil monitor še naprej prižgan,ko bi bil računalnik ugasnjen bi lahko na monitorju pisalo : no signal.Ob izklopu PC se monitor postavi v delovanje stand by,kar pomeni tudi manjšo porabo električne energije.
Isti princip imaš pri Tv,če ugasneš z daljincem je Tv na stand by,če ugasneš še gumb je popolnoma izklopljen.
Običajno,če velikokrat na dan prižigaš računalnik,je včasih bolje da pustiš monitor na stand by,ko pa greš spat naj gre spat tudi elektronika.
thumbsup
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 25. Nov 2005, 09:20

Ja ne sej vem, sam sem vas hote lvprašati kako vi ravnate in kako je bolje. Ne, fora je, da se mi je pri starem monitorju pri prehodu v stand by lučka samo spremenila barvo v zelo medlo oranžno in nisi nič opazi, tule pa ves čas utripa. Hvala obema za odgovor!

LP!
 0   

Matjaž @sajhtam 25. Nov 2005, 09:57

To je tako kot pri TV-ju t.i. stand-by. Škoduje kvečjemu tvojemu računu za elektriko! grin Pri nekaterih utripa, pri drugih je spet drugač... men bytheway tud utripa!

Jaz ponavad tudi monitor ugasnem! nice
 0   

Denis Ferlič @DenisF 25. Nov 2005, 10:10

Jaz izklopim ko grem spat, ni pa nic narobe ce pustis prizganega kr se tako postavi v staje pripravljenosti.
 0   

iztok @izo 25. Nov 2005, 10:23

hmm, mene pa zanima tole z ugašanjem, a res tolk več žre štroma, če je na stand by-u vedno? potem se najbrž transformator vmes napaja in žere tok, al kako. malce mi je račun visok za štrom v stanovanju, samo ne vrjamem, da samo zardi tega, laho pa biggrin
evo, decembra ugašam zadeve, pa poročam, če bo kaj cenejš potem, hehe. sicer pa naj bi lcd ijkmeli občutno nižjo porabo, se mi zdi, čeprav imajo tudi tiste tanke neonke odzad, ki osvetljujejo lcd plast, samo vseeno najbrž m,anj požre kot katodna cev na crt.
 0   

rado @rado 26. Nov 2005, 01:03

Ja v stanbay-u požre v enem letu toliko kot , povprečna Hi fi komponeta v eni uri.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati