0   

Aljaž Stošicki @Aljaz 18. Jan 2006, 12:57

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, v fotografiji pa tudi še amater. Za fotografijo me je predvsem navdušil oče, to že pred leti, sedaj pa sem se nekako tudi sam začel zanimati zanjo.
Trenutno uporabljam Powershota G3, ki pa mi nekako ne zadostuje več. Z željo po objektivu sem kupil tudi telekonverter, a žal to ni to.

No, sedaj pa k bistvu:
doma imam Canona EOS 1000F, skratka SLR fotoaparat, zraven pa tudi objektiv Cosina 70-300mm, 4.5/4.6. V bližnji prihodnosti imam namen kupiti EOS 350D in me zanima, če na njem lahko uporabim ta objektiv?

Zanimajo me tudi ostale pomembnejše informacije glede objektivov. Zakoj so cene tako različne? V čem je bistvena razlika? Meni gre večinoma za dober zoom.

Hvala za informacije in pomoč.

Lep dan,
Aljaž
 0   

iztok @izo 18. Jan 2006, 13:20

načeloma, če stavr deluje na eos film kameri, bi morala tudi na digitalni. so pa izjeme, recimo nekateri modeli sigem ne delajo (body javlja napako ipd) na digitalcih oz. je potrebna nadgadnja čipa.
najboljš, da probaš objektiv na kakšnem dslr-ju od koleg ipd, boš najbolj ziher.
za objektive poglej v naš arhiv (gumb objektivi), kjer imaš mnenja uporabnikov idp in nboš zvedel marsikaj koristnega. drug dober nasov za objektive je recimo fredmiranda ipd.
cene so različne zaradi veliko stavri, recimo kvaliteta leč, izdelave, kavliteta samih delov itd itd. o raznih nakupih objektiovo ipd je veliko že napisanega v formu, saj se takšna vprašanja kot tvoja ponavljajo. poglej pod forum/nakup ali pa objektivi.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati