0   

Jože Strel @kelar 6. Feb 2006, 10:32

Rabil bi sprintati ene 300 barvnih prospektov (po 20 strani) iz quarxpress-a in me zanima kakšen tiskalnik kupiti, da bo zadeva kolikor toliko zgledala, pa da cena ne bo ravno astronomska. Nisem prepričan, vendar mislim, da mora tiskalnik podpirati emulacijo postscript. Videl sem, da je na tržišču že kar nekaj barvnih laesrskih tiskalnikov, pa me zanima kakšno kvaliteto slike proizvedejo, kajti s tem nimam nikakršnih izkušenj.

Če ima kdo izkušnje na tem području, naj mi prosim pomaga. Hvala.
 0   

iztok @izo 6. Feb 2006, 11:18

hmm, dej si prej zračunaj, kaj si ti bolj splača, tukaj boš najcanene prišel z kakšnim digitalnim tiskom najbrž. kakšen pameten barvni laser najbrž ni pod 100k, treba računat tudi na tonerje ipd, ki tudi niso poceni enako je pr inkjetu, kjer printer košta manj, vendar kartuše tudi niso poceni ipd.
kvaliteta pa bo na foto papir po mojem boljša na inkjet, ker so močne, mastne barve, laser ima boljšo kvaliteto na navaden papir oz. ni tolk odvisno od medija, ker se tist prah prilepi gor.
skoraj sem pa ziher, da boš najcenejš čez prišel, če daš tiskat kam na dig. tisk, 300 komadov je najrbž še premalo za klasičen tisk, čeprav bi se mogoče lahko že kje zmenil za zadevo, ker imaš po več strani ipd. klasičen tisk je po mojem boljše kvalitete od digitalnega, jepa velik odvisno od opreme in pa tudi znanja tiskarja, pr nas je malo zares dobrih tiskarjev, se mi zdi.
 0   

Klemen @DkleMAN 7. Feb 2006, 20:02

nočem odperati teme z istim naslovom... zato bom kar tu vprašal če ima kdo iskušnje z tiskalniki. sam se odločam med canonovimi pixmami. še najbolje se nagibam k CANON PIXMA iP4200...
 0   

iztok @izo 7. Feb 2006, 20:28

pixme so zakon, ne bo ti žal. jst imam ip3000, od 4000 se razlikuje samo po tem, da ima eno črno manj, kar se na fotkah najbrž ne pozna kaj dosti, je pa 10k cenejš al kolk že. vsekakor najbolj zapravljenih tistih dobrih 20k al kolk že sem dal za printer do zdej.
delajo zelo tiho, so zelo lični, printaš lahko na cd-je, fotke so zelo lepe in kakovostne, tiste pike še pod lupo teško razločiš, kartuše so najcenejše med vsemi proizvajalci, kar je tudi zelo pomembno. kaj ti naj še več povem, probaj dobit zedevo še v kakšni akciji, pa je. za ta denar po mojem canon nima konkurence, pa ne zdej navijam za firmo al pa kaj, samo tako je.
 0   

Klemen @DkleMAN 7. Feb 2006, 21:26

ja ja sej to sm slišu že od velik ljudi da je canon dost pred drugimi... točno to me je zanimal kar si mi povedu! velikost pike, cena kartuše, hitrost in kvaliteta biggrin btw največji format je a3 ne? a se pol bol splača 3000 al 4000? ker nism glih pri dnarju tko da 10k je kr neki... confused

tnx
 0   

iztok @izo 7. Feb 2006, 21:37

ne, te 3000/4000 serija so a4 printerji, a3 niso poceni. če bi rajš kaj prišprala vzemi 3000-tko, ni kaj dosti slabša. za tehnične podatke poglej na canon stran.
 0   

Klemen @DkleMAN 7. Feb 2006, 21:41

ups a4 sm mislu ja... sej so programi k ti razdeli fotko na 2 dela in pol samo 2 a4 sprintaš pa maš a3... si bom pogledu karakteristike
...

tnx


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati