0   

rokin_ @rokin_ 22. Feb 2006, 11:17

Kako kej čistite objektive? Kakšne krpice uporabaljate in morebitna čistila za zunanje leče.
Poleg tega pa me zanima, če je že kdo dal čistit objektiv od znotraj kjer se naberejo pikice prahu. Tega verjetno ne moreš sam očistit.
 0   

Olaf @Olaf 22. Feb 2006, 13:57

Si že slišal za funkcijo išči? thumbsup

https://www.slo-foto.net/ftopict-4168-.html%E8i%9A%E8enje+objektiv

Lahko ti samo še svetujem, da ni treba bit preveč občutljiv na prah (zunaj ali znotraj). Ker če postaneš obseden z njim, lahko kaj hitro poškoduješ lečo... Koliko sam prah vpliva na fotko pa lahko poizkusiš sam - odtrgaj kak 1cm x 1cm velik post-it listek (tisti samolepilni), pa ga položi na prednjo lečo objektiva in poglej skozi iskalo. Ga vidiš? Prah je pa veeeliko manjši....
Sam čistim objektive na vsake toliko časa in vedno doma. Na terenu samo v izrednih primerih, če pride gor kaka večja packa. Najprej s čopičem odstranim prah in delce, nato pa z mehko microfiber krpico zbrišem ostale madeže.

Za čiščenje objektiva znotraj raje zaupaj kakemu servisu (Beseničar, 3A, Fotomehanika itd.). Verjento pa ni poceni. Zato dokler ne boš opazil razlike na slikah se s tem raje ne obremenjuj.
 0   
 0   

iztok @izo 22. Feb 2006, 14:33

še enkrat tukaj napišem. nabavte si papirčke in čistilo, po mojih izkušnjah najbolj spuca lečo.
če imaš kakšne bolj nove in drage objektive, dej rajš spucat na servis, kakšens tarejši al pa cenejši objektiv pa se da spucat v lastni režiji, če si pogumen in imaš pravo orodje (plus malce tehniške žilice, hehe).
 0   

rokin_ @rokin_ 22. Feb 2006, 14:50

Hvala za pomoč.


p.s.
Lucifix mislil sem na čiščenje objektiva ne senzorja laugh
No pa sej bo tut to prav prišlo grin
 0   

Jaka @Guda 23. Feb 2006, 09:44

Olaf je napisal/a:
Za čiščenje objektiva znotraj raje zaupaj kakemu servisu (Beseničar, 3A, Fotomehanika itd.). Verjento pa ni poceni. Zato dokler ne boš opazil razlike na slikah se s tem raje ne obremenjuj.

Ni poceni!!!!
Dal sem očistiti Canon 50/1.4 v Fotomehaniko --> 10.000 sit


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati