0   

iztok @izo 12. Mar 2006, 17:41

malce sem preletel bazo in je lepo videt, da se stvar razvija ipd, vendar me moti naslednje:
-marsikje je opazit, da posamezniki dajejo oceno samo zato, da lahko dodajo svoj komentar, objektive pa v praksi niso niti videli, kaj šele imeli stvar v rokah oz. delali z njim malce dlje časa.
lep primer je komenrat pr canon 1200/5.6L. vsi vemo, da takšne stvari stanejo ohoho, vendar to še ne pomeni, da lahko stvar ocenimo.
torej, opremo komentirajte le v primeru, če ste zadevo dejansko dobro preizkusili in nardili več kot dva posnetka, ker drgač nima smisla.
to gre tudi za tiste, za katere mislim, da delajo raklamo za določeno znamko ipd (se mi zdi, da se pri sigmi pojavlja takšna situacija).
torej, trgovci ipd, to ni prostor za reklame, brošurce ipd si lahko vsak stakne iz nete, če ga zanima hvala, tu gre za dejanske vtise uporabnikov. to je sploh smisel vsega skupaj.
 0   

iztok @izo 12. Mar 2006, 17:51

oz. predlagam, da lahko komentirjo le prijavljeni uporabniki, ker na ta način stoji za svoji komentarji, naklada pa lahko vsak.
 0   

Silvo @silvopst 12. Mar 2006, 19:22

Izo, se popolnoma strinjam s tabo.
Ampak, kako boš naredil, da bodo objektive ocenjevali le tisti, ki jih imajo ali so jih kdaj imeli ali vsaj testirali?
Prav zato se pišejo velike neumnosti. Primer Sigma 50-500mm. Od 6 ocenjevalcev so trije neznanci in po moje nobeden od njih ni niti od blizu videl ta objektiv, kaj šele nekaj časa z njim fotkal ali testiral.
Tako je nekdo zapisal: "je dokaj neroden, optično pa izreden glede na razmerje 1:10. tudi s konverterji 2x še da dobro ostrino, seveda pa je ostrenje težavno, pa tudi tresenje zelo moteče. najbolje stativ + samosprožilec."
Hmm? Katero objektiv pa ni neroden s takšno goriščnico? 2xTC dela samo na MF. Več ali manj neuporabno. Tresenje pri 50mm pa vsekakor ni problematično. Mogoče pri 400 ali 500,... Stativ in samosprožilec.???? Ne se hecat. Sam vedno slikam iz roke. Ne potrebujem stativa.
itd, itd,....
 0   

iztok @izo 12. Mar 2006, 19:27

no, ravno zaradi tega. in tak komentar so pojavlja pri vseh sigma objektivih, torej gre najbrž za eno osebo,
če bi bil ocenjevalec javen z svojim user imenom, bi orenk premislu, preden bi napisal kaj na pamet. (pa itek se da pogruntat, kdo je kdo, da ne bi kdo mislil, ampak nebi o tem tukaj).
torej, nočem zdej delat neke grozne debate o tem, samo dejte se držat pravil, ki so napisane, pa bo.
enako gre tudi za ocenjevanje fotičev, jasno.
 0   

Robert Purkart @robert_purkart 12. Mar 2006, 19:41

Predlagam, da tiste sumljive enostavno brišeš. Če jih bo kasneje prijavljen ponovno vpisal, bo že imel razlog za to.
Razlika med optimistom in pesimistom? Pesimist ima več informacij.
 0   

iztok @izo 12. Mar 2006, 19:55

nič ne bomo brisali brez tehtnih razlogov in kar tako počez. ziher pa se bi našlo kar nekaj takšnih komentarjev najbrž.
torej, ne glede al ocenjujete fotič ali objektiv, delajte to v primeru, da imate dejanske izkušnje z rečjo. le na tak način pomagate tistim, ki iščejo še vtise o opremi s strani uporabnikov.
tudi tistih kratkih enobesednih komentarjev se probajte izogibat (aka super! ali podn ipd). rajši povejte čisto po svojih izkušnjah z svojimi besedeami, kar je dobrega in kaj slabega, to lahko pove ostlim več kot sama ocena in kot recimo en copy paste komentar iz kakšneg testa.
 0   

Peter Bernik @Noob 12. Mar 2006, 20:33

No tale je največja cvetka kar sem jo našel. Komentar pod Canonom 50 1.4:
najostrejši canonov objektiv od blende 2 naprej. malo drugih napak. lahko bi imel za polovico krajše največje približanje.

Res moti to govorjenje na pamet. Jasno je, da so teleoobjektivi ostrejši, mislim fiksne, da ne bo pomote. Že 85ka je očitno ostrejša, da ne omenjam 135/2, kaj šele "tabelih".
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

iztok @izo 12. Mar 2006, 20:51

ok, pustimo zdej debato o ostrini ipd, gre bolj za princip.
 0   

Peter Bernik @Noob 12. Mar 2006, 20:53

Ja saj, princip, da nekateri pišejo o stvareh o katerih nimajo pojma...potem pa napišejo tako bedarijo.

Na koncu pa še kakšnega tehnično nepodkovanega ali pa začetnika s tem zavedejo.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

iztok @izo 12. Mar 2006, 20:56

ok, noob, sej vem.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati