0   

Matej @krt 21. Mar 2006, 11:49

Zadnjič sem šel v Cankarjev dom pogledat razstavo fotografij, ki so bile izbrane na Emzinovem natečaju za fotografijo leta. Sicer sem navajen na čudne izbore, ampak velik delež slik tam je bil pa daleč od kakšne estetike.
Osebno se mi zdi pri fotografiji bistveno, da je lepa na pogled, lepo osvetljena, kompozicija, če ima zgodbo pa še toliko bolje. Tam pa šteje samo ideja, zgodba. Ko sem šel nadstropje višje, v NLB, pogledati še eno razstavo enega fotografa, je bilo podobno; bistvena je samo ideja, čeprav izgleda fotografija na prvi pogled brezveze, stvari na njej nametane ipd. Redke fotografije so res 'lepe'.
Seveda so na obeh razstavah izjeme; nekatere fotografije so odlične, ampak velik delež pa ne...
Kaj si ostali mislite? Ali je to sedaj trend?
 0   

Miran @Miran 21. Mar 2006, 12:07

Da bi bil to trend? Ne bi rekel. Za mene ima pač žirija drugačen (malo smešen) okus za fotografije.
 0   

milosh @milosh 21. Mar 2006, 13:21

jah po drugi strani pa zakaj more bit tehnicno vse ok, ce je zgodba tok mocna. sam se se zmer drzim tistga "ce pozna pravila jih lahko krsis, ce ves zakaj jih krsis" in s tem lahko prids do namensko bolse fotke
 0   

tinekr @tinekr 21. Mar 2006, 14:13

Ja, na fotografiji leta je zmagala moja bivša mentorica fotografije. Razstave nisem videla, tudi ne njenih fotografij Živalskega vrta, vendar predvidevam, da pri njej in ostalim nagrajenih fotografijah ne gre zgolj za tehnično dovršenost, kot so merila za dobro fotografijo na slo fotu, ampak za zgodbo in atmosfero.
Saj to je menda pomembno... O.k., pa da povem samo še to- pravila se vsak nauči, za to sploh ni panike, vdihnit v fotografijo atmosfero in to, da bo začel opazovalec razmišljat o fotki je pa je najtežje. Mora te prepričat in te povlečt v njen svet.
Kaj se tiče pa trenda- to je bilo vedno, da so žiranti Emzina karseda napredni in brez omejitev. Bolj odpuljena ideja bolj prepriča.
 0   

nejc @JackWhite 28. Mar 2006, 20:15

kje je pa bla tvoja mentorica?

men se zdijo tiste fotke od živalskega vrta noro dobre, druga nagrada pa je vseen malo butasta ker je pomoje slikano z mobitelom in je res brezveze, no ideja je kul sam je ne štekam čist. drugač so pa super fotke.
 0   

luka @luzdi 29. Mar 2006, 14:05

A se da slike kje na netu vidt?
 0   

JureV @JureV 29. Mar 2006, 15:24

rajši vidim fotko z zgodbo, kot pa neko tehnično super fotko, to lahko posname vsak, ki se malo poglobi v to stvar, težje je najt zgodbo, tu preidemo v umetnost..
a res Tanja je zmagala??? Te pa morm fotke videt:P
[url=http://www.tarok4.com/][img:cb4cc67d4e]http://www.tarok4.com/themes/default/images/t8.gif[/img:cb4cc67d4e][/url]
http://blog.slo-foto.net/jurev/


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati