0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 13:56

spet sem razkurjen sleep
včeraj sem lepo mislu pogledat en xvid filmček na našem novem plejerčku, in zadeva lepo "zariba" sred filma. ok, pač nič takšnega, bom lepo resetiral zadevo in bo. in od tam samo slabše, bolj kot se mučim, slabše je, na koncu se niti ni pojavil "welcome screen", samo črnina, pa še dvd je not ostal z 4 filmi gor, hehe.
player je yamada 6800, koa naj bi bil to zakon in ne vem kaj, pa je očitno en jajc. to je pa tako ko poslušaš hekerske "škorce" po raznih forumih. takim je že fajn, ko imajo razlog, da nonostop vrtako po zadevah in nalagajo nov firmware ipd, jst pa bi moral bit že bolj pameten, pa očitno nisem.
sej potem sem nekako cd ven dobil naslednji dan, pa še prakrat se je zadevo dobro zagnala, tudi led displey je delal na komponenti, vendar tipke in remote ne. ja, sem naložil tisti hack firmware, saj so le tako podnpaisi normalno berljivi ipd.
in če mene vprašaš, firmware ne more kar tako pokvarit zadevo, ker je nekaj cajta zadeva delala brez problemov. če kaj ne bi štimalo z softwerjem bi bilo to takkoj očitno.
torej, skoraj ziher sem, da gre za zelo poceni in nezanesljive dele. sem še par podobnih težav videl po forumih na brzino in nekaj se omenja napetost. po mojem bi znalo biti kaj na tem, saj če sem recimo ugasnil zadevo, potegnil ven iz štekarja, vključil nazaj in prižgial, je za moment delalo ok, potem pa spet nič in še zdej je tako: pržgem, blank screen in brez odziva na tipkah in remotu, tudi disley na playerju ne dela. v eni besedi jajc.
me prav zanima, kaj s bo zdej v štacuni (jae) zgodilo, ko bom nazaj prnesu. upam, da mi bodo zadevo zamenjali ali pa vsaj denar nazaj, kr tole je.. majo še eno firmo teh dvix plajerčkov, mogoče je boljš.
 0   

Matej @maxxi 6. Apr 2006, 14:18

čigav FW si naložil?
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 14:32

poglej tukaj
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 14:50

zakaj sprašuješ, maxxi? po mojem fw nime dosti s tem, da se tadeva kar pokvari naenkrat. sicer pa tudi sama štacuna ponuja svoj firmware na strani, ki je pravtako dodelan in nič bolj ali manj legalen od tega, pa baje še dosti slabše dela.
očitno sem dobil zelo slabo kopijo izdelka, pa tudi ostale ne morejo bit ne vem kaj očitno, ker tole je krepalo po par filmih.
 0   

Miha Rekar @Mih@ 6. Apr 2006, 15:04

S temi zadevami so zmer problemi. Jest sm pomoje ene 4 ali pa 5 yamad zamenju v štacuni k so vse kr neki na pol delale. Al ni znal slo podnapisov brat al se je sesuval, al sploh ni delal, skratka vse ***. Ene parkrat so mi ga zamenjal, pol sm pa popizdu pa jih nadru kaj prodajajo tak škart, pol so pa rekl nej probam kiss-a, sam je biu ene 5k dražji. Sm dau 5k več, zdej pa špila ko švicarska ura. Skratka yamada je kurac, kiss je zakon smile Vsaj po mojih izkušnjah smile
[url=http://mr-foto.net/zsfb.html][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/blogblog/zsfb_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
[url=http://mr-foto.net/][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/miha/userbars/mihaowner_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 15:08

pa so ti hoteli zamenjat zadevo? kje si kupil/zamenjal in kolko je tist kiss? sej mislim, da sem jih jst tudi imel na ogledau, vendar so vsi kao te yamade hvalili, vendar kot pravim, bl mularija. ke še ne ve, da je najdražje kupovat poceni (z mano vred).
 0   

Miha Rekar @Mih@ 6. Apr 2006, 15:46

Kupoval sm v Big Bangu. Saj jim ni drugega ostalo, kot da so zamenjali. Če imaš račun ti nič ne morjo, zamenjat morjo po zakonu za drug player iste vrste oz. za drugega s tvojim doplačilom. To je že kšn let nazaj, takrat je bil okol 25k, zdej ga ne prodajajo več.
Tle maš pejđ od kissa pa mal poglej, ker ti ustreza: http://www.kiss-technology.com/
[url=http://mr-foto.net/zsfb.html][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/blogblog/zsfb_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
[url=http://mr-foto.net/][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/miha/userbars/mihaowner_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 6. Apr 2006, 17:26

Stvar je zelo podobna moji in na internetu sem našel eno rešitev, vendar dvomim, da je enako tudi za tvoj player, ker ga nič ne poznam.

Gre se za to, da so v nekaterih predvajalniki (to verjetno veste, da so firme prodajale enake divx playerje pod drugimi imeni) vstavili napačne kondenzorje - 2200 mikrofarate 25V kar pa je premalo za takšen predvajalnik. Jaz sem ga ravno ta teden dal kolegu da mi jih zamenja z 35V-nimi. Bomo videli kaj se bo iz tega scimilo.

več informacij dobite tukaj:
http://www.kindy.net/mecotek.htm
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 17:37

svašta. dej luc, vprašaj tega modela, ča ima ta moja yamada enak problem in kolk bi hotel za popravilo? ker če je v tem vic, otem mi n bo nič pomagalo, če mi zamnjajo z novim tole, ker verjetno je cela serija tzanič pa najbrž še kakšne druge ky firme, ki prodajajo tele poceni plejerčke.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 6. Apr 2006, 17:40

Ko dobim moj player ti povem ali je rešitev sploh pomagala. Drugače pa se ti pozanimaj, če imava enak čip.
 0   

Miha Rekar @Mih@ 6. Apr 2006, 18:30

Izo, kup kiss smile Ne bo ti žal, verjem. Kje si pa kupu yamado?
[url=http://mr-foto.net/zsfb.html][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/blogblog/zsfb_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
[url=http://mr-foto.net/][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/miha/userbars/mihaowner_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 18:45

hja, kissi so 30k in gor , kolkr sem vidu. kupjen je bil v jae, ki so tudi zastopnik tukaj, se mi zdi. najbrž bom zadevo vrnil v štacuno, mogoče bi probal še enega, če dela, čeprav nimam živcev, da se bo recimo zgodba ponavile čez nekaj časa.
 0   

Aleksander @discom 6. Apr 2006, 19:15

smile He,he mogoče to ne paše čisto zraven,toda..... grin
Prvič sem opazil,da naša policeman dovoli taka vprašanja.Podobno kot za razna povpraševanja za piratske kopije raznih foto programov in gesla za njih,ki tu niso zaželjena - tudi divx in xvid so običajno piratske zadeve.Pa da ne bo kdo mislil,da jih jaz ne gledam kdaj,čeprav so mi ljubši dvd-ji,zaradi kvalitete (pa tudi če so kopije).Originali so itak predragi.
..kar tako naprej ("ma ne okol govort").

thumbsup
But that´s just my opinion...


Nobody Is Perfect , I´m Nobody
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 19:25

hja, jst nisem govoril o piratskih filmih in kje jih dobit, ampak o zadevi, ki jo uradno kupim v štacuni in ne dela. potem bi lahko govorili tudi o mp3 predvajalnikih ipd.
stvar posamzenika pa je, ali uporablja piratske vsebine, muziko itd itd, vsi pa vemo, katera stvar ni legalna in da se tudi kazensko preganja, vsaj v teoriji.
ampak, da ne bi zašli s teme, dejmo se držat problema z plejerčkom, za ostalo lahko odprete novo temo.
tehnoligo marsidko ponuca za svoje potrebe, večino svojih legalno kupljenih cd-jev sem pretvoril v mp3 zbirko ipd, tudi domače video posnetke sem skoraj vse spravil na en dvd v divx formatu ipd. ampak spet, tu je zgodba za drugo temo, najbrž je vsem jasno, da smisel tega portal ni podpiranje piratstva ipd.
 0   

Grega @_OKI_ 6. Apr 2006, 19:51

Jaz ti svetujem, da če maš možnost menjat, menjaj za XORO player. Mislim da je bil v nemčiji najbolje ocenjen na testih, podpira vse našteto, je testiran, pride pa nekje 12-14k. Sam se ukvarjam z video montažo, brat pa še parkrat bolj in se spozna na video produkcijo, je vsakomur priročal ta player. Pa tudi "posredovali" smo jih za druge, ziher enih 10 komadov (ko sva delala en koncert, pa so pevci hotli dvd-je gledat, pa še niso meli predvajalnikov) in vsi delajo brez problema. Bere vse kaj spečeš, nič ne šteka.
 0   

iztok @izo 6. Apr 2006, 19:54

eh, sej moj je tudi. dokler ne zaribal, hehe. kot ptavim, ni tolk problem v softwerju, kot pa v slabih komponentah, sploh če je nekaj takšnega, kot pravi luc. pr teh čeip zadevah ja najbrž še največ odvisno od sreče, ker nis neke kontrole ipd, tudi za te xoro predvajalnike so bolj slabe ocene uporabnikv, recimo, na online štacunah.
 0   

Grega @_OKI_ 7. Apr 2006, 09:40

Saj ravno kontrola je sporna, in xoro jo ima, medtem ko druge v tem cenovnem razredu zgleda sestavljajo kot iz kinderjajčk
 0   

Miha Rekar @Mih@ 7. Apr 2006, 14:49

Zakaj pa je kiss dražji? Zato, ker ni sestavljen kot kinderjajček, ampak je pretestiran in narejen s filingom smile
[url=http://mr-foto.net/zsfb.html][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/blogblog/zsfb_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
[url=http://mr-foto.net/][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/miha/userbars/mihaowner_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
 0   

Matevž @jarc1 7. Apr 2006, 15:07

punci se je isto zgodl z yamado pa sva ga nesla na servis, kjer so ji v zameno dal Xorota 415 (so sami ponudili) , s katerim ni blo do zdej še nobenih težav


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati