0   

Lenart Senica @lenyn 23. Apr 2006, 13:01

zanima me kaj naj storim z zgoraj navedenim fotoaparatom, ki mi je kot predmet zelo prirasel k srcu a se ga želim naučiti uporabljati. zanima me kje bi lahko kupil spodoben svetlobomer... zanimajo me ocene in nasveti lastnikov
 0   

iztok @izo 23. Apr 2006, 21:32

če dela, lepo film not in škljocat, hehe.
pri teh starinah je ponavadi treba kaj kje namazat, spucat, zamenjat tesnila za svetlobo na vratcih za film ipd. se splača porihtat, saj je ta stara optika ponavadi zelo dobra in se da čist spodobne fotke nardit. poglej na reportažo razstava x, kjer sem fotkal z nečim podobnim.
lahko uporabljaš svetlomer, vendar se da nekaj pravil naučit, da potem nasatvljaš iz glave, ni tak problem, film (sploh negativ) ni tako zakteven glede osvetlitve, sploh z temi starejšimi objektivi, ki nimajo velikh kontrastov (zaradi slabših premazov leč ipd).
kar pogumno
 0   

Lenart Senica @lenyn 25. Apr 2006, 19:45

zanima me, ali ima kdo kakšen uporaben nasvet glede fotoaparata fujifilm finepix 9500. glede nastavitev in njegove uporabnosti.
 0   

iztok @izo 25. Apr 2006, 20:36

kaj ima fuji z naslovno temo (altix)?
za take strano dopri novo temo ali še bolj malce prebrskaj po forumu, takšnih in podobnih vprašanj o digitalcih je malo morje, skoraj ziher se je že kdo pred tabo zanimal za tale fuji..


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati