0   

Uroš Uršej @Lucifix 23. Maj 2006, 22:18

Na internetu sem videl naslov novice, ki se mi je zdela precej zanimiva:
Samsungovi računalniki s pomnilnikom flash

Gre pa takole:

SEUL, 23.5. Samsung bo na trg poslal prvi prenosni in prvi ultraprenosni računalnik z vgrajenimi 32 GB pomnilniki NAND Flash namesto trdega diska. Računalnika se po karakteristikah ne razlikujeta od modelov s trdimi diski, vendar pomnilnik flash poleg manjše teže omogoča tišje in hitrejše delovanje. Podatke bere s hitrostjo 53 MB/s, zapisuje pa z 28 MB/s, zaradi česar se računalnik lahko zažene dvakrat hitreje kot običajni modeli. (aNET)http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease.asp?seq=20060523_0000257520

Vse lepo in prav, končno bomo prišli še bližje popolni tišini v naših sobah. A kar ne morem odmisliti, koliko pritožb sem že slišal na račun flash kartic. Zaradi tega toliko bolj zaupam trdim diskom kot temule. Saj vsi vemo ,da so naši podatki na računalniku včasih precej pomembne narave.

Če bo razvoj šel v to smer in da bodo zagotovili vsaj takšno varnost podatkov kot HDD si bi mogoče tudi premislil...
 0   

iztok @izo 23. Maj 2006, 23:19

ja, to jst tudi že lep cajt čakam, blo je že nekaj časa nazaj slišat o raziskavah o takšnih ramih, ki bi nadomestili disk, neka magnetna tehnologija, al kaj, smpak flash memorija tudi ni šfoh.
na hrup pa ti novi diski ne vplivajo tolk, dost večji problem je malo morje vantilatorjev v škatli, recimo je na procesorju, napajalniku, grafični kartic, kontrolerjih, za dovod zraka itd itd. če bi pogruntali, kako hlčadit zadevo brez tega (in poceni), bi veliko postorili glede hrupa. tista finta je recimo zanimiva,kjer cel sistem pomoččiš v neko sintetično hladilno tekočino, ki lhladi zadevo, ne pa preveja elektrike in ni korozivna ipd. vendar, kdo bi to hotel spet uporabljat..
 0   

abo01 @abo01 24. Maj 2006, 07:41

Flash diski imajo kar nekaj prednosti, manjšo porabo energije, hitrost, niso občutljivi na tresljaje, tista glavna slabost v tem trenutku pa je cena. Sem gledal tistega prenosnika na CeBITu (pravzaprav oba, tudi UMPCja) in nista slaba, bi ju kar imel. Enega ali drugega.
 0   

Matjaž Milharčič @MatH 24. Maj 2006, 09:00

Kar se tiče hlajenja sem na slo-tech bral, da so razvili tehnologijo, ki za isto hitrost procesorjev porabi le 25% energije. Kdaj bo kaj iz tega, če sploh bo, pa je drugo vprašanje.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati