0   

Aleš @lial 29. Jun 2006, 16:33

Problem je sledeč: poleg originalnega akumulatorja (baterije) za Nikon CP 4500, EN-EL1 sem pred dobrim letom nabavil še nadomestek, neoriginalni akumulator, z malenkost drugačno specifikacijo, original ima 680 mAh, nadomestni pa 700 mAh. pred kakšnim mesecem pa je začel nadomestek povzročati težave - skoraj takoj se je 'izpraznil', oziroma je aparat javil, da je prazen. Pri merjenju napetosti to ni bilo videti, prav tako se je sumljivo kratek čas polnil, morda nekaj deset minut. Če pa nanj priklopim drugačnega porabnika (elektromotor) pa veselo brenči, zdajle že dobri dve uri, pa še nič ne kaže, da bi odnehal. Tudi napetost mu ni bistveno padla, prav tako se ta ne spusti pod nazivno - 7.2V pri močnejši obremenitvi.
Testiral sem že kup akumulatorjev ročnega orodja, pa kaj takega še nisem doživel.
Original se pri tem v aparatu obnaša čisto normalno, skupaj spravi cca 300 posnetkov. Podobno 'priden' je še eden nadomestek, ki sem ga nabavil pred par dnevi - 400+posnetkov, prav tako je nekoliko močnejši od originala 720 mAh.

Vsak nasvet bo dobrodošel!

Hvala.
 0   

T @kookie 29. Jun 2006, 17:18

podoben problem sem enkrat imel z original akumulatorjem pri 350D, ko sem naredil v sicer oblačnem in dokaj mrzlem vremenu samo ~40 slik, ko mi je aparat javil, da je popolnoma prazna.
ker sem imel rezervno baterijo (unomat) sem poslikal celotno prireditev (avto magazin drift challenge) in proti koncu je pobralo še nadomestek.
probal sem dat nazaj original in je aparat kazal, da je akumulator čisto napolnjen upset
vem da vreme (vlaga) in temperatura močno vplivata na trajanje akumulatorjev, samo je vseeno čudno, da je bil potem spet poln...
to se mi je naredilo samo enkrat, pa me zanima če je treba bit pozoren na akumulator in če se splača zamenjat, ker mam aparat še v garanciji?

lp
 0   

IGOR @9ZAP 4. Jul 2006, 09:34

Po vsej verjetnosti imaš problem z accu memory efektom.Problem se odpravi z peak polnilcem(uporabljajo ga množično modelarji).Z polnilcem se opravi par ciklov pražnjenja in polnjenja in to je to.Inteligentni digital polnilci tudi alarmirajo poškodbo celice.Za info ti povem da je cena takega polnilca 70-180eur.LP!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati