0   

Sigma @Sigma 6. Jul 2006, 15:15

Zdravo!

Najprej se opravičujem za zamudo, katero je povzročilo nedelovanje strežnika shrani.si, katerega uporabljam za nalaganje slik na splet in kateri je tudi zaslužen , da lahko slike tudi vidite. No zdaj zadeva deluje in lahko objavim novo reportažo.

Torej,natanko leto in še en dan kasneje se je pred City Parkom v Ljubljani znova odvijalo tekmovanje za mednarodnega Martina Krpana. Lanska reportaža. In tudi letos sem šel zadevo pogledat. Vendar pa sem se za spremembo od lanskega leta, letos sprehajal po prizorišču samem.

Sicer z enourno zamudo, pa vendar, se je tekmovanje začelo, s predstavitvijo tekmovalcev.


Devet tekmovalcev se je odločilo, da bo malce napenjalo svoje mišice na žgočem soncu.

Začeli so s prvim delom tekmovanja. Vlečenje osebnega avtomobila na rampo z naklonom kakih 30 stopinj.
To je bilo tako, bolj za ogrevanje. Že so sledile težje naloge.
Sledil je drugi, meni osebno najbolj zanimiv del tekmovanja. Vlečenje kamiona. (sej ne vem ali so imele posamezne igre kakšna posebna imena).Najbolj so mi bila všeč ta vzpodbujanja sotekmovalcev, ki so še dodatno povečala vzdušje na prizorišču.
DEJMO DEJMO !!!!!!!! VLEEEEEČ!!!!!!!!Ah, "pis of kolač".Naloga je bila končana, ko je tekmovlec z roko prečkal zarisano črto.Po krajšem plesnem in moškim očem prijetnejšem premoru ......so nadaljevali z tekmovanjem.

In že je vsem v oči padlo nekaj, kar jeih je verjetno še dodatno vzpodbudilo k temu noremu naprezanju pod žgočim soncem.
SOD PIVA.Vendar pa ta sod ni bil tam za namenom, da se ga spije, ampak zato, da se ga prenaša po poligonu in, da se ga na koncu nekako spravi na ploščad, ki je bila namontirana na viličarjju dober meter od tal.

No pa gremo, hitro.Sodu je sledila še 120 kilska vreča soli (peska).

Nato pa še en majhen a zato nič lažji kovinski kovček, čigar teža je pravtako znašala prek 120 kil in je marsikomu povzročal kar nekaj težav.Kljub žgočemu soncu se je nabralo kar nekaj obiskovalcev, a manj kot lani.
Sledilo je prevažanje karjole. No ne ravno karjole, ampak avta v stilu karjole. Če sem prav zasledil so morali tekmovalci dvigniti in premakniti prek 600 kil.Vsakemu so zmerili razdaljo premika in jo skrbno beležili, tako da je bilo vse regularno.Spet krajši premor. Zapolnila ga je plesna skupina Ladies.Sledil je že predzadnji del tekmovanja, kjer so morali tekmovalci pokazat svojo vzdržljivost.Vzdržljivost je bila vidna na vsakem tekmovalcu posebej.Tako, prispeli smo do čisto zadnjega dela tekmovanja. Točke na tabli so bile zelo blizu in vsi so že govorili o zmagovalcu.
A sledila je še zadnja igra. Poimenovali so jo sokolov krog.

Koncentracija pred začetkom.Vzpodbudno kričanje na favorita in vodilnega pred predzadnjo igro.Nekaj več kot štirje krogi so bili potrebni za ohranitev vodilnega položaja.Uspelo mu je, a ne brez posledic.No, na koncu se je izkazalo, da ni bilo nič hujšega
Sledilo je zmagoslavno vseselje.In čisto na koncu še podelitev medalj vsem tekmovalcem in pokalov najboljšim trem.

Še rezultati, če koga zanima.
1. mesto Senny Schonewille (Nizozemska)
2. mesto Olivier Gašparič (Slovenija)
3. mesto Raymon Merckx (Nizozemska)

No upam, da vam je reportaža kljub prekoračeni omejitvi 15 slik (sorry) všeč. Je sicer malce drugačna od lanske, a če ne bi bila , potem bi bilo brez veze.

Komentarji zaželjeni.

Hvala in lep pozdrav.
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
 0   

Miha Skulj @mihaha 6. Jul 2006, 15:46

Super reportaža! thumbsup

Kaj nej rečem - močni Krpani! bigeek

Samo, kako to da ni Sloven'c Martin Krpan! grin

sunny
You don´t take a photograph, you make it. ~ Ansel Adams
 0   

juze @juze 6. Jul 2006, 16:00

Mater, jaz imam kar soliden vamp, ampak tile bicepsi imajo ziher večji obseg kot moj vamp bigeek
Fajn reportaža, ni kaj očitati.
 0   

Sigma @Sigma 7. Jul 2006, 11:18

He he, ja zgleda da naši Krpani preveč švercajo, pa nimajo časa trenirat. laugh
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati