0   

Dejan Dular @smejo 4. Avg 2006, 17:34

Alo Dejč! Anja čez vikend ne more z nama na dopust, pride šele v ponedeljek. Imamo dve ležišči frej in če hočeš, lahko prideta...
...je bilo slišati mami iz slušalke mojega mobilca.

Še prevod zgornjega stavka za vse, ki materinih besed ne znajo pravilno poslušati: "Nikoli te ni več domov. Samo v Ljubljani si. Brez opravičila se nalimajta s Simono v soboto v Moravskih Toplicah."

Ni mi blo treba dvakrat rečt. Simona, moja boljša in lepša polovica, je bila takoj za. Zatorej kolesi v avto in švrc v Prekmurje.

Pot je trajala 4 ure, saj sva namenoma izpustila vso avtocesto. Ob poldne sva prispela, malce kosila, popoldanskega počitka in smuk na kolo.

Vreme ni kazalo najbolje in po moji strokovni oceni vetra in smeri od koder prihaja dež, sva se podala direktno v hribe.Haha hakšne hribe! Griči so. Res da griči, ampak strmi. 12% klanci so nekaj čisto normalnega. Ampak ni panike! Dolžina klanca je kvečjemu kakšnih 200m in potem pot vodi po slemenu naprej.

Moja strokovna ocena vremena je bila pravilna. Bolje rečeno: Vreme se naju je usmililo, saj naju je ploha zgrešila za kakšen kilometer, zato pa so ob poznem popoldnevu nastajali krasni panoramski prizori.In SPET sem se spomnil da moram kupit polarizator! Ampak za na morje ga bom pa res! Obljubim.

In kot po naključju sem dan prej kupil IXUSa 800IS (skupaj s podvodnim ohišjem biggrin), tako da sva oba imela vsak svoj fotografski aparat.

Moja malenkost......in njena malenkost.
Pokrajina je res prelepa. Če je ravnina so ceste ravne, tako včasih že izginejo za obzorjem.No ja. Tale potka na sliki je izginila v lokalnem britofu na vrhu hribčka.

Naslednji prizor pa me spominja na savano po močnem deževju.Da ceste vodijo tudi čez kraje, ki so res bogu za hrbtom mislim da najbolj prikazuje naslednja slika:Važno, da je znak nov!

Ampak kaj manjka? Nakaj manjka, kar je značilno za Prekmurje. Štorklje! Pa jih ni in ni bilo. Jasno, ko pa sem kolesaril po hirbih (gričih). Štorklje so na ravnini na vrhu električnih drogov, na katerih je ravno za njihova gnezda montirana dodatna plošča.Ampak mene te ptice res fascinirajo. Ne vem zakaj. Pač me!
Po treh urah brcanja pa lepo nazaj v apartma mimo hotela, ki stoji ob golf igrišču.Drugi dan si rečeva. Nič danes greva pa samo po ravnem da ne bova utrujena. OK. Smer jug. Po parih kilometrih se ustaviva pri hiši, ki je res izstopala. Najprej nas je nanjo opozoril klopotecIn nato še dvorišče. Na njem je bilo polno lutk v naravni velikosti. Od koscev in oračev pa do kočijažev in kuharic.Prijazen gospod naju je povabil notri in malo razožil na kakšen način so lutke narejene. Seveda naju je tudi slikal, saj vsakega, ki pride na obisk, poslika in obesli sliko na steno.Ampak to še ni vse. Gospod je velik oboževalec Natalije Verboten. V kuhinji je kot rezerviran samo zanjo.Seveda na štedilniku ni manjkala Saša Lendero in ostale brhke slovenske estradnice. Natalijo pa je upodobil tudi v eni od svojih lutk.

Pot naju je peljala naprej mimo polj, kjer je bila pred kratkim žetev.Bemti! Tale kup je visok vsaj 10 metrov! Pa to ni še nič! Da bi vi videli velikost nasadov jagod! Pa kdo bo to pobiral?! Kdo bo jedel, to pa ni več vprašanje. No šalo na stran. Prekmujre je eno najslabše razvitih območij v Sloveniji. Nezaposlenost je na vrhuncu, plače so nizke. Ampak ljudje, ti pa so prijazni! Za vedno mi bodo ostali v spominu.

Če si že ob Muri, ne smeš pozabiti na plavajoči mlin in brod, ki pelje čez Muro pešce, kolesarje, avtomobile,...Ta brod na sliki se mi zdi da je bil namenjen bolj turistom.


Za konec pa še slikica ljubke hiške prekrite s slamo, kar je pri nas že kar redkost.Še komentar odličitve da greva po ravnem: Šest ur vožnje po ravnini vseeno ni mačji kašelj. Rit te boli, noge pa skoz brcajo. Če greš v hrib, se v dolino spočiješ, na ravnini pa ne. Tako da je v bistvu vseeno. 6 ur hriba, 6 ur ravnine... zame je isto. No ja. vseeno imam raje hribe.

* Slika, kjer sem jaz gor, slika "savana po dežju" in slika hotela - Simmy
* Ostale slike - Dejko Smejko
[img:feb43216d3]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/4/ffuser.jpg[/img:feb43216d3]
[img:feb43216d3]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/9/homer.gif[/img:feb43216d3]
 0   

tomaž @mju 4. Avg 2006, 17:44

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul dooooooooobr
 0   

Marjan Krebelj @Nikio 4. Avg 2006, 18:35

Lepe fotke in zanimiva reportaža!
Tista estradna kuhinja je pa klasa zase biggrin!
[url=http://my.opera.com/Nikio/blog/][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Blog[/color:2222f2fe55][/url][/size:2222f2fe55] - [url=http://photo.net/photos/marjan][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Portfolio[/color:2222f2fe55][/url][/size
 0   

Lenart Senica @lenyn 4. Avg 2006, 21:28

lepe fotke thumbsup
 0   

Miha Skulj @mihaha 4. Avg 2006, 22:32

Huda Reportaža! thumbsup

Zakon fotke! biggrin

My Favourites:
#5
#11

cool
You don´t take a photograph, you make it. ~ Ansel Adams
 0   

gasper trampus @gtyrant 4. Avg 2006, 23:36

thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup
Musick ta kill for !!! ....
 0   

Dejan Dular @smejo 5. Avg 2006, 07:26

Ej folk! Hvala za komentarje.

Mihaha, mi je všeč da poveš katere so ti najboljše.
[img:feb43216d3]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/4/ffuser.jpg[/img:feb43216d3]
[img:feb43216d3]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/9/homer.gif[/img:feb43216d3]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati