0   

Peter Bernik @Noob 13. Avg 2006, 22:38

Canon/Nikon vojna je kot na vseh ostalih portalih prisotna tudi na našem. V bistvu to sploh ni bil point te teme, dokler je dejansko nisem začel pisati...a slej ko prej bi se kdo javil in navezal na to, hkrati je pa to stalni in pereči problem, tako da bi ga lahko končno enkrat predebatirali v ločeni temi, ne pa da Nikonaši smetijo Canonove teme, Canonovci pa Nikonove (preberite v poljubnem vrstnem redu grin ). No velikokrat se Canonu, pravzaprav 350ki očita majhnost, slab grip (držalo) in s tem oprijem. Mene dejansko to ne moti. Pa fotkam redno s fotoaparati serije 1 (ogromna razlika v velikosti, gripu in oprijemu). Enostavno je celotna teža vedno na spodnjem delu fotoaparata, desna roka je le narahlo prislonjena in ga usmerja in pritiska na sprožilec (sem ravno zdaj temeljito sprobal, ker zavestno nisem vedel kako točno to počnem). Torej če tako fotkaš, velikost gripa sploh ni pomembna. Res pa je da imam navit BG (baterijsko držalo), brez je najbrž drugače.

Nikonašem gre na živce omenjanje šuma. Detajlov oz natančnih vzrokov zakaj jim gre na živce ne vem, upam da bodo sami povedali zakaj. Najbrž pa le zato, ker se to prevečkrat omenja. Sam sem torej povedal za Canonov del, za katerega sem "kvalificiran".

Mnenja, upam da jih bo čim več.
Da enkrat za vedno (ok sanjam) razčistimo to.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Lenart Senica @lenyn 13. Avg 2006, 22:48

js mam pa tako mnenje: do neke meje mi je to rivalstvo celo dobrodošlo in ga odobravam saj nekako prežene monotonost s tega portala upset biggrin in spodbuja tekmovalnost
po drugi strani pa se spuščate/spuščamo v take malenkosti da ne vem ali nisem mogoče v peskovniku med otročički ki se kregajo in ruvajo za vsak pixel peska/šuma... biggrin

včasih ste pa kot cowboy in indian2
biggrin
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 14. Avg 2006, 07:59

Canon ali nikon, ne morš zgrešit. Gre le za prestiž! Obe firmi sta vrhunski v foto svetu. Vsak si vzame kar mu je ljubše! Sej vsi ne vozte bmwjev, eni tut audije.

LP!
 0   

Kris @kris 14. Avg 2006, 08:54

Kot pravi Uzp6, sta obe firmi odlični, vodilni in dragi. Kot jaz vidim zadevo, se je fotografski svet razdelil na dva pola: popotniki in naravoslovci so se zbrali okrog Nikona, športni, modni fotografi okrog Canona. Mislim, da tu ne gre več za kvaliteto aparatov in objektivov ampak enostavno kupiš tisto firmo okrog katere se zbirajo ljudje, ki so ti po usmeritvi in načinu življenja blizu.
 0   

Jan @ghandaed 14. Avg 2006, 09:51

to vse je krneki. Dobri fotoaparati so Leice, Hasselbladi, Linhoffi sombrero


Kar pa se suma tice... ko sem se slikal z d70 in d100 sem imel okoli 75% slik nad 800 ISO (pac narava mojega dela), pa se narocniki nikoli niso pritozevali, da sem jim naredil slabe slike. Je pa res, da je bilo vse poslano cez imagenomicov software yes

Drugace sem se pa glede suma nehal sekirat ko sem videl sliko Hudobca posneto z Ivanom pri 3200 ISO in obdelano z omenjenim programom.

Drugace se mi pa zdi, da se okoli suma pritozujejo predvsem tisti, ki ceasarkoli drugega od kwanona sploh v rokah niso drzali in so brali visoko laznive teste in pipetkali nerelevantne slike od raznoraznih bednih ``recenzentov``, ki pac navijajo za eno firmo.

Toliko o sumu od mene.
acta non verba!
 0   

rokin_ @rokin_ 14. Avg 2006, 10:14

Ja Noob, dobr da si odprl to temo, da si boš lahko dal duška, ker si res mal preveč smetil v temi Novi nikon.

Odlično.
 0   

ziga @ziga 14. Avg 2006, 10:19

Dokler je ta Nikon-Canon tekma v mejah normale in se izraža preko humorja in zdrave kritike ni nobene panike. Paziti je le potrebno, da ne bo tako kot na sosednjem portalu, ko je tudi v člankih, ki se tičejo CD-RW medijev ali tiskalnikov prisoten Canonov fotoaparat.
Kakor koli se obrne, Nikon ima drugačno filozofijo od Canona, zato imajo posledično drugačno filozofijo tudi njegovi uporabniki. Imam občutek, da izbira fotoaparata (vsaj prvega SLR oz. DSLR) bazira na prvem stiku s fotoaparatom oz. prvi fotoaparat izbirajo oči, nadajlno pripadnost svojemu taboru pa je nekako potrebno izraziti. Forumi so za to idelano mesto. Vem da se vi ti pa tam dobite skupaj na nekih piknikih in me zanima kako se tam Canonaši in Nikonaši gledate?
Življenje ni potica! http://zoomiranlajf.blogspot.com/
 0   

Jan @ghandaed 14. Avg 2006, 10:27

ziga je napisal/a:
Vem da se vi ti pa tam dobite skupaj na nekih piknikih in me zanima kako se tam Canonaši in Nikonaši gledate?


ma poglej saj tu ni zraven nikakršnih osebnih zamer lepo te prosim. Tako, da na piknikih vsi skupaj s pivom v roki odidemo v sončni zahod laugh
acta non verba!
 0   

M_M @M_M 14. Avg 2006, 10:29

Gandalf je v sosednji temi lepo zapisal:
sploh ni važno kaj imaš v rokah....
važno je KAJ IMAŠ V GLAVI!
 0   

M_M @M_M 14. Avg 2006, 10:30

Gandalf je v sosednji temi lepo zapisal:
sploh ni važno kaj imaš v rokah....
važno je KAJ IMAŠ V GLAVI!
devilish
 0   

Jan @ghandaed 14. Avg 2006, 10:49

Pero malo sem bral temo od Nikona D80... laugh laugh laugh


D50 je po oceni practical photography boljši od 350D
(Julijska številka 2006), tako da tole s tujimi revijami ne drži ravno 100%. Daj navedi mi številke kjer so bili objavljeni ti testi. Jaz na pamet vem samo za tole junijsko PP, ko pa se vrnem v Slovenijo pa bom še pobrskal po starih Chasseurs d'images in pop photo revijah.

LP iz Republike Crne Gore sunny
acta non verba!
 0   

gasper trampus @gtyrant 14. Avg 2006, 10:55

ma važno je da je DSLR, pa naj bo to nikon d50 ali d2x oz canon 350d ali 1ds mark II ,čist vseen je.... većina še osnovnih bodijev ne izkoristi. šum je pa itaq ena bedarija.

vsi mate posod preveč šuma,.... pa poglejte 3mp kompakt pa iso 64 k vse šumi pa se nč ne prtožujem. pa poglejte moje fotografije v galeriji če katera res tok šumi da se je ne da gledat. cowboy indian2 devilish
Musick ta kill for !!! ....
 0   

Lenart Senica @lenyn 14. Avg 2006, 11:17

pa šum se pr printu sploh ne opazi
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 14. Avg 2006, 11:25

Fakkk...Waaa, kwa vi govorite, brc, brc, brc v temo... Kwa če bi se vsi mi rajš prvo naučil delat fotke z npr. vstopnimi kompakti in probali iztisnit iz teh škatlc vse in potem prešaltali na dslr, ne pa da folk kup dslrje, pa nima blage veze. Pol pa z 30d ne zna fotke nardit. Kao ker je šmeks, da ga ma (Ker se čuti že ne vem kakšnega fotografa), zraven pa nam v galerijo pošiljajo zblojene snapshote. Takih je na tem portalu kar nekaj.

Pol se pa lahk preseravamo in pogovarjamo o dslr. Vse ostalo je tema!


Lep pozdrav! thumbsup
 0   

Gašper @gaspers 14. Avg 2006, 18:16

Jaz se ne mislim opredeliti Nikon/Canon. Ko bom kupil DSLR (trenutno mam Fuji S5600 in sem presrečen) bom kupil tistega ki bo za svojo ceno ponujal največ.
Me pa kar stisne pri srcu, ko vidim, da si totalni novinci v fotografiji kupujejo 30D ipd. Jaz sem začel s kompaktom za 40k in mislim, da sem ga kar dobro izkoristil.

Vojna med Nikonm in Canonom je brez vezna. zakaj bi se človek opredeljval na eno firmo? Bedarija.
 0   

Miha Rekar @Mih@ 14. Avg 2006, 18:28

Zakaj bi se opredeljeval na eno firmo? Zato, ker v (D)SLR svetu drugače ne gre. Kupuješ pol za tisto znamko in objektivi/fleši/ostala dodatna oprema ni kompatibilna z drugo firmo.

Nikon vs. Canon? Zmagovalec je očiten. Noob je napisal lepo prednosti in slabosti Canona, Nikonaši so pa tiho bigrazz laugh
[url=http://mr-foto.net/zsfb.html][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/blogblog/zsfb_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
[url=http://mr-foto.net/][img:aa918317cc]http://www.kalisce.com/miha/userbars/mihaowner_userbar.png[/img:aa918317cc][/url]
 0   

misfits @misfits 14. Avg 2006, 18:35

Mih@ je napisal/a:
Nikonaši so pa tiho bigrazz laugh


devilish
 0   

Gašper @gaspers 14. Avg 2006, 18:38

Probajmo obdržati debato na nivoju... upset
 0   

rokin_ @rokin_ 14. Avg 2006, 18:59

misfits je napisal/a:
Mih@ je napisal/a:
Nikonaši so pa tiho bigrazz laugh


devilish


očitno se nikomur ne da spuščat v to idiotsko debato
 0   

Lenart Senica @lenyn 14. Avg 2006, 19:04

bravo rokin yes nice


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati