0   

Bogdan @Bogdan444 28. Avg 2006, 17:58

Imam zelo slabo izkušnjo z aparatom Pentax W10 in z njegovim servisom Foto Beseničar. Kupil sem ga za podvodno fotografiranje.

Ko sem v aparat vstavil baterijo, nisem mogel verjeti, da tako tenko tesnilo (0,5mm) drži pritisk 1,5 m pod vodo. Pa ga je. Ampak samo en dan.

Prvi dan sem se potapljal v morju do dovoljene globine in do 30 minut, kot je v navodilih, ga spral, posušil in spet šel v vodo. Naredil sem nekaj fotografij, dokler se ni izpraznila baterija.

Drug dan sem s polno baterijo naredil še nekaj posnetkov na plaži. Po 15 minutah v vodi se aparat ni hotel vključiti. Čez nekaj časa so se pokazale kapljice vode na displayu. Aparat je zalila voda.

Po dopustu sem aparat poslal v pooblaščen servis Foto Beseničar. Tam so mi po nekaj dneh sporočili, da je bila moja napaka, da je aparat zalila voda in mi ne priznajo garancije. Pritožbi in zagotovilom, da sem zaprl varnostni zaklop, niso verjeli. Tako sem vrgel proč dobrih 70 tisočakov.

Glede na slabo konstrukcijo in mojo slabo izkušnjo si upam trditi, da je aparat vse prej kot primeren za potapljanje. Mogoče deluje v snegu in ob nevihti. Prav dolgo pa težko verjamem, da se kdo z njim dalj časa potaplja.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Avg 2006, 07:19

Če resnično nisi naredil nič takšnega, kar bi bilo v nasprotju s pravili garancije, enostavno kontaktiraj preko elektronske pošte "štab" Pentaxa. Obrazloži kaj se ti je zgodilo in mogoče celo ne boš naletel na gluha ušesa...

http://www.pentaxtech.com/ContactUs/contact_navigator.htm#web

info.europe@pentaxtech.be
 0   

iztok @izo 29. Avg 2006, 07:24

itak, to vodotesnost treba vzet z rezervo. fajn je za kakšen dež al pa če ti slučajno v kakšno lužo fotič rukne, da bi se pa s tem ne vem kako potapljel, pa pozabi, obvezno nabavit vsaj kolikor toliko kvalitetno ohišje, sej že vsajka firma dela svoje skoraj (mislim da oly najboljša od vseh, ni pa tudi to za neko orenk potapljanje nad 10m, za tisto je treba met orenk zadevo).
po mojem so vse te finta glede rokavanja skite v dobrem textu garancije, na reklmai je seveda drugač, hehe.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Avg 2006, 07:27

Sam če v navodilih piše, da je najdaljši čas potapljanja 30 minut in največja globina xy potem mene osebno ne briga, če piše v drobnem tekstu, da moraš ta dva faktorja deliti z 2.

Razen, če ti se ti v vodi res ni odpru zaklop in to sploh nisi opazil. Jaz bi ga posušil in še enkrat stestiral - lahko tudi v banji, mogoče se bo pa že tam kaj poznalo.
 0   

iztok @izo 29. Avg 2006, 07:45

to pa ne vem, ziher pa je kakšne zvezdica zraven in potem majhen text na dnu. so zviti, nič ne prepustijo slučajo, vrjemi.
no, upam, da bo zadevo uredil in dobil nov fotič, če je vse tako ,kot pravi.
 0   

Bogdan @Bogdan444 4. Okt 2006, 19:55

Dragi kolegi,

hvala za nasvete in pomoč.

Obrnil sem se na servis v Nemčiji. Tam so bili zelo prijazni in so fotoaparat vsaj preiskusili.

Ugotovili so, da je odlomljen en nosilec in nekaj zrnc mivke na tesnilu. Verjamem, da je aparat spustil zaradi nekaj z očesom nevidnih zrnc mivke, ker je tako tanko tesnilo.

Nosilec naj bi bil odlomljen zaradi padca aparata. Iz slik, ki so jih poslali, je jasno, da zaradi padca nosilec ni mogel počiti, ker bi popokali tudi ostali trije nosilci. Edina razlaga je, da so fotoaparat nestrokovno vlekli narazen na servisu Beseničar.

Aparata mi žal niso popravili ali zamenjali. Tako vam, dragi kolegi svetujem:
- da ne kupujete Pentax "podvodnih" aparatov z 0,5 mm debelim tesnilom, ki spusti že ob nevidnih prašnih delcih;
- da ne dajete v popravilo občutljivih aparatov drvarjem v servisu Beseničar.

Pozdravljeni!
 0   

Janez Šturm @jj65 5. Okt 2006, 06:17

Kar nekaj nas je, ki si želimo dober servis v sloveniji in slovenščini in smo razčarani (bolj ali manj) vsakič ko (spet in spet) poskušamo dobiti spodoben servis. Tako kot pri avtomobilih: najboljši je tisti, ki ima dober servis. Lp J


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati