0   

Replenish @pain 4. Sep 2006, 19:07

Ok ... po dolgem premisleku sem se odločil za nakup canona S3 ... pa sem gledal komplete v trgovini mimovrste ... zdaj me pa zanima .. glede kartic ... koliko slik povprečno spraviš na 1 gb kartico glede na to da ima S3 6M.px. ? ... pa kaj je s temi hitrosmi zapisovanja ... v enem kompletu je ena ki zapisuje 3Mb/sek ... ene sem gledal pa celo 20 Mb/sek ? .... kako je kaj s temi zadevami?
 0   

Miha @sevenmore 4. Sep 2006, 19:23

odvisno je vse od kakovosti slik grin
Zdej nevem kake ima S3 kakovosti, in resolucije, sigurn pa je da ti bo 1GB dovolj če boš slikal pri normalnih pogojih na 4mpix (vsaj mislim da ma tako?), Jst na mojga nikona spravm okol 1000 fotk na 1gb pa uporablam najvisjo resolucijo in najslabso kakovost oz. basic = 1/16 kopresije neki tacga. Zdej je tud odvisno za kaj bos aparat uporablu, fotke bos mogu tko al tko dat na PC, če jih ne boš šel razvijat grin, če pa mislis uporablat vsake tolke al pa za ne amatersko fotografijo, bo 1gb dovolj, mogoče še preveč grin
Glede tega zapisovanja si uzam Eno SanDisk SD kartico za 15000SIT Ultra II Neki tacga, bo zadost za zapisovanje več slik na enkrat on ima zapis 9MB/SEC, bere pa z 10 MB/s!
No upam da sem ti razjasnu pojme! thumbsup
 0   

Replenish @pain 4. Sep 2006, 19:34

hja ... kakorkoli bom slikal nameravam vedno v najvišji resoluciji zaradi naknadne obdelave v photoshopu ... tako da ta kartica bo verjetno ok SD 2 Gb ... samo recimo ta kartica ima hitrost zapisovanja 9Mb /sek .... ena druga Link ima pa 20 Mb .. kar je več kot 2x več .... če se slka po eno sliko ni problem .. samo pri zaporedju več posnetkov kako je kaj s tem ? .. a ne zabije kartice .. glede na to da slika 2,3 slike na sekundo ... se pravi če je slika 4 Mb ... je takoj 10 Mb podatkov na sekundo .... torej je 9Mb na sek prepočasno ? ... ali prav razmišljam?


.. pa še eno vprašanje .. zakaj recimo dve kartici z enako kapaciteto in hitrostjo zapisovanja sta si v ceni zelo različni ?? ..npr ena je 15k druga 30k ???
 0   

Miha @sevenmore 5. Sep 2006, 13:48

Uni 2.3 sec je misljeno pri najmansji resolucijo oz pri basic nastavithah, tko da ne jemat resno, Jst lohk na Nikona spram 2.5slike/s ampak ne zapoune kartico, ker kartica sam pise, to pomen da pomnilnik (buffer) od aparata, dokler se ne zapolne, do takrat slika, in potem ko zapise sliko na kartico je spet prost in lohk naprej slika grin, Slika se prevzaprav dokler je fotoaparat ne zajame shranjena v bufferju potem jo zapise na kartico. Sam menim da ti bo 20mb/sec prevec, ker za S3, ki ni nevem kasen professional aparat je pa kompaktna kamera. Kartica z 20mb/sec je bolj namenjena nekim profičem.
Glede kartic, ki stanejo enake z enako hitrostjo zapisovanja je tako, boljssa izdelava in boljsa firma = vec kesa, slabsa firma, izdelava = manj kesa, kot drugod. Lohk je una za 30k bolj potrpezljiva, oz ce ti pade miljonkrat ju ni nič, oz se noben podatek ne izgubi smile thumbsup
LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati