0   

Sigma @Sigma 28. Sep 2006, 12:46

Zdravo!

Vem da obstajajo close-up predleče, ki se jih privijači na objektiv in je s tem omogočena manjša razdalja do objekta pri fotografiranju. Mene pa zanima ali obstajajo kakšne wide predleče, ki ti malce povečajo zorni kot pri fotografiranju. Včasih kar pogrešam malce širši kot, ampak nakupa extra širokokotnega objektiva trenutno ne pride v poštev.
Objektiv je sigma 18-50 navoj pa je 67mm. Če obstaja me zanima tudi kje se takšno stvarco dobi.Sem gledal po parih internetnih štacunah/prodajalnah pa nisem nič takega zasledil.

Hvala.
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
 0   

iztok @izo 28. Sep 2006, 13:14

se dobi, ampak malo težje, nimajo ravno v vsaki štacuni tega, malo po kakšnem ebayu pobrskaj ipd. ne bo pa kvalitte s to lačo ne vem kaj, pa težko da bo za navoj več kot recimo 58mm.
 0   

iztok @izo 28. Sep 2006, 13:16

drgač je pa ceneješa (ampak manulna) alternativa kakšen peleng 8mm, ki ga ponucaš prek m42 adapterja. optično je za tak širok kot baje zelo fajn, plsoh pa za ceno.
 0   

Sigma @Sigma 28. Sep 2006, 14:08

Thanks, bom pobrskal mal po ebay-u. Ja kar se objektiva tiče mislim da bi tudi ta peleng ki si ga predlagal znal biti predrag. Govorim namrec o parih jurjih stroškov. In pa 8 mm je že skor mal prveč extremno. V mislih sem imel tam nekje 12mm max kar bi zneslo okrok 20mm pri faktorju 1.7 Vem pa da se s takšnimi lečami verjetno ne da dobiti tako širokih kotov in tudi izgubo kvalitete pričakujem, sam za kakšno reportažno bi pa vseeno znalo priti prav.
Sem imel pred časom na probi 12-24 al neki tazga in je bilo skor preveč. 12mm mislim. Takrat nekak nisem potreboval tako širokega kota, zdaj pa bi mi sem pa tja prav prišel pri katerih fotkah.
Bom pogledal za te leče na ebayu če bom našel kaj.
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
 0   

Aleš @lial 28. Sep 2006, 15:01

@Sigma, za par jurjev ne bo nič. Predleče, ki so v cenovnem rangu do 10, 15 jurjev, so enostavno preslabe za dobro fotko. Prva predleča, ki res nekaj naredi je Raynox, ta pa je nekaj preko 150€.
 0   

Sigma @Sigma 28. Sep 2006, 15:06

Aja? Didn't know that. Vem da close-up leče so tam nekje okrog 5k sit, pa sem mislil da je s temi wide podobno. No, pa le kaže da bom moral še malo potrpet in počakat.
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati