0   

iztok @izo 17. Okt 2006, 17:28

http://www.rogerprovins.pwp.blueyonder.co.uk/7seventies.html
yashica lynx zmaga seveda, hehe. sem ga mislil prodat, ampak bo kr v omari ostal, po mojem, za drobiž ga ne dam (na antiki ni bilo nekega zanimanj zanj, očitno folk ne ve več, kaj je kvaliteta nice )
aja, za tiste, ki ne veste o čem je govora, malo branje tukaj, ne bo škodilo
http://en.wikipedia.org/wiki/Rangefinder_camera
leice najbrž poznate, v glavnem to je to.
 0   

Peter Atanackov @Geo 17. Okt 2006, 18:12

ahh rangefinderji so fajn zadeve, ker lahk das gor uber hitre objektive biggrin. Sm zadnc videl posnetke 50mm f/0.75 objektiva, o kolk bi to mel biggrin
 0   

iztok @izo 17. Okt 2006, 18:55

na bolhi lahko kupiš canon 7s z f/0.9 50mm objektivom. mislim, da celo vem, kdo ga prodaja, hehe, sem od njega kupil czj 180/2.8 za pentacon.
samo tak objektiv ima prednost bolj v svetlobi, drgač zan bit bolj oster kakšen drug.
ker zadeve nimajo špegla, je manj treslajev, že zarat tega dobiš ostrejšo sliko (pri malce daljši cajtih) in pa možni so daljši cajti zarat tega.
takšno zadevo imap komot za drobiž, sej ti ni treba leice kupit ipd. kakšen zorkija itd dobiš že za 5k ipd, če maš srečo (meni ga je en enkrat pred nosom vzel, bil je pa kot nov), tudi ruska optika zna bit zelo fajn. tudi tiste yashice so zelo kul, recimo gsn, gx ipd, zelo fajn optika.
moja želja pa je drgač konica hexar af. ima 35/2 objektiv (zelo oster,), ima avtofokus, dela zelo tiho (diskretnost) in nenazadnje, zgleba bl kot trotl kamera (čeprav dobra izdelava, ko pogledaš malo bolje), ne pa kot tista leica ipd, ki kričijo "vkradi me!".


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati