0   

Stanko Mravljak @STANA 24. Okt 2006, 08:41

Na spodnjem linku si lahko ogledate fotografije Krpana 8x8, prvega slovenskega oklepnega vozila 8x8. Kaj menite o fotografijah?

Krpan 8x8
 0   

iztok @izo 24. Okt 2006, 08:54

zgleda kot kakšen kombajn, hehe. o, sej kul, kao naš proizvod in vse, bi blo fajn, da država podpira naše firme, toda!!:
kaj za vraga rabimo te prdalice, nato direktiva ni nobena zaveza, me prav briga, kolk bdp-ja države vlagajo v vojsko, ker ga ziher tudi več kot mi v zdravstvo, bolnice ipd. narod hira, ker ni kje operirat, rak za razrašča, ker moraš čakat na sken eno leto, ker ni opreme itd itd, za neke transporterje in vse druge zgrešene investije pa ni problem pljunit kr nekaj miliard kajneda.
en tak krpan je recimo en "štuk" bolnice, recimo.
pa mi povejte, kaj bolj rabimo.
ok, sej sem kul, samo take zadeve mi pa tolk dvignejo tlak, da ni res, mi je teško komentirat fotke, ki so zelo fajn, baj d mimo.
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 24. Okt 2006, 09:15

izo, jej Persen,pomirja biggrin
 0   

iztok @izo 24. Okt 2006, 09:18

al pa ribe Rofl
 0   

Bojan Fatur @drbojan 24. Okt 2006, 09:19

Ima prou... sleep
 0   

mastif @mastif 24. Okt 2006, 09:37

izo se popolnoma strinjam s tabo. Če bi bilo po moje, ne bi dal za vojsko tolarja!
 0   

Aleš @lial 24. Okt 2006, 09:38

O fotografijah: mogoče je malo veliko prežganih delov, posebej nebo na drugi in četrti fotki že kar moti. Sicer pa čisto solidne fotke za predstavitev. Še najboljša mi je peta (srednja v drugi vrsti)

O (ne)potrebnosti takšnih stroškov: debata o tem, kaj bi lahko kupili če bi... je brezpredmetna in čez mejo demagogije.
Vem da me boste nekateri raztrgali zaradi takega razmišljanja, zato le vprašanje: ko se odpravite z drago opremo v nevarna okolja za dlje časa, jo zavarujete, ali ne? In ali vam pripomba partnerja/staršev/kolegov 'kaj boš metal denar zavarovalnici, raje si kupi kaj drugega', požene kri v glavo, ali ne?
In ko se odločate za nov, kvaliteten alarm v svojem avtomobilu, ali bi ne bilo bolje imeti - recimo - gretje sedežev, ali super radio?

Razorožitev je lepa misel, vendar neuresničljiva.
 0   

iztok @izo 24. Okt 2006, 09:42

ma to glih ne, samo malo več razuma pr vsem tem pa ne bi bilo odveč.
kr spomnite se vseh teh zgrešenih nakupovm od aviona za poslance, pokvarjenih čolnov za policaje, 5x plačanih miz od tistih transporterjev, ki jih imajo v planu naročit (govorim za avione, seveda, ki bodo najbrž koštali največ do zdej). veliko vprašanje je, če sploh iammo hangarja in vso potrebno infrastrukturo za tako bedarijo, sej enako je blo z avionom pa so ga prodali za pol cene potem.
kakšni bedaki, ne morem vrjet, eni otroško bolnico pa gradijo že od kar pomnim.
ni fer, res ni.
 0   

Aleš @lial 24. Okt 2006, 09:45

Saj v bistvu se strinjava, Izo, le da se je treba zraven zavedati, da 'operacija' vzeti iz enega žepa, da bi dali v drugega sploh ni preprosta.
Vsak navija za svoj žep in dokazuje da bolj rabi od drugega, pa to ne velja le za vlado, povsod, celo v domačem okolju se to redno dogaja....

Glede pediatrične klinike se pa strinjava 100% !!!
 0   

iztok @izo 24. Okt 2006, 09:54

eh, samo to bo reku, taka država, ki ji je bolj pomembn to, da ispade lepa na papirju pred kakšnim generalom, kot pa da vlaga v recimo zdravje svojih državljanov, ki so itak gonilo vsega (tudi plačevalci davkov, če tako vzameš, iz katerega se sploh vse financira), je zelo neumna al pa je nekaj zelo narobe z samo mentaliteto.
 0   

milosh @milosh 24. Okt 2006, 10:22

mah ta pediatricna je tut neko preseravanje, ze miljon let se zbirajo prispevki,... pa ni pa ni dnarja pa zemlisca (al kje so ze problemi) pol se gre pa en arhitekt preseravat pa dela nevem kaksne nacrte in neke vrtove v stukih,... raj bi v opremo ulozil, kot pa v preseravanje ce so v stiski z dnarjem

vojska je pa edino prav nardila da ni vzela krpana, ker je slabsi oz je bla ponudba patrije boljsa.
narest oklepnik po zaklucenem razpisu da cist ugaja razpisu je nekaj najlazjega...
 0   

M_M @M_M 24. Okt 2006, 10:40

@lial in izo. Mislim da sta malo skrenila s poti. Stana je verjetno objavil fotografije na foto-portalu z namenom. Morda od foto-portala pričakujemo več fotografske debate. Tisto politično kaj bi, če bi.... Itaq ne bomo nič spremenili.
Na to temo dodam le toliko, da če država res potrebuje oklepnike, zakaj nebi s tem služili domači proizvajalci...

Fotografije so zelo dobre, morda res nekaj svetlih delov, vendar v gozdu in verjetno precej hitrem gibanju krpana dvomim, da bi kdo naredil bolje. Ne vem, ali ste ostali pogledali še fotografije na dveh dodatnih linkih.
Na tejle se lepo vidi fotografija (v ozadju) natisnjena na velikem formatu in izgleda odlično.

http://www.st-ravne.si/portal/modules/htmlarea/imageview.aspx?image=/files/userfiles/viatorvektor/Galerije-internet/Krpan/IMG_0051-2.jpg

Zelo dobra izvedba projekta. Morda napišeš še kaj več o opremi.

Lp M
 0   

Stanko Mravljak @STANA 24. Okt 2006, 11:15

Vse fotografije testiranje Krpana 8x8 so nastale v enem dnevu. Brez solidne fotografske opreme in potrebnega znanja to ne bi bilo izvedljivo. Zelo dobro se je obnesel objektiv Canon 28-70 f/2.8L.
Tudi v slabših pogojih sem lahko naredil solidne fotografije. Uporabljal sem fotoaparat Canon 20D in objektive:
Sigma 15-30 EX 3.5 - 4.5 DG
Canon EF 28-70mm f/2.8L USM
Canon EF 70-200 4L USM
Lp
Stanko


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati