0   

Gregor @Fotonoob 16. Dec 2006, 21:03

Naj najprej povem da sem čisti začetnik v SLR fotografiji, imam eos 400d in objektiv Sigma 18-50mm DC klik. Težava je v tem da avtomatsko ostrenje "ne deluje" in koliko sem prebral na internetu bi moglo delovat v smislu da je objektiv kompatibilen s fotoaparatom. Sem pa tudi nekje prebral da naj bi AF imel težave v prostoru z lučjo. Prosil bi vas za nasvet kako naj ugotovim ali je težava v tem da je objektiv pokvarjen ali je to zgolj problem tipa "malo denarja malo muzike". Pa še to, AF bi naj bil glasen vendar ni nikakršnega zvoka takrat ko bi moral delovat.
Naj pa zraven še povem, da če uporabljam ročno ostrenje mi fotoaparat javi ko izostrim nek predmet (rdeča pikica v kvadratu in pisk).

Hvala za pomoč
 0   

Marijan Ponikvar @martest 16. Dec 2006, 21:58

Preveri, če imaš prave nastavitve na aparatu (za C ali S af), pri objektivu pa AF (sigme so med tistimi objektivi, ki imajo na sebi tudi ta ročni preklop). Avtofokusiranje se sliši in vidi - vrtenje prednje leče.
Če je vse na af, pa stvar ne deluje, preveri (očisti) kontakte...potem pa lahko pomisliš tudi na servis - pred tem, če imaš možnost, pa naredi preizkus še z izmenjavo med bodiji in objektivi (če nimaš znanca z odgovarjajočo opremo, pojdi v trgovino, kjer si svoje nabavil)
Vidim skozi iskalo, torej sem
 0   

Gregor @Fotonoob 16. Dec 2006, 22:33

martest hvala za pomoč
Na aparatu sem poskušal v vseh načinih od čiste avtomatike do čisto ročnega načina in sem 99% prepričan da težava ni tu...bi pa prosil kakega lastnika eos da mi pove če je slučajno kaka finta ki bi jo lahko spregledal, glede kontaktov je stvar čist nova pa se kontakti lepo svetijo tak da tu sigurno ni težave.

pozna kdo kaki servis za sigme v mariboru oz. okolici

hvala
 0   

andrej @kypck 17. Dec 2006, 12:17

lej vidm da te mal zafrkava objektiv, lohk ti povem da mam jst enazga, k ga uporabljam sicer zlo redko, in clo na EOS 400D čist normaln dela, tko da so mogoč res kontakti, al pa un gumb za preklaplanje ročnega in Af, tko k je že martest reku zgori. Lohk pa probava, na mojmu body-u, al pa dava moj objektiv na tvoj body. Če čš me kontakteri na ZS.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati