0   

Janko @yanne 5. Jan 2007, 14:23

Omislil sem si dodatno SD kartico Sandisk ultra II in in še čitalnik kartic Canyon CN-card4 (USB 2.0 high speed). Nekako logično se mi je zdelo, da bo sedaj hitriost prenosa višja kot iz fotoaparata, kjer sem dosegal 6MB/s. A čitalnik zmore le 1- 3 MB/s (hitrost varira bigeek med čitanjem). Poizkusil sem tudi na drugem računalniku tam je dosegel 4MB/s in deloval malenkost bolj stabilno.
"Igral" sem se še z nastavitvami v biosu( vse nastavljeno na HI-speed),... driverji čitalnika, menjavo kabla, različnimi USB porti -vse zastonj.
Ima še kdo kako izkušnjo z omenjenim čitalnikom?

LP.
PS. matična plošča je Intel xx915xx, OS : win XP, sp2
PSA2. Čitalnik se obnaša enako ne glede katero kartico bere: SD, CF,..
 0   

stlux @stlux 5. Jan 2007, 14:52

Kako si pa stestiral hitrost prenosa ?
 0   

Pele @Pele 5. Jan 2007, 15:04

Me rezultati nič ne presenečajo. Bral sem razne teste o čitalnikih različnih proizvajalcev in kljub temu, da so vsi na testu podpirali USB 2.0 so bile hitrosti prenosa zelo različne. "Noname" čitalniki so imeli bolj slabe rezultate. No ko greš v trgovino vidiš čitalec za recimo 2k in še manj, potem kupiš pa isti čitalec od bolj znanega proizvajalca Sandisk, Lexar, Fuji... pa je cena X3 in še več. Verjetno je nekje razlog da je cena taka a ne? smile

Ok sedaj pa k tvojemu problemu. Imaš inštalirane gonilnike za USB 2.0 na tvojem računalniku? Kot vem opreacijski sistem XP na začetku ni imel podporo USB 2.0
 0   

iztok @izo 5. Jan 2007, 15:48

usb2 podpora je vgrajena v sp2 (service pack)in naprej, ta pe je avtomatsko z že vsemi xp-ji naložena, če prav vem. bolj je problem v hardwerju, kar se ne čst šteka z usb driverji. meni racimo na enem acer prenosniku nikakor ne uspe zrihtat usb2 podpore, pa sem probal vse živo že, razen mogoče ponovne celotne inštalacije winsov, vendar je preveč vsega gor, da bi to delal.
 0   

Pele @Pele 5. Jan 2007, 15:51

Citiram:
ta pe je avtomatsko z že vsemi xp-ji naložena

Ne vem če to dobro razumem, vendar so prišli XP brez servis packa. Potem je šele prišel SP1, ki je podpiral USB 2.0 in potem šele SP2. Drži pa če sedaj kupiš nove XP da podpirajo USB 2.0.
 0   

primoz75 @primoz75 5. Jan 2007, 16:05

kupiš SanDisk čitalecin imaš mir. devilish
 0   

Janko @yanne 5. Jan 2007, 16:39

stlux je napisal/a:
Kako si pa stestiral hitrost prenosa ?

Precej simpl - ampak ziher. laugh Polno 1GB SD kartico z okoli 93 raw posnetki sem prenašal na PC.
Iz fotoaparata traja to malo manj kot 3 minute, iz čitalnika pa 7 do 15 minut -kakor kdaj! V obeh primerih na isti USB port računalnika.


XP - ji so 2005 in že imajo USB 2.0 High speed (B.T.W. USB 2.0 še nič ne pomeni, ker vsebuje vse standarde navzdol, pomembno je da podpira high speed oz 480 Mb/s).
Tako PC kot čitalnik podpirata high speed , SD kartica pa naj bi teoretično dosegala 10MB/s.

Glede na to, da se mi na drugem računalniku obnaša bolje, mislim podobno kot Izo, da mora biti neke vrste "hardverska" (timingi) nekompatibilnost ali pa
nekje prihaja do motenj in napak in zaradi tega variabilna hitrost prenosa.

Bom v ponedeljek še malo testiral na drugih računalnikih, menjal kable....

primoz75 je napisal/a:
kupiš SanDisk čitalecin imaš mir. devilish


S canyonom imaš pa čas za ali biere oziroma oboje če imaš dve kartici biggrin
 0   

David @dlicen 5. Jan 2007, 18:22

Tudi meni je, žal, uspel podvig nakupa tega istega čitalca. Ki se kao ponaša s hi speed prenosom in ne vem kaj.

Je izjemno počasen, skoraj primerljivo USB 1.0! Najprej sem ga samo priključil (ker imam XPsp2) in je delal zelo pačasi. Nato sem poskusil inštalirat driver na priloženem cdju (sicer za win2000 in starejše) in zgodila se je cela štala na računalniku (blue screeni na zagonu, fatal errorji, itd), tako, da sem jih seveda takoj odstranil.

Tako mi ostane en cheap crappy čitalec in prepričanje, da Canyon zadev ne bom več kupoval. Pravzaprav razmišljam, da bi ga vrnil v bigbang. Koliko je že zakonski rok za vračanje blaga, ker nisi zadovoljen?
 0   

Janko @yanne 5. Jan 2007, 21:03

No, sva že dva.
Meni se pa prodajna cena tega čitalnika ne zdi ravno "cheap", za 3 kratno ceno sem kupil DVD pekač NEC, ki mi že dobro leto brez problemov služi, pa je v njem porecej več elektronike in sofisticirane mehanike kot v tem čitalniku z enim čipom, kvarcem in nekaj konektorji, ki pa so, cheap (npr. konektor za CF ima zelo mehke nogice in se rade zvijejo).
Ampak na škatli piše: max. transfer rate 480Mb/s. deal Seveda prenos je odvisen od kartice in čitalnik ne bi smel biti ovira za hiter prenos, ampak očitno je!
Preko čitalnika sem poizkusil še pisati na kartico in nekje na sredi se pojavi nek error in vse skupaj se ustavi. (preko fotoaparata nimam nobenih problemov s pisanjem in branjem kartic.)
Vse tako izgleda, da čitalnik ni cheap roba ampak škart roba!
LP.
 0   

Janko @yanne 9. Jan 2007, 17:40

Naredil sem še nekaj testov na drugih mašinah in povsod bere vsaj 2 x hitreje kot na moji. Še to, z mojim računalnikom na kartico zapisujem celo hitreje , kot pa z nje berem. bigeek
Sedaj ne vem več, kje je finta, ......idej nimam več - zato,
LP.
 0   

Janez Šturm @jj65 10. Jan 2007, 07:23

Malo preberi tole:
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-8462
Stvar ni tako enostavna, celo ne za testiranje. Lp J
 0   

ziga @ziga 10. Jan 2007, 07:31

Mojstri ne me strašit...kupil sem ravno ta čitalec dva dni nazaj v Big Bangu. Nisem še ga še sprobal, ker še imam kišto zaenkrat razstavljeno zaradi v gradnje DVD-ja.
A obstaja možnost, da vraga nesem nazaj, če ne bom zadovoljen? Upam da kdo ve to, ker se mi ne ljubi ravno obligacijskega zakonika prebirat.


lep pozdrav...
Življenje ni potica! http://zoomiranlajf.blogspot.com/
 0   

Janko @yanne 10. Jan 2007, 17:17

jj65 je napisal/a:
Malo preberi tole:
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-8462
Stvar ni tako enostavna, celo ne za testiranje. Lp J


Saj ni tako zapleteno kot izgleda.
Se pa lahko zaplete, kot se je v mojem primeru. Mi ne da miru in sem "kopal" še globje in prišel do tegale:

Ko vtaknem kartico v čitalnik (vseeno CF ali SD kartico) se pojavi error nato se vrstijo dogodki (51) na vsako sekundo ali dve dokler je kartica v čitalniku, ne glede na to ali kaj pišem na njo, berem ali je samo notri. Ko jo iztaknem se zapisi nehajo.

Na bratovem računaniku teh zapisov ni, hitrost prenosa pa je pri njemu 5 MB/s.

Kakšna ideja?!

LP.

Ps. Z USB ključi z mojim računalnikom nimam težav berem jih z okoli 16 MB/s.
 0   

David @dlicen 10. Jan 2007, 19:49

@žiga: mislim, da po zakonu v 8 dneh lahko vse kupljeno blago vrneš, no questions asked. razen mogoče za blago na razprodajah.
 0   

Janko @yanne 11. Jan 2007, 21:03

Tako, sedaj je zrihtan in tudi na moji mašini dela s 5 MB/s. confused
Rešitev: dodati "pull up" upor 1k5 med +D USB linije in +3,3V in čitalnik se začne obnašati precej drugače - veliko bolje.
"Znanje" idea sem dobil tu:
http://www.usb.org/developers/docs/
Izgleda pa takole: (Če se bo kdo lotil tega, dela to na lastno odgovornost)!


Tako, sedaj pa vsaj moj Canyon definitivno ni več "cheapo" - če seštejem vse ure, materiala niti ne bom štel, znese to.. coldshower ...ampak občutek, da je sedaj narejeno tako kot mora biti, je pa neprecenljiv biggrin

LP.
 0   

ogabe @ogabe 12. Jan 2007, 09:16

Jaz imam sicer eno starejso verzijo tega (ali pa zelo podobnega) Canyona in sem povsem zadovoljen z njima. Eden mi dela brez tezav in povsem zadovoljivo hitro (beri: hitreje kot kolegu Sandiskov, ter drugemu kolegu Lexarjev firewire reader) na laptopu, drugi pa celo malce hitreje na stacionarni masini. Prav tako nimam nobenih errorjev, bluescreenov in podobnih stvari.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati