0   

miha @mihaaa 22. Jan 2007, 02:58

...no evo sem rekel da po toliko cajta odlasanja bom pa se jaz naredil 1 reportazo...

Kot je ze iz naslova razvidno sem se s punco malo potepal po Belgiji, v lastni reziji, in sicer najvec sva obhodila Bruselj, malo pa sva se zavila v Antwerpen (pristanisce znano po diamantih) in Brugges-u ) ki velja za belgijske Benetke) ter Ostende (ki lezi ob oceanu).

Slikce sem poskusal najti seveda zanimive, tako da tistih klasicnih znamenitosti niti ni toliko v izboru. Sicer je malo vec slikic ampak upam da ne bo nic narobe.

Pa zacnimo.
Torej na kaj najprej pomislimo ob besedi Bruselj,... ?

...ja na "Manekina"..


no to vec ali manj vsak pozna, predvidevam pa da vas malo manj ve da obstaja tudi zenska in pasja razlicica (no jaz sem nasel se 1 opicjo ki se ocitno h necemu pripravlja, je pa trenutno se v fazi razmisljanja biggrin )Da vas spomnem se na par belgijskih znamenitosti, torej

Atomium


in pivaaaNo Belgijci so ocitno nori na Bozicke, ker je po nekaterih ulicah DOBESEDNO iz vsakega okna 1 gledal ven..Na strehah starejsih stavb pa je ogromno razno raznih kipcev, in zacuda se jih veliko pretepa z raznimi zvermi zmaji, ocitno so imeli v starih cajtih veliko problemov s pobeglimi zivalmi iz zivalskih vrtovseveda jim je kdaj kaksna zival tudi usla


so pa baje ze zelo zgodaj poznali elektriko in strelovode smile


V belgiji je na sploh ZELO dosti cerkev, predvsem gotskih, tako da moram dati tudi kaksno tako slikico, prva je Sv. Katarina (Bruselj), za drugo pa ne vem imena, je pa iz Brugge-a.

sv. Katarina


Brugge..


katedrala sv. Mihaelase detajlcek iz ene od cerkva


Ker so cerkve gotske imajo po zunanjosti vse polno ti. (poznam samo angleski izraz) gargoil-s (oz mislim da je slovenski nekaj podobnega kot brbotalniki).. par primerov (tile gargoilcki se mi pa vedno povsod zdijo fenomenalni in jih ponavadi podokumentiram )

Imajo pa Belgijci tudi bolsjake, in eden takih (ki se ga najde celo v vodicih) ki se ga najde na la place du Jeu de Balle, kupiti se da prakticno vse, od pisalnega stroja, do 30 let stare televizije, do vsaj 100 parov ponosenih cevljev, v koncni fazi nic pametnega,.. tole je 1 utrinekNa enem trgov je bilo postavljeno tudi razgledno kolo, seveda se je blo treba malo igrat s casi, predvsem pa (ne)mirno roko (ker stativa cel dan po Bruslju tudi nisem imel veselja s sabo vlact)


no pa se 1 drevored (ki vodi od bazilike proti centru)


malo belgijskega podmladka... ta 2 sta bila sploh zanimiva, ker mu je tisti zadaj porival skejt skozi cev sprednji je pa skakal, in ga po vecini se zadel in naredil (nevemkateri) trik in naprej.. takih se Michael J fox ni zanl delat v Back 2 the Future biggrin Rofl biggrinse malo moderne athitekturemalo moderne arhitekture zdruzene s tradicionalno smile


ker so hise precej ozke in se drzijo druga druge je probelm kako zrusiti vmesno hiso in postaviti drugo, no problem bi bil v Sloveniji, Belgijci pa smo spodprejo 2 sosednji hisi da se ne porusjo in nardijo vmes novo ,.. brez heca.., evo dokumentiranoNo fotografi so pa itak zgodba zase... (se dobro da mene ni kdo slikal)


..se dodatek h tem zgodbam pa so ljudje ki kao nekaj prijemajo.. recimo ta zenska

in kaj je kazala (al pa se celo dotikala... coldshower .. slikca je spodaj, kot sem jaz dojel je blo precej "opolzko", se dobro da ni blo kaksnih otrok zravn biggrin)se 1 detajlov strehe iz Bruggesapa ocean (Ostende) kjer je bilo ze predej temno, poleg tega, ce kdo kdaj namerava fotografirat razne ptice ki lovijo rakce ali skoljke (ne vem) NAJ BO POZOREN NA VALOVE, ker se cloveku mimogrede zapelejo cez nogem,,, preizkuseno dealSe bruseljsko drsalisce in "aj lav brusl"


Po novem letu je bilo takih flas seveda ogromno (ta scena me spominja na tisto ki jo je Noob imel pred kratkim KLIK za NOOBovo sliko... je bila pa moja prva posneta, objavljena pa druga..


No in ker je ze beseda nanesla v to smer pa se ta, posneta posebej za nooba, ostalim pa v opomin da se lepo obnasajte, ker so slo fotovci POVSOD

.
KONIEC

PS. poglejte kdaj sem vam objavil reportazo... to je pozrtvovalnost biggrin

LP

MihaaA
 0   

miha @mihaaa 23. Jan 2007, 10:34

170 hitov pa niti 1 posta,.. a to pomeni da so tako za en drek slike, ali cela reportaza al kako,.. kaksen odziv pa ja dejte... sej fotoreportaze ga ponavadi majo, pa ce so slabe al pa dobre.

lp
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 23. Jan 2007, 10:55

Bogi mihaaa laugh

V redu reportaža, jap!
 0   

miha @mihaaa 23. Jan 2007, 11:05

uzp6 TOOOOOOOOO,

ti me zadne case resujes... mojo samopodobo mislim biggrin .. gremo na na boulanju ce se srecamo
lp
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 23. Jan 2007, 11:52

a veš, da sem bil 100%, da se bomo z vsemi videli, pa grem ravno 27. 1. na roglo za en tedn... No ja, rojstnih dni bo upam, da še veliko, predvsem z našo pomočjo in seveda gonilnimi silami, admini... LP!
 0   

Luka @Antonio_ 23. Jan 2007, 16:01

men kipi niso vsec. pa ne da si jih slabo slikal ampak mi enostavno na slikah niso zanimivi. (na 3/4 slikah so kipi biggrin ) druge slike so zanimive, usec sta mi obe na katerih je vrtiljak pa otrok na obali in una k sedi na tleh pa arhitekture pa ''podmladek''.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati