0   

Aleksander @aleks_oni 2. Feb 2007, 11:48

V battery kitu EOS 400D imam možnost vložka za 6xAA bat. Ko jih napolnim in vstavim, lahko posnamem le 2-3 posnetke. Bat. so nove (2700 mAh)...a ima kdo kakšno izkušnjo ali nasvet?

Poskusil sem jih imet pri sebi na toplem med tem, ko sem fotografiral in jih šele nato vstavil v kit. Ampak - brez uspeha coldshower .

Sem pa premišljeval o nakupu še dodatnih akomulatorskih baterij NB-2L - Li-ion 600 mAh ali 800 mAh, katere bi imel v rezervi namesto klasičnih AA baterij.
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 2. Feb 2007, 11:54

od superk-ja baterije so fajn. jst mam eno original pa eno njegovo (12€) pa se ne spraznijo hitr.
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

chips @chips 2. Feb 2007, 11:59

Sicer nevem zakaj uporabljas AA baterije, ampak vseeno bi stvar morala delovati bistveno dlje. Ponavadi imajo originalne baterije od 700-1400mAh, pa je to dovolj za vsaj 150 posnetkov. Poskusi te baterije uporabit v kaki drugi napravi in bos ugotovil kje tici napaka.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Matjaž Milharčič @MatH 2. Feb 2007, 12:03

Čudna je tale. Imaš možnost preveriti polnilne AA baterije še kje drugje?

Glede na to, da imaš AA baterije samo za rezervo, bi ti priporočal Energizer Lithium AA baterije, ki jih imaš lahko v omari (ali nahrbtniku) 15 let in so od vseh najmanj občutljive na mraz. Niso pa polnilne.
Mogoče še en nasvet za varčevanje baterij: uporabljaj čitalec kartic.
 0   

Aleksander @aleks_oni 2. Feb 2007, 12:52

Baterije sem polnil na dveh polnilcih. Ne vem, zakaj ne deluje. Bom pa le te poskusil na drugih aparatih.
AA bat. pa so le za skrajno silo - saj veš...ko bi moral najbolj šklocat, takrat ti odpovejo bat. Zato imam za skrajno silo tretjo možnost AA bat.
 0   

tjaz ocepek @tjaz 2. Feb 2007, 13:47

Ti canonovi gripi se nekam cudno obnasajo z AA baterijami. Sem imel enak problem z gripom za 20d kjer je to bila serijska napaka in so jo popravili na garancijo. Po tem je bilo nekoliko boljše še vedno pa ne kot bi si želel. Mislim da je problem v tem, da niso vse baterije enake, enako rabljene, in enako napolnjene..... Preizkusi z 6 novimi ki niso za polnjenje. Če bo še vedno enak problem pa pojdi na servis. Drugače pa ti tudi jaz priporočam da si kupiš raje batery pack (original ali neoriginal- pomojem nima veze).
 0   

Aleksander @aleks_oni 2. Feb 2007, 14:24

Hvala "tjaz"...bom poskusil z novimi - enakimi, za vsak primer in za skrajno silo, če bi mogoče res kdaj zmanjkalo energije.

za NB-2L - Li-ion pa bom pogledal...katera se bolj splača in kje imajo kaj ugodno ponudbo.
 0   

Darko @Kremen 20. Mar 2007, 15:28

aleks_oni je napisal/a:
... imam možnost vložka za 6xAA bat. Ko jih napolnim in vstavim, lahko posnamem le 2-3 posnetke. ...a ima kdo kakšno izkušnjo ali nasvet?....

Obstaja nov koncept polnilnih baterij SANYO Eneloop, ki v sebi združuje najboljše lastnosti polnilnih in alkalnih baterij. smile

Ob nakupu so že napolnjene, pri daljšem času shranjevanja ohranijo kar do 85% akumulirane energije (do enega leta).

Omogočajo 1000 polnilnih ciklov in so kar 4,4 x vzdržljivejše od običajnih alkalnih baterij.

Baterija SANYO Eneloop Polnilna AA 4x 2000 MAh..... 15,99 € (3.831,84 SIT)

Dobijo se na:
http://www.comshop.si/article.asp?ArticleID=52168
 0   

daylight @daylight 20. Mar 2007, 15:36

moje priporočilo... neoriginalne baterije na ebay.de

sem jih nabavil par let nazaj.. 5 komadov.. še vedno vse delajo brez problema.. 5 sm jih pa kupil ker so bile res tolk poceni.. okol 3€ komad se mi zdi. (par sem jih potalal smile

s 3mi ali 4imi baterijami rezerve te nikol ne bo strah, da bo kaj zmanjkalo smile
 0   

miha @mihaaa 20. Mar 2007, 17:03

zivjo aleks oni, sam sem imel podoben problem z baterijami 2700mAh, in sicer GP ce se ne motim,... smao da so mi v flesu zelo hitro crknle,.. res zelo hitro, pase nove so ible, vedno pravilno polnjene, spraznjene do konca itd, p ase to vsega max 10x, ampak verjetn omanj,.. no potem sem pomeril s polnilcem za bateirje in so bile 3 ok 1 pa ne,.. no cez 1 mesec se ta 1 ni niti polnila vec... klical em na gambit, oz enaa razlozil situacijo in so mi zamenjali brez problema, najprej so teli vse 4 samo pol pameten kokr sm bil sem jih opozoril da ampak samo 1 ne dela biggrin biggrin , no pol so mi pa smo 1 zamenjali.. tak oda e niso stare vec kot pol leta jih zamenjaj ker ocitno so meli slabo serijo zuni (tudi ce niso gp se zna zgodit da 1 in isti proizvajalc to dela pol pa smo razlicne nalepke gor limajo biggrin
lp
m

ps. ce si iz lj in nimas indikatorja za bateirje se lahko zmeniva.. (pa da ne bo pomote to je enostavna zadeva s 3 led diodami za indikator oz lestvico)
 0   

Aleksander @aleks_oni 20. Mar 2007, 20:25

Baterije...baterije...nikoli niso dobr, če jih ne polniš s pravim polnilcem.

Sam sem tako uredil zadevo, da sem zamenjal polnilec in jih polnil 26h. Ma, zdaj ne delajo težav (morem 3x potrkat). Držijo zelo dolgo, sploh pa v blisakvici. Mislim, da je 50 - 50 odvisno od polnilca in od baterije.
 0   

Robert Purkart @robert_purkart 20. Mar 2007, 20:48

tjaz je napisal/a:
Ti canonovi gripi se nekam cudno obnasajo z AA baterijami. Sem imel enak problem z gripom za 20d kjer je to bila serijska napaka in so jo popravili na garancijo. ....


Tudi jaz sem grip za 20D nesel na servis, kjer naj bi zamenjali vezje. Dali so mi tudi popolnoma nov vložek za baterije, ki ima pozlačene kontakte. Rezultati niso nič boljši. Servis je bil brezplačen, ker je Canon napako priznal in objavil na svoji spletni strani. Potem sem dokupil še 2 neoriginalni 1500 mAh bateriji. Zadeva se vse obnaša precej nepredvidljivo. Popolnoma napolnjeni na Canon-ovem polnilcu (vsaj 2 uri), v začetku na displeju foto aparata tako napolnjenost tudi kažeta. Po približno 100-150 posnetkih, že manjka en segment prikaza napolnjenosti. Če baterije vzamen iz gripa ven in grip odvijačim z aparata, vstavim iste baterije nazaj in pritrdim grip nazaj na aparat, je na displeju spet prikazana popolna napolnjenost. A ne za dolgo. Popolno napolnjenost displej kaže tudi za vsako baterijo posebej, če le to vložim direktno v ohišje aparata. Kljub temu lahko z enim polnjenjem obeh baterij naredim vsaj 400 posnetkov brez uporabe fleša. Več posnetkov v enem dnevu še nisem naredil. Iz preventivnih razlogov pa baterije polnim pred vsakim večjim planiranim fotografiranjem.
Razlika med optimistom in pesimistom? Pesimist ima več informacij.
 0   

ana s. @rebelgirl 1. Apr 2007, 16:03

nič nič


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati