0   

maja @lamakunda 3. Feb 2007, 17:21

gre za printer + scaner, vse v enem, ločene kartuše za vsako barvo posebej in seveda na vsaki kartuši še čip, za vsak slučaj. skratka blazno pametna mašinca, ki se je odločila, da ne dela več po približno dveh letih. ker sem večinoma printala samo s črno kartušo, se je glava zasušila in barv ni več pluvalo ven. čeprav so v kartušah še barve, je pametna naprava ocenila, da bi se že morale spraznit in me pozvala, naj kupim nove. kartuše sem dala resetirat, da zdaj spet kaže, da so polne, glavo sčistit, pa še vedno nič. printa prazne papirje, zdaj tudi črna ne dela več. ima kdo kako čudežno rešitev?
 0   

rok @Just_me 4. Feb 2007, 13:00

to je stalna slabost epsonov niso krive kartuše oz čipi na njih temveč je problem na čipu tiskalnika zamenjaj tiskalnik če ne tiskaš res veliko ne kopuj epsona temveč hp- ja
Lp
 0   

Olaf @Olaf 4. Feb 2007, 14:55

Na žalost ne trpijo samo Epsoni. Sama tehnologija izpisa je taka, da se lahko po daljši neuporabi črnilo zasuši. To velja za vse buble oz. ink-jet tiskalnike, samo da so nekateri bolj dovzetni za to.
Sam sem imel Canon i550. Največjo napako sem storil, ko sem začel kupovati neoriginalne kartuše. Takrat se mi je naprej zamašila modra glava, nato še rdeča (delale so se črte). Pred kakim mesecem pa mi je zadeva v celoti umrla.

Preden je dokončno spustil dušo, pa mi je uspelo glavo nekajkrat očistiti. Malo pogoglaj. Ne vem kako je pri drugih, pri Canonu lahko iz printerja vzameš celo glavo. Malo sem jo namočil, polagal na brisačke ipd. in je nekako šlo. Vse do bridkega konca....
Zdaj verjetno ne bom kupoval drugega kot originalna črnila!
 0   

maja @lamakunda 4. Feb 2007, 16:11

ja, tudi pri epsonu lahko snamem glavo. kako točno naj jo odmočim? a lahko vodo (verjetno toplo) samo od zgoraj nalivam in pač upam na odmašitev ali obstaja še kakšna bolj nasilno-učinkovita metoda?
 0   

Olaf @Olaf 4. Feb 2007, 16:51

Tole sem našel že pred časom:
http://homepage.ntlworld.com/wilf.james/cartclen.htm
Drugače pa Google

Sam sem uporabil destilirano vodo. Malenkost sem jo segrel v mikrovalovki. Nato sem na pladenj položil papirne brisačke ter jih malo namočil. Na njih sem nato postavil glavo. Sama brisačka je nato začela "piti" črnilo. Glavo sem večkrat premaknil, vmes tudi zamnejal brisačko. Ko sem dal glavo nazaj, pa sem zagnal še čiščenje.
V začetku je že samo to pomagalo. Nato pa tudi tako čiščenje ne več in sem se poslužil bolj drastičih metod. Celo glavo sem namočil v toplo dest. vodo. Nato sem uporabil še brisačke ter zalival glavo še z zgornje strani, da je teklo skozi glavo na brisačke. Tudi to je nekajkrat pomagalo.... Zdaj je printer do konca uničen. Verjamem, da sem k temu pripomogel tudi sam, s tem čiščenjem.
Je pa bolje to, kot pa 100€ za novo glavo!!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati