0   

Janez Novak Mlajši @Leicafan 6. Feb 2007, 22:15

V bistvu sem začetnik in me digitalna fotografija zelo zanimiva. Zato bi rad kupil nekaj, kar bi me trajalo en čas. Kolikor so me opozorili naj bi gledal pri digitalcih je št. pikslov ter optični zoom. Svojo izbiro sem zoožil glede na ceno in moje želje:

canon poweshot a700 v kompletu(kartica, baterije,....) nekje 75k(do 315€)
Panasonic DMC-TZ1 nekje spet do 75k v kompletu
Panasonic DMC-LZ5
Canon PowerShot A710 IS

canon 710 mi je že malo predrag. Vendar sem nekje zasledil da ima stabilizator , ki ga a700 nima... Ima pa ga eden od panasonicov!!

Pripravljen sem dati do nekje 75k v kompletu, razen če mislite, da jea710 superioren in da ne bi bilo slabo dat par jurjev zraven(ima 1.mio pik več-stabilizacija, kar a700 nima)

Šlo pa bi predvsem za slikanje narave, živali..

naj grem za 6 mio, 6x... kakšne so kaj slike s panasonicom(5 mio, 10x zoom)

Razen če poznate kak drug fotoaparat, rad pa bi mel optični zoom (vsaj) 6x..

Se priporočam,
Leicafan(former Wild, Kern)
 0   

Peter Atanackov @Geo 6. Feb 2007, 22:33

ja ce bos zivali moras met vsaj 10X zoom, za megapixle naj te pa ne moti.

drugace sem pa slisal lepe stvari o tem Panasonicu z 10X zoomom, ceprav je majhen je zelo dober, pa se stabilizacijo ima.
 0   

Matej Ružič @mat 7. Feb 2007, 11:26

Me pa res zanima kje si slišal karkoli dobrega o TZ1! Daj pošlji kak link da to prečekiramo še ostali! Kolk sem jaz videl ima slike katastrofalne!

Če hočes nekaj z velik zooma in ugodno si poglej fuji s5600, če hočeš pa nekaj manjšega ti pa priporočam canon A700/710 IS iz tvoje izbire!

Lp Mat
 0   

Marjan Sever @BaTeMaN 7. Feb 2007, 12:46

kaj pa kaj takega? http://www.bolha.com/oglas2179712

tole se mi zdi kr ugodno , lahko pa da se motim

sem že skoraj pozabil, da kupujem EOS
 0   

rok @Just_me 7. Feb 2007, 12:46

js bi ti priporočal cenona A710 is ker je bolje dati malo več in imeti nekaj vredo
LP
 0   

Martin Peca @mPECA 7. Feb 2007, 13:06

tisti s3 deluje solidno... pa en kup stvari je zraven... predvsem polnilc... je vreden vsakega tol... khm... evra biggrin
 0   

Janez Novak Mlajši @Leicafan 7. Feb 2007, 22:01

zdaj pa sem v dilemi.

ker sploh nisem nameraval dati toliko denarja ven za ta "hobi". 75k sem imel za najvišjo mejo. Danes sem imel rokovanje z canon eos350. In me je prepričalo, da se morda splačat malo počakat, našparat, pa takrat kupit nekaj kar bo držalo.

Do takrat pa bom potegnil ven staro Konico, morda še kak objektvi dokupim... pa bom preskrbljen.. Nujno da grem v kak tečaj..potem pa ko bom bolje vedel kaj je kaj, pa se odločim za kaj dražjega.

Imam pa vprašanje: canon powershot a710/S3 ima video. Kakšna je kaj kvaliteta videa ter koliko časa lahko snemaš(pri recimo 512mb ali 1giga kartici)? Ali pa ti baterije prej odpovejo?
 0   

Aleksander @discom 7. Feb 2007, 22:46

Filmče delata oba kar dobre,seveda za fotoaparat.
Dolžina posnetka na 1 GB kartici sta podobna:

Canon PS S3 : 640x480/30 fps - 8~9 minut
Tudi če imaš večjo kapaciteto kartice si omejen na filmček z velikostjo 1GB,lahko pa posnameš več filmčkov z 1GB.Najbrž ima neko SW omejitev.

Canon PS 710S : 640x480/30 fps - cca 8 minut

Ker so filmčki posneti v AVI formatu zavzamejo kar precej prostora na spominski kartici.Nekateri novejši modeli fotoaparatov snemajo tudi že v MPEG4 formatu,ki je bolj stisnjen format (a ne prav veliko slabše kvalitete) in je možno na 1GB kartico spraviti do cca 60 minut posnetka.Samo taki fotoaparati so pri nas bolj izjeme kot pravilo.
Poleg tega je fotoaparat namenjen prvenstveno delanju fotografij in je snemanje samo kot dodatna (rezervna) opcija.Zato ne smemo preveč pričakovati od fotoaparata,ko snemamo filmčke.


@Leicafan,baterije bodo že zdržale,bolj bo problem kapaciteta spominske kartice.
Nisi povedal za kaj misliš fotoaparat največ uporabljati (razen za snemanje filmčkov očitno... grin ).Glede na tvoj omenjeni izbor te zanimajo manjši z nekaj več povečave.Med omenjenimi bo sigurno najboljši Canon PS A710S,toda praviš da ti je malo predrag.Mogoče bi vseeno dal kak € več (za nekaj več kvalitete) in si ga privoščil.
Za Panasonica DMC TZ1 sem isto kot Mat slišalo več slabega kot dobrega.
Če te ne moti velikost pa tudi predlog,ki ga je dal BaTeMaN ni napačen (S3).Čeprav se mi zdi,da vsaj glede na ceno ,to ni čisto nova zadeva.Mogoče se tudi motim.Toda če dobro deluje, je tudi rabljen lahko dober.Čeprav vidim sedaj,da je prva cena brez dodatne opreme - spet trik prodajalcev.


Ker se mi zdi,da kot si rekel:

Leicafan je napisal/a:
...Do takrat pa bom potegnil ven staro Konico, morda še kak objektvi dokupim... pa bom preskrbljen.. Nujno da grem v kak tečaj..potem pa ko bom bolje vedel kaj je kaj, pa se odločim za kaj dražjega....
To pomeni kupovati filme,jih skenirati na CD (kdo pa danes drugim sploh še kaže svoje izdelke drugače kot pa na PC-ju),dokupiti kakšen objektiv...itd

Omenjeni projekt ne bo stal nič manj kot tvoj prvotni načrt - nakup solidnega kompakta,s katerim se boš učil in si pridobil nekaj znanja.

Tečaji pa so vedno dobrodošli.
But that's just my opinion. coolthumbsup
But that´s just my opinion...


Nobody Is Perfect , I´m Nobody
 0   

rok @Just_me 8. Feb 2007, 21:48

se strinjam z discomom
če pa si pripravljen malo šparati pa bi ti priporočal s3
LP
 0   

Martin Peca @mPECA 9. Feb 2007, 00:29

film je edina dobra šola... vsaj ne narediš 1200 posnetkov in pol šele opaziš napako... ampak jo opaziš že po prvem razvijanju... kr preveč stane ;P in pol naslednjič paziš da se ta napaka ne ponovi... in znanje s tem dosti hitreje nadgrajuješ kakor z digitalcem... smile


to pa zato ker je človek (kot bitje, da ne bo pomote) len vsak dan bolj in vsak dan manj pazljiv... smile deal


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati