Filmče delata oba kar dobre,seveda za fotoaparat.
Dolžina posnetka na 1 GB kartici sta podobna:
Canon PS S3 : 640x480/30 fps - 8~9 minut
Tudi če imaš večjo kapaciteto kartice si omejen na filmček z velikostjo 1GB,lahko pa posnameš več filmčkov z 1GB.Najbrž ima neko SW omejitev.
Canon PS 710S : 640x480/30 fps - cca 8 minut
Ker so filmčki posneti v AVI formatu zavzamejo kar precej prostora na spominski kartici.Nekateri novejši modeli fotoaparatov snemajo tudi že v MPEG4 formatu,ki je bolj stisnjen format (a ne prav veliko slabše kvalitete) in je možno na 1GB kartico spraviti do cca 60 minut posnetka.Samo taki fotoaparati so pri nas bolj izjeme kot pravilo.
Poleg tega je fotoaparat namenjen prvenstveno delanju fotografij in je snemanje samo kot dodatna (rezervna) opcija.Zato ne smemo preveč pričakovati od fotoaparata,ko snemamo filmčke.
@Leicafan,baterije bodo že zdržale,bolj bo problem kapaciteta spominske kartice.
Nisi povedal za kaj misliš fotoaparat največ uporabljati (razen za snemanje filmčkov očitno...

).Glede na tvoj omenjeni izbor te zanimajo manjši z nekaj več povečave.Med omenjenimi bo sigurno najboljši Canon PS A710S,toda praviš da ti je malo predrag.Mogoče bi vseeno dal kak € več (za nekaj več kvalitete) in si ga privoščil.
Za Panasonica DMC TZ1 sem isto kot Mat slišalo več slabega kot dobrega.
Če te ne moti velikost pa tudi predlog,ki ga je dal BaTeMaN ni napačen (S3).Čeprav se mi zdi,da vsaj glede na ceno ,to ni čisto nova zadeva.Mogoče se tudi motim.Toda če dobro deluje, je tudi rabljen lahko dober.Čeprav vidim sedaj,da je prva cena brez dodatne opreme - spet trik prodajalcev.
Ker se mi zdi,da kot si rekel:
Leicafan je napisal/a: |
...Do takrat pa bom potegnil ven staro Konico, morda še kak objektvi dokupim... pa bom preskrbljen.. Nujno da grem v kak tečaj..potem pa ko bom bolje vedel kaj je kaj, pa se odločim za kaj dražjega.... |
To pomeni kupovati filme,jih skenirati na CD (kdo pa danes drugim sploh še kaže svoje izdelke drugače kot pa na PC-ju),dokupiti kakšen objektiv...itd
Omenjeni projekt ne bo stal nič manj kot tvoj prvotni načrt - nakup solidnega kompakta,s katerim se boš učil in si pridobil nekaj znanja.
Tečaji pa so vedno dobrodošli.
But that's just my opinion.
But that´s just my opinion...
Nobody Is Perfect , I´m Nobody