0   

andrej @kypck 7. Mar 2007, 07:29

Zanima me če je sploh kaj dosti razlike med zgoraj omenjenima flešoma?
Sedaj uporabljam sigmo ef-500 dg st, in nevem če bi se odločil za nakup ef-500 super, seveda z manjšim doplačilom. Zdej pa nevem kako bi bilo z sinhronizacijo? pa če bi blo isto dobr k z mojim dg st? al bi ratala tud kšna slika črna, da nebi bila sinhronizerana? Zanima me še to; če samo super ima enako veliko ročnih nastavitev kot dg?
 0   

Miha @mauss 7. Mar 2007, 16:36

imel sem obe, prodal DG ST in kupil Super, razlika je velika; Super ima možnost ročnih nastavitev, imaš vso 'oblast' nad delovanjem, stroboskop, lahko je master, močnejša je, .... medtem ko imaš na DG ST edine opcije; 1/16, full in TTL.
so pa meniji pri Super dokaj nepregledni, navodila pa obupna.
z nobeno nisem imel problemov, brez pod/preosvetlotev in podobnih zabavnih stvari.
ne vidim razloga, zakaj bi ti Super delala probleme, če jih DG ST ne.
 0   

andrej @kypck 11. Mar 2007, 11:43

Ma a res nima noben izkušenj z sigmino bliskavico EF-500 SUPER (brez DG,oznake). Neki sm sicer najdu nej bi bila manj sinhronizerana, sm me zanima če jo kdo uporablja na digitalu, in kako mu funkcionera ???
 0   

Marko @marko22 15. Mar 2007, 12:26

kypck je napisal/a:
Ma a res nima noben izkušenj z sigmino bliskavico EF-500 SUPER (brez DG,oznake). Neki sm sicer najdu nej bi bila manj sinhronizerana, sm me zanima če jo kdo uporablja na digitalu, in kako mu funkcionera ???


Če boš kupoval rabljeno ZELO pazi. Obstaja milijon različic, ki niso vidne navzven.

Konkretno ti lahko povem za NIkona, ker trenutno tudi sam kupujem bliskavico; da bo zadeva delovala v iTTL na Nikonu D50 ni dovolj le oznaka DG SUPER ITTL NA ampak tudi verzija in letnica izdelave. Ravno danes sem poklical uvoznika za Sigmo za SLO in je zadeva res zelo kočljiva, saj se nekatere starejše verzije ne da niti nadgraditi (nadgradnja stane cca 20 EUR). Trenutno na ebayu eden prodaja DG verzijo vendar pa pravi, da mu ne deluje niti z D50 niti z D200 (oziroma dela le v manual načinu).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati