0   

Primož Čas @CarSirnegaVesolja 1. Apr 2007, 15:21

Trenutno sem pred nakupom DSLR fotoaparata, niham med nikon D80 in pentaxom K10D, toda preden me sk* da se to objavlja drugje, naj povem da pišem zaradi nečesa drugega. Nosim namreč očala z več dioptrije (-5) kot so običajni razponi na kukalih teh fotoaparatov. Sicer ne vem za ta modela točnega razpona, ampak večinoma gredo tja do -3.
Zanima me če pozna kdo kakšno rešitev za ta problem, razmišljal sem da bi šel optiku in če bi zbrusil kakšno lečo in jo potem prilepil na kukalo, a bi bila to sploh možna rešitev? Ne nosim pa tako rad kontatknih leč da bi jih imel notri vedno ko hočem kaj slikat, da ne govorim o tem kako je prislanjat fotoaparat na očala... Ima kdo kake izkušnje s tem?
Hvala
 0   

JureV @JureV 1. Apr 2007, 15:41

jaz ne vem kaj kompliciraš, jaz mam očala sicer mam malo manj dioptrije, ampak brez problemov slikam z njimi, kot da jih ne bi mel
če pa ti je taka sila pol boš pa mogo leče nabavit
[url=http://www.tarok4.com/][img:cb4cc67d4e]http://www.tarok4.com/themes/default/images/t8.gif[/img:cb4cc67d4e][/url]
http://blog.slo-foto.net/jurev/
 0   

Zlotnik @Zlotnik 1. Apr 2007, 16:52

Sam imam tudi dioptrijo -4, ter na desnem fotografskem očesu (biggrin) -5. Nosil sem očala, kar pa me je pri filmskih fotoaparatih (ki imajo zelo veliko iskalo) začelo motiti (pri DSLR-jih ni takih problemov saj je iskalo občutno manjše), zato sem začel nositi leče. Vsakemu fotografu, ki mora nositi očala kontaktne leče zelo zelo priporočam (pa še Zeiss leče maš lahko biggrin), saj olajšajo delo, so (dosti) ostrejše od očal (vsaj meni se zdi tako), in so nasploh zakon! biggrin
Drugače pa karkoli uporabljaš, vedno nastavi dioptrijo na 0 pri iskalu, zato da ne bodo oči trpele po nepotrebnem, ter da boš imel zadosti kvaliteten pogled.

LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati