0   

Marko @Mrsnk 7. Apr 2007, 01:02

Zanima me, če ima kdo izkušnje z nakupovanjem objektivov v Hong Kongu? Ali kakšno informacijo glede nakupov? Hvala Lp M
 0   

Matevž @jarc1 7. Apr 2007, 02:15

z samim objektivom ne - sem pa kupil body tam in so na carini to opazili, tko da sem prišparal borih 40€ in da sem zraven dobil 2 kartici 1gb in torbo. Pazi, da kupuješ v trgovinah, ki ti nudijo garancijo.
Če misliš pa preko interneta, ti pa lahko povem samo, da sem svoj objektiv naročil iz Nemčije in sem ga dobim v dnevu in pol za ceno dokaj konkurenčno hongkonški.
 0   

Marko @Mrsnk 7. Apr 2007, 12:24

Jarc1 hvala za info, imaš mogoče link do strani preko katere si naročil objektiv?

Glede HK, kolega gre tja službeno, pa sem razmišljal o tej nabavi. Kako pa poteka zadeva na carini, je ful kontrole (osebna prtljaga)?

Lp M
 0   

Bojan Stepancic @bododo 7. Apr 2007, 15:48

mislim da je o tem že potekal pogovor na tem forumu.... malo pobrskaj.
Moja izkušnja pa je takšna, da se v končni fazi nisem odločil za nakup kljub temu, da sem pred odhodom v HK naredil skoraj doktorsko dizertacijo o trgovcih v HK-ju in sem mesto poznal skoraj na pamet še preden sem prišel tja (vsaj za trgovine).

Ko sem obiskal vse renomirane trgovine priporočene z strani tujih forumov sem dobil naslednje vtise..... tisti trgovci ki so bili vredni zaupanja so imeli cene skoraj enake kot v nemčiji (izjema so bili kompleti dražjih aparatov v kitu z enim ali dvema objektivoma), tisti ki so pa imeli nižje cene pa so bili bolj loterija... ker loto igram pri nas in ne z velikimi zneski se nisem odločil za nakup..... malo poglej po netu boš takoj našel sezname trgovin kjer naj bi bilo ppoceni in dobro samo jaz nisem dobil takšnega vtisa.....

Zato previdnost...... če boš prišparal par jurjev na objektivu o.k. če pa boš v končni fazi vse zgubil je pa lahko problem.

l.p.
Bojan
 0   

Bojan Stepancic @bododo 7. Apr 2007, 15:52

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=000GnZ


še link do najdaljšega in najstarejšega treda na photo netu na temo hong kong shoops.......


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati