0   

Uroš Uršej @Lucifix 24. Apr 2007, 14:10

Živ,

sem slišal, da vas je kar nekaj obiskalo Toskano, pa me malo zanima ali imate kakšen predlog kaj si je priporočljivo ogledati.

Plan je, da obiščemo Firence, Pizo in še kaj okoli.

Čas izleta: 5 dni
Prebivanje: poceni hostli
Prevoz: avto
Denar: omejen biggrin
 0   

Martin Peca @mPECA 24. Apr 2007, 14:17

siena, san gimignano (srednjeveško "mestece" polno stolpov) včasih jih je bilo mislim da 72... dandanes jih je le še nekaj ostalo...

kaj še... hmmm okolica firenc... fiesole (izgovorjava fiezole)... kdaj pa greste? jst upam da grem za 1.maja... če bo kdo od znanih dol smile


en poceni hostel je tle... 2 zvezdici totalno v centru firenc... (pa jst sm dobil suite sobo, ker je bla moja zasedena ko sem dol prišel... cena pa bla socialna biggrin)

http://www.dormireintoscana.it/AzziLocandadegliArtisti/index.htm
 0   

iztok @izo 24. Apr 2007, 14:39

ja, sienna itak ipd, kakor je že omenil mpeca, da ne zdej tu ponavljam, drgač pa vprašaj koga na faksu arhitekture (jsz sem že malo pozabil vse tiste kraje), kjer organizirajo vsako leto ekskurzijo po toskani, kjer res precej vidiš, samo tempo je tak, da si komaj imena zapomnaš, kje si bil (zraven pa se skicira, tako da sploh nimaš kaj cajta naokoli firbcat).
drgač pa bi za same firence rabu dva tedna, le bi res hotu vse videt tako kot treba, tako da ne si preveč nametat, pa rajš tisto rute, kamor misiliš it, bolj "obdelaj".
 0   

PRIMOŽ BABIČ @CYRIAX 24. Apr 2007, 15:36

Pravkar sem bil v Toskani en teden..in jo prepotoval po celem..
Najlepša je pokrajina dol od Siene-Le Crete( značilne ciprese z hiškami)- od vasi Montepulchiano do Pienza- tukaj se nahajata 2 hiški ,ki sta vednona raznih koledarjih..
Če maš čas, idi na jug Pitigliano-mesto ki raste ven iz skal in zraven par km vstran -Terme Saturnia. To je čudo narave, lepi bazenčki v katerih se ljudje kopajo zastonj.
idealno za fotografijo.
 0   

miha @mihaaa 24. Apr 2007, 16:09

splaca se ti it se do ti. cinque terre, na obali, vasice z natlacenimi hiskami in imajo oz so vcasih imele dostop samo iz morja, najboljse je seveda it z ladjo od 1 do druge,..
je pa to verjetno malo bolj stran
lp
mihaaa
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 24. Apr 2007, 20:53

mihaaa: imam že v načrtu zarisano to pot ja. Sem videl fotografije in skoraj dol padu smile

Kako pa je kaj varnost? Mislim sej vem, če ne čuvaš zgubiš. Bolj me zanima ali je bolje plačat več da avto prenoči v garaži in podobne zadeve...
 0   

Jan Vrhovnik @Palkic 6. Maj 2007, 17:54

Jst sm bil za prvomajske praznike. Firence morš jet pogledat, pizo, san gimignano, sieno itd. Jst sem šel za 4dni (več nisem mogel) in sem si kar par stvari ogledal. Fajn je! smile

Sam firence so zdej drek, k je petnajst miljonov turistov tam in se kumaj premikaš, firence so mi preveč turistične, čeprav kot mesto so pa čudovite.
 0   

Wini @wini 7. Maj 2007, 07:53

za 1maj sm se odpravil do siene ... san gimignano, in tiste pokrajine okoli, potem proti pisi in popoldan proti cinque terre ... kraj manarolo
in gas domow
skupaj 1350km

start je bil 1.5. ob 2zjutraj, povratek 2.5. ob 6 zjutraj
ponoci prides kar hitro do siene (signalizacija po italiji sux - tako da imej zemljevid s sabo ce neves tocno kje zavit)
cez dan pa ... ojojoj ... iz pise vn cirka 60km smo rabli cirka 3ure in pol:)
 0   

Jan Vrhovnik @Palkic 7. Maj 2007, 12:25

Joooj kolkrat smo se mi zgubil... smo gledal na zemljevid in ja kr kr naprej smo šli in smo pršli kr nekam v pm in smo ugotovil da smo narobe v enmu križišču zavil in smo se ene 80km za brez veze vozil pa še noč je bla biere


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati