0   

Aleš @go_pesho 3. Maj 2007, 20:15

Alo

Odločam se nakup digitalca z malo boljšimi zmogljvostmi. No ubistvu mi je glavni okvir cena (do 500€). Močno me je že prepričou Fujifilmov S9600, zdj sm pa zasledu nov model Sonya DSC-H9 in sm spet v dilemi. Pri Sonyu me moti edinole Li-ionska baterija ker je precej nepraktična, ostalo pa je (vsaj zdi se mi) boljše od S9600. Naj povdarim, da so moje izkušnje in znanje povsem na stopnji začetnika.

Če pa kdo lahko svetuje katero drugo znamko in model naj ga ne bo sram in naj to deli z mano grin

Hvala vsem in lep pozdrav...

_____
Pesho
 0   

Damjan @corso 5. Maj 2007, 19:57

Hello. Tudi sam sem bolj zacetnik. Sam imam Fujija in ti ga lalko le priporocam. Sem izredno zadovoljen, imam tudi nekaj frendov, ki se malo bolj resno ubadajo s fotografijo in so tudi sami po preizkusu omenjenga Fujija zadovoljni. Res pa je, da nisem tako na tekocem s Sonyjem. Lp
 0   

Dejan @Stanac 5. Maj 2007, 20:18

Sam osebno uporabljam 9500 že leto dni.
Dela ko grom.
 0   

Aleš @olympus0501 5. Maj 2007, 21:04

Sony DSC-H9 thumbsup , ker je pač Sony ,po ogledu testov na d preview ,ima Fuji za moj okus temačne slike , Sony pa bolj žive!
 0   

nik @xcuse 5. Maj 2007, 22:00

Vzemi fujija. Sam imam sicer fuji s9500, ki me je zelo prepričal, tako da z s9600 nimaš kaj falit. Barve so res super(če slikaš na M dodatne obdelave glede barv skoraj ne rabiš), ostrina je tudi v redu, edino LCD zaslon je malo majhen za pregled slik(težje se vidi če je fotka ostra). Verjetno je fuji tudi eden boljših kompaktov kar se tiče fotkanja športa. V lepem vremenu ti objekt izostri takoj, in ima zelo malo zamika pri slikanju.
Pohvalil bi še funkcijo macro oz. super macro.


LP
 0   

Marko @markk 12. Maj 2007, 19:21

Med tema dvema aparatoma je prepad 1 cele generacije. Vsekakor H9. Tukaj ni dileme. Fuji nima niti IS, niti FD, niti... Škoda nakladat. Ma malo boljši senzor, to je pa tudi vse. Sicer pa ne kupuješ DSLR ampak kompakta, tako da kar H9. Če boš pač hotel super sliko boš pač posegel po DSLR-ju.

H9 ima odlično optiko, kar 15 zooma, uporabno slikanje v popolni temi, odličen ekran, itd... Baterija pa sploh ni slaba, ima kar visoko avtonomnost.

Je isto, kot če bi primerjal Puntota prve generacije in Cliota 2 generacije. Več kot očitno je, kaj vzeti thumbsup


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati