0   

Matej Strašek @MatejStrasek 24. Maj 2007, 15:21

A je to možno? Da pride popravilo flasha tako veliko. Fotoaparat je sicer pod garancijo, samo le te niso priznali ker naj bi bil polit. Zdaj bi bilo verjetno najboljše odnest fotoaparat še kam drugam, da povejo če je tudi tam tako drago. Kam predlagate? (fuji s6500)
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 24. Maj 2007, 15:36

jst pravim, da se ti tega za tak denar ne splača popravljat... lp
 0   

Andrej @fotokaj 24. Maj 2007, 15:41

Vrž u kanto in kupi novega. NAJ bi bil polit? JE bil al NI bil? Če ni bil, *** in razbijaj dokler se jih ne prime, če je res bil, se pa sprijazni s tem, da si ga fental in se ravnaj po prvem nasvetu.
 0   

Matej Strašek @MatejStrasek 25. Maj 2007, 08:35

Kaj pa naj kot popravim. Samo bi še rad odnesel kam drugam na servis, da mi povejo če je tam tudi tako drago. Ne razumem kaj je v flashu takšnega, da stane pol fotaparata.

Polit. Ne vem v bistvu res. Bil sem na zabavi. Ogromno ljudi. Fotoaparat sem imel na rami. Je možno da je padla nanj kakšna kaplja. Čeprav jaz tega videl nisem.
 0   

misfits @misfits 25. Maj 2007, 09:08

MatejStrasek je napisal/a:
Ne razumem kaj je v flashu takšnega, da stane pol fotaparata.

mislim, da je večino tega zneska delo.

MatejStrasek je napisal/a:
Je možno da je padla nanj kakšna kaplja. Čeprav jaz tega videl nisem.

ja pol ni bil polit? kaplja ni isto, kot če ga z vedrom vode poliješ.
 0   

Matej Strašek @MatejStrasek 25. Maj 2007, 09:45

Z vedrom vode definitivno ni bil polit, ker bi potemtakem bil jaz tudi lepo stuširan verjetno. Pa ni bila voda. Na servisu mi je rekla, vino. Čudno se mi zdi vse skupaj. Bom popoldan klical in se še skušal dogovorit.

Sicer pa, kam bi še lahko nesel na servis tega Fujija?
 0   

Martin Peca @mPECA 25. Maj 2007, 13:02

hehe... zanimivo... moj G2 se je že okopal v tuš coli (sladkor na tretjo) pa v alkoholu bil... (ven je prišel prav dober malibu cola) laugh

pa je vedno vse delovalo super... grin eh tudi digitalci niso več uno kar so bili včasih bigrazz

laugh
 0   

Gašper @gaspers 26. Maj 2007, 08:41

Hmm, včasih na servisih rečejo, da je nekaj bilo polito čeprav sploh ni bilo. Mogoče, da bi se izognili garanciji al pa kaj takega. Vem, da je imel kolega podoben problem, saj mu je crknil telefon in ga je nesel na servis. Tam so mu rekli, da je bil fotoaparat polit zato ne dela in se garancija ne prizna. Fora pa je, da ni bil polit nikoli, saj je bil star dva meseca in ga je skos čuval...ne vem...probaj še drugje malce vprašat.
 0   

mrv @ptujchan 13. Jun 2007, 10:26

tudi jaz sem o takih forah slišal ko naši servisi hočejo računat nekaj kaj se bi po pravem moglo na garancijo popravit. ni jim jasno kaj pomeni EU garancija, saj nismo balkanci.
 0   

Peter Zakrajšek @FotoPritisk 13. Jun 2007, 17:49

nismo balkanci? Vsi serviserji se do nas obnašajo kot do klošarjev, preveč popuščanja!

Dej aparat enmu drugmu in naj ga nese na isti servis pa boš vidu kaj bo! Drugač se pa obrni na Fotomehaniko poslovalnico imajo na Rudniku dolenska cesta..
 0   

Zelod @flambirana_oFca 13. Jun 2007, 19:20

Iz svojega posla vem, da so na rezervnih delih take marže, da glava peče.
Recimo firma dobi nek majhen plastičen del, ki ga vse skup ni niti za velikost nohta na palcu, po recimo "?" ceni, ko ga pa zamenjamo, pa je njegova cena vsaj 4×?. Sicer odvisno... pri majjnih delih so cene navite, pri večjih in dražjih ne znese, da daš spet tako maržo. Pa plus delo... in nobeno popravilo s kakršnokoli menjavo dela ne pride skozi pod 70 EUR.

Garancije so pa velik hudič za reševati in popravljati pod okriljem le-teh. Dokler ne poskusite, ne veste kakšen strošek je to serviserju. Naprava ima naprimer 3 leta garancije na delo in 2 leti na rezervne dele. Ko to napravo prodaš, na njej zaslužiš maksimalno 20 EUR. In potem si predstavljaj, da je proizvajalčeva roba katastrofalne kakovosti in maš na mesec vsaj 3 take problematične stranke kjer napake nikakor ne gre odpraviti, vrhovna firma pa ne prizna garancijske zamenjave aparata. Takrat zgubo občuti serviser oziroma prodajalec, ki stranki podari nov aparat ali ji spornega vzame v račun, samo, da ima mir v bodoče.
Pri poceni aparatih to še gre... Ampak iste komplikacije (serijske napake in nestabilnost) se dogajajo tudi pri ekstremno dragih aparatih, ki so cenovnega ranga tam do 25.000 EUR. Če tu serviser pušne in ne zastopnik oz. proizvajalec/dobavitelj... zna pa biti hudo.

In, če združim prvi in drugi odstavek... nekje profitiraš, nekje zgubiš. Preživeti se da pa še vedno odlično. smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati