0   

Matej Ružič @mat 7. Jun 2007, 11:54

Živjo.

Stanje: Na poroki sem naredil nekaj fotografij z aparatom fuji s5600. Pri tem je seveda nekaj fotk, narejenih v prostorih (z ISO nisem hotel it višje od 200 ker je potem šum že zelo izrazit,bliskavica je pač močna kolikor je, z osvetlitvenimi časi pa tudi nisem mogel it pod 1/80 s zaradi gibanja) malce pretemnih, medtem ko imajo nekatere fotke, narejene na soncu okoli treh popoldan precej senc (spet bliskavica je močna kolikor pač je).

Uporabljam program Photoshop CS in se seveda z levelsi, contrastom, .... in ne nazadnje shadow/highlights funkcijami da veliko korigirat. Na žalost pa sem vse slikal v JPEG-FINE načinu (RAW bi bil absolutno boljši, ampak za shranjevanje enega RAW posnetka ta aparat rabi več sekund, kar na poroki seveda ni sprejemljivo) in tako testni printi v velikosti 10*15cm kažejo zelo slabo kvaliteto, skoraj slabšo kot na monitorju pri 25% pogledu (kar se mi zdi skrajno čudno).

Zaenkrat sem slike razvijal le pri COM-SHOPU, sem jih pa tudi poslal še v razvijanje v foto-fantasy in foto-format, kjer pa vse skupaj že nekam dolgo traja in tako zaemkrat ne vem, ali je za slabo kvaliteto kriva kompresija in obdelava ali pa com-shop dela tako slabe printe.

Ima kdo kakšen nasvet kako zadevo uredit tako, da bo na printih 10*15cm izgledalo dobro?

Lp Mat
 0   

Hakan @Hakan 7. Jun 2007, 12:27

Kako to misliš slaba kvaliteta?
A barve so napačne, al je grafika že kockasta?
 0   

Matej Ružič @mat 7. Jun 2007, 12:46

Slednje oziroma slike so na določenih mestih kar malo pikčaste. Pol sem probal vsega malo manj pri obdelavi, tudi manj sem ostril, ampak ni vidne izboljšave na printu.

Lp Mat
 0   

Hakan @Hakan 7. Jun 2007, 12:48

A bi lahko prosim skeneral fotko, da vidmo kašna je. Zdej ti težko rečem bigrazz
 0   

chips @chips 7. Jun 2007, 13:26

Ja, fajn bi blo, ce bi prilepu sliko v polni resoluciji.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Shandor @7hor 7. Jun 2007, 14:36

Morda je tu problem s pikcastimi zmaski, ki se tipicno pojavijo, ko podosvetleno totografijo zelis prekomerno posvetliti - predvsem se to pojavi v zatemnjenih delih.

Pomagaj si s kakim filtrom za odstranjevanje suma z bolj agresivnimi nastavitvami. Verjetno ti bo potem tudi malo pokvarilo detalje - uporabi layerje in ustrezno izrezi detajle ali pa uporabi layerje z razlicni opacityjem, da ne izgubis prekomerno pomembnih detaljev etc.

lp.
 0   

Matej Ružič @mat 7. Jun 2007, 14:54

Sliko raje ne ker mislim da se ženin in nevesta ne bi lih strinjala... confused

Drugače pa ja je tak efekt kot ga je 7hor opisal.

Bom probal...

Mat


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati