0   

Rude @RdBw 30. Jun 2007, 12:15

Ali se je komu ža pojavil kak vroči pixel na tipalu? Ali gre to v reklamacijo ali je stvar podobna kot pri monitorjih (kjer je vse odvisno od posameznega proizvajalca)?
Morda kakšne druge izkušnje ...
 0   

Peter Atanackov @Geo 30. Jun 2007, 13:10

ma ne, to je cist normalno da jih ima, eni jih majo manj, drugi vec, moj 300d jih je mel polno, pa so se celo pri iso 400 v pravih pogojih pojavli, pa ni problema blo. Vazno je da mas ti malo nakljucnega suma, ta termicni je al pa ni, saj tako jaz gledam na to smile.
 0   

Rude @RdBw 30. Jun 2007, 13:20

Zame osebno pa so zelo moteči. Sen nedavno naredil nekaj fotk v zelo temnih pogojih inna črnih delih zgleda, kot da iz stene sveti rdeča lučka. V vsakem primeru je potrebna dodatna obdelava fotke, kar pa mi ni preveč všeč.
 0   

Matej Galič @NeoN 30. Jun 2007, 13:57

Na 400D sem rdeč hot pixel čudežno odpravil bigeek .

Če imaš 400D se mi oglasi pa ti povem kako deal .
 0   

Peter Atanackov @Geo 30. Jun 2007, 14:08

Ja sej drugac pa nebos odpravil kot pa da vzames clone tool v PS-ju. Tudi ne vem v cem je tak hud problem, sej vzame 10 sekund da odpravis, kaj pa ce mas smeti na cipu, sej je isto, dokler ne spuces cipa pa uporabljas clone tool.
 0   

Hakan @Hakan 30. Jun 2007, 14:26

Ko sem imel še E-1 je bilo hot pixlov polno. Največ tega se je pojavlo pri nočnih/astro posnetkih in to sem tako odstranil, da sem vključil vse možne filtre na fotoparatu, ampak je trajal ene 10min da so fotko prečistlo, je pa zelo delovalo. Zdaj na 30D pa tega več ali manj še nisem opazil, ker se tudi takih stvari ne grem več thumbsup
 0   

Rude @RdBw 30. Jun 2007, 15:07

Ja, glede na to, da je aparat totalno nov, me seveda to zelo moti, ker vsako fotko popravljat in iskat tisto točko je zame norija.
Kako se pa kaj proizvajalci odzivajo na reklamacije glede Hot Pixlov?
 0   

Ime Priimek @dunda 30. Jun 2007, 15:41

RdBw je napisal/a:
Ja, glede na to, da je aparat totalno nov, me seveda to zelo moti, ker vsako fotko popravljat in iskat tisto točko je zame norija.
Kako se pa kaj proizvajalci odzivajo na reklamacije glede Hot Pixlov?


Imaš hot in death pixle. Običajno na monitorjih, LCDjih in senzorjih velja, da proizvajalec določi število pik, ki jih "dovoljuje" za normalno uporabo pri konkretnem modelu. Povprašaj na pooblaščenem servisu.

Pri 30D ga tudi sam po enem letu še nisem opazil. Bravo Canon thumbsup
 0   

Rude @RdBw 30. Jun 2007, 16:29

Problem rešen z opcijo v meniju (Pixel Mapping). Upam da se ne bodo množile te pike še naprej. Kar pa se firme tiče, nisem čisto siguren, da so nekateri priozvajalci boljši od drugih. Gre preprosto za loterijo, sigurno pa je pri nekaterih modelih delež z okvarjenimi pixli večji kot pri drugih. Na številnih forumih si lahko preberete koliko je takšnih primerkov (pri vseh najbolj znanih proizvajalcih in vseh njihovih modelih, tudi čisto novih). Hot Pixli pridejo do izrazia komaj v RAW načinu snemanja, JPEG jih pri svoji kompresiji tudi pri najvišjih resolucijah preprosto interpolira in so veliko težje opazni.
 0   

Peter Atanackov @Geo 30. Jun 2007, 17:11

Amm ne da se bi hotel kregat, amapak pri jpgjih bodo cist tolk opazni, ce ne bos imel vzganega kaksnega avtomatskega odstranjevanja hot pixlov oz. kakrsnihkoli oblik obdelave znotraj kamere.

Jpg je "isto" kot raw, le da so podatki v dolocen format "zapeceni" in se ne da vec nic delat z njimi oz. bolj malo. RAW pa ti zapise samo koliko signala ti pride na dolocen pixel, in zato kasneje lahko obdelujemo res kakor hocemo.
 0   

viktor gerkman @gevi 12. Jul 2007, 21:42

Problem niso toliko vroči pixli, pri katerih gre za izvenstandardno občutljivost posameznega pixla (na sliki svetlejši barvni križec), ampak mrtvi pixli. Mrtvi pixli se v jpeg zapisu pokažejo kot bel križec, ki na temnem ozadju lahko zelo moti. Olympus ima v meniju program za izključevanje mrtvih pixlov pixel mapping. Nekateri boljši aparati jih vsake toliko časa testirajo in pobrišejo sami od sebe. Mrtvi pixli na skoraj novem aparatu so vsekakor razlog za zamenjavo, oziroma za servisiranje. Popravljati na nekajsto fotografijah po tri mrtve pixle je prava tortura. Imajo jih tudi veliki senzorji na SLR-jih. Testni Nikon d40x na Digital Camera Review jih ima več, kar govori za slabo kvaliteto izdelave, podobno kot tudi madeži na senzorju pri iste vrste aparatu (forum). Testi v boljših foto-revijah redno testirajo tudi hot in mrtve pixle. Se splača malo pogledat.
 0   

Andrej @blur 12. Jul 2007, 23:18

RdBw je napisal/a:
Problem rešen z opcijo v meniju (Pixel Mapping).


A Canon ima po novem to možnost v meniju?


lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati