0   

domen robek @robekdom 5. Jul 2007, 14:38

Pozdravljeni, odpravljam se na potovanje po sibiriji in mongoliji in mislim s seboj vzeti moj nikon d200 z kar dosti opreme. Kakšni so postopki na meji, je zadosti če ga prijavim na hrvaškem (letim iz zagreba) ali po vaših izkušnjak priporočate ukvarjanje z tem na vseh mejah. Kje so lahko problemi? Ali je potrebno na meji pokazati račune za opremo, če ga vpisuješ? Ali je priporočljivo nesti s sabo garancijske liste, njihove kopije, ali to samo lajša delo tatovom v primeru kraje? kak pameten nasvet? Hvala že v naprej
 0   

Samo Hajtnik @guzman 5. Jul 2007, 15:55

Opremo moraš prijaviti na izhodu iz naše države, saj te bodo drugače carinili naši cariniki, ko se boš vrnil domov. ko imaš enkrat potrjen seznam (predlagam ti, da ga napišeš že doma in naj vsebuje: ime in priimek, naslov, EMŠO, številko potnega lista, datum in seznam opreme in sicer natančen s točnimi nazivi objektivov in serijskimi številkami).

To načeloma zadošča za potovanje po celem svetu, malo komplicirajo Srbi, saj sem moral prijaviti vnos moje opreme v njihovo državo.

Poglej pa še na uradno spletno stran Rusije, če so kake omejitve, mislim pa, da jih ni.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati