0   

Dragan @lippi 11. Jul 2007, 09:26

Že večkrat sem čutil potrebo po njemu.. pa ne mislim samo na fotografijo.. oziroma rabil bi ga za ogromno drugih stvari, prej kot za fotografijo smile

Ne rabim nekih ultra dpi variant, rabim nekaj simple, best value for price! Samo nimam preprosto pojma o skenerjih..

Tako, da če ima kdo kakšen nasvet, izkušnjo, link ali ceno bi mi bil u veliko pomoč!
http://www.draganzlatanovic.com/
http://draganzlatanovic.com/blog
[b:067885716f]Imagination is more important than knowledge...[/b:067885716f]
 0   

iztok @izo 11. Jul 2007, 09:39

a misliš tudi filme skenirat z njim?
 0   

Miran @fisheye 11. Jul 2007, 09:44

Ponudba je kar velika. Povedati moraš kaj več. Kot razumem potrebuješ ploski optični čitalnik. Izbiraj med HP, Epson ali Canon. Nekateri imajo tudi za branje negativ filmov in diapozitivov ma to ni tisto kot ti ponujajo prav namenski. Če ne potrebuješ vsega tega, malo posrfaj po netu ali pa zavij v kakšno bolje založeno trgovino in tam ti vse... včasih so bili testi vsega tega po revijah in v velikih povečavah rezultati precej različni. Edino kar bi ti svetoval, da deš pozornost na kakšen dinamični razpon (svetlobni) zajema čitalnik.

LPM

http://www.google.si/search?hl=sl&q=scanner+test&btnG=Iskanje&meta=
 0   

Dragan @lippi 11. Jul 2007, 10:17

ne, za enkrat nisem nek koristnik filma. nevem pa kolko to vpliva na ceno pri nakupu?

upam, da ne postavljam preveč butasto vprašanje bigrazz katere so "glavne stvari" na katere moram pazit pri nakupu?

če vam lahko dam primer z digitalcem - kaj si želim od skenerja bi mi bilo lažje. rad bi skener, ki bi ustrezal Canonovem A630 (upam da je pravi model:) )
se pravi nekaj da ni cenovno samomorilskega, pa da ima še vedno možnost "M" nastavitev in RAW biggrin

upam, da ste me razumeli, ker če ne se bojim da bom :banned:

http://www.draganzlatanovic.com/
http://draganzlatanovic.com/blog
[b:067885716f]Imagination is more important than knowledge...[/b:067885716f]
 0   

iztok @izo 11. Jul 2007, 10:40

pr skenerjih je zelo pomemben softwer. ponavadi imajo cenejši modeli tudi bl šfoh narjen softwer, ki ne dopušča resno delo ipd. ža zarat tega ne kupuj glih najcenejše. standard za skeniranje (glede softwerja) je vuescan (s katerim lahko dobiš raw file, kakor si napisal, in kasneje obdeluješ recimo v lightroomu ipd) ali pa kakšen silverfast, potem pa hitro zmanjka resnih zadev.
za boljšo tonaliteto ipd je baje boljša, da ime osvetlitev z neonko in ne z ledicami (kt recimo tisti canon lide skenerji ipd).
če hočeš še skenirat film, potem boš hitro poguntal, da si dal premalo za skener, hehe. redki ploski skenerji lahko iz filma res zadovoljivo mero detajlov ven potegnejo (barve in razpon so pr teh novejših dokaj zadovoljive). beri: pod 100k bivših boš za resno delo težko kaj dobil novega. jst imam epsona foto 3200, ki ima možnost skeniranj srednjega formata (ki sem ga dobil zelo ugodno in bolj po slučaju), zdej so že novejši modeli, top so recimo v700 in v750. nekaj boljših modelov ima tudi canon pa še mogoče kak se najde.
za splošno skeniranje objektov (ne filma) so tudi navadni dokaj dobri, čeprav najbrž ni treba bit preveč bister, da ti potegne, da najbrž dražji oz boljši modeli boljš zapišejo barve, imajo večji razpon itd, še nekrat pa moram opozorit, da je zelo odvisno tudi od softwerja.
če hečeš bolj resno film skenirat, ja najboljše imet namenski skener. ti imajo prednost predvsem v tem, da ni stekla vmes in to, da imajo fokus notr (avto ali manual), ki zagotovi, da bo sken zares oster oz. da dabiš maximum ven.
samo za zanimivost, v conrad katalogu sem videl 2 modela plusteka en z drugi brez odprave prask in cena je bla ugodna za nameski skener. sem videl en review in optično so špica, glede razpona bolj šfoh, ampak verjetno še vedno boljš kot en povvprečni nameski skener. da o hitrosti in prenosu ne govorim.

edit:
če vas zanimajo malce boljši skenerji in printerji in vse, kar je s tem povezano, bo ta link kr uporaben (reviews in pa forum)
http://www.photo-i.co.uk/


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati