0   

Ivan Nagy @ursus 11. Jul 2007, 18:59

Oj!

Iščem fotografa za fotkanje tekmovanja v orientacijskem teku OO.cup/2007
( www.oocup.com )

Opis dela:

Gre za 5 dnevno tekmovanje, ki se ga bo udeležilo 1700 tekmovalcev iz 31 držav. Fotografiralo bi se 2 dni in sicer na Veliki planini 26. julija in na Mali planini 27. julija.

O tem kakšne fotografije naj bi se fotkale se bomo pogovarjali po mailu.

Zaželjeno:
1. Visoka stopnja samostojnosti.
2. Lasten prevoz
3. Ne iščem nujno profesionalnega fotografa (ne sanja se mi kakšne so njihove tarife, najbrž precej višje od ponujenega), vseeno pa so zaželjene izkušnje v športni ali kakšni drugi dinamični fotografiji - rad bi videl nekaj fotk, ki si jih posnel/a - po možnosti portfolio na slofoto ali na kakšnem podobnem sajtu.
4. Dovolj kartic za 1700 fotk v jpg
5. Možnost fotkanja v RAW formatu.
6. Vse nastale fotke lahko neomejeno uporabljata tako fotograf kot naročnik.

Plačilo:
stroški + 150 ojro

Zainteresirani prosim pište na orienteeringonline.cup@gmail.com


Lp,
Ivan
 0   

milosh @milosh 11. Jul 2007, 19:53

ce sm prov prebral pride cca 20SIT na fotografijo oz 9 centov? in to kot napisano full size.
sej vrjamem da vam bo nakonc ratal nekoga dobit ampak to je totalno razvrednotenje fotografskega dela. zelo mocno upam da dobite nekoga ki vam bo naredu zanic fotke, se bote vsaj zamisl za drugic.

bi se steku za 150eur za enga amaterja k ma cas in voljo,... sam da si pa omejen na 1700 uredu fotk je pa kr neki. se uni k talajo letake so pomoje vec placani na en letak k tole, ce gledas razmerje cas/komad
 0   

Gregor @GreGor 11. Jul 2007, 20:11

Sam sem kr dosti prefotkal šport: od prve lige v fuzbalu do šmučanja, kolesarjenja,.. in vem kak je s plačilom. Ponavadi je slabo. Samo dvodnevno garanje za 150€ pa se mi zdi že totalni bad.
Se popolnoma strinjam z milosh-em.

lp G.
 0   

Ivan Nagy @ursus 11. Jul 2007, 21:02

Lej, ne da se mi o teh stvareh razpravljat. Vedno je isto. Vedno se najprej oglasijo tisti, ki jim nekaj ni prav. Saj sem napisal da je lahko amater. Sej sem napisal, da nimam pojma kakšne so tarife profesionalcev in da so verjetno precej višje od ponujenega. Kaj naj ti še napišem?? Če bi hotel profesionalca ne bi pisal na slo-foto forum.

In, zaboga, kdo je rekel da pričakujem 1700 "uredu" fotk. Če jih bo 2% "uredu" sem zelo zadovoljen. Ostale pač ponucljive za galerijo tekmovanja.

Zdaj pa še čisto kratka računica:

Tekmovanje traja 6 ur. Torej dela je skupaj 12 ur (+ vožnja do Velike planine in nazaj). 150EUR / 12 = 12.5EUR na uro. To niti ni tako grozno slabo za amaterja. Stvar je v tem primeru pač taka, da je bolj bistvena kvantiteta kot kvaliteta.

Zdaj pa še o "dvodnevnem garanju", GreDol:

En dan bi fotograf sedel na cilju in v isti poziciji fotografiral vsakega prihajajočega tekmovalca (cca 1700 jpeg)
Drugi dan bi 6 ur prosto hodil po planini in fotkal njemu/njej zanimive motive (v RAW formatu, v upanju na kakšno kvalitetno fotko). Nobenega pritiska ni tukaj, ne pričakujem nobenih čudežev, le resen pristop.
Ne zahtevamo nobenih obdelav fotk, to bi naredil sam. Ti samo spraviš na CD to kar si naredil in si opravil.

In zdaj ko delam dobesedno 14 ur na dan (še za jest si komaj vzamem čas) me takele pripombe .... eh.

Aja, Milosh, hvala ti, ker upaš, da bomo imeli zanič fotke. Jaz pa upam, da boš naslednjič ko boš hotel (moral) kupiti cenejši avto, kupil takega ki bo - ZANIČ.
Jao, kero razmišljanje ...

Lp,
I
 0   

Gregor @GreGor 11. Jul 2007, 21:21

Se opravičujem, da sem se vmešal.
S prejšnjim postom tebi verjetno res nisem pomagal, upam pa ,da sem komu drugemu.

lp G.
 0   

Andrej @fotokaj 11. Jul 2007, 21:30

ursus je napisal/a:
Lej, ne da se mi o teh stvareh razpravljat. Vedno je isto. Vedno se najprej oglasijo tisti, ki jim nekaj ni prav.


Naslednji se pa vedno oglasi tisti, ki ima vedno 'dober in pošten' razlog, da delo fotografa podcenjuje! In ja, točno kot praviš - eh ... Sicer pa plačilo ni ravno pod vsako kritiko, vsaj ni v stilu "se boste medtem v zahvalo lahko naučili ravnanja s kompasom in pravilnega teka", tako da tisti, ki mate takrat čas, kar hop u Planine jer tamo nema zime. Za fotografske tarife pa najbrž veš, drugače ne bi tu fehtal ...
 0   

Ivan Nagy @ursus 11. Jul 2007, 21:57

In potem se (obvezno) oglasi še FOTOKAJ ... smile)).
 0   

milosh @milosh 11. Jul 2007, 22:02

napisu si da je to tok simpl fotkat, da pol lahko poklices soseda ki ima kompakta.
kot sm ze prej omenu je to za nekega "zacetnika",... tole supr priloznost sam ne bod pol razocaran nad rezultati
 0   

Aleš @kabel 11. Jul 2007, 22:04

ursus, 6 ur in 1700 fotk najmanj je precej zahtevno tako za fotografa kot za opremo. Glede na to, da mora biti fotoaparat 6 ur prižgan ali kako in stalno fotkati...bo moral tip imeti s seboj kar veliko zalogo baterij in kartic, ako se mu ne bo vs eskupaj pregrelo. Pa upam, da ne bo stal na vročem soncu. Zadeva se sicer sliši zanimivo, a to je delo za dve osebi, ne za eno.
 0   

Ivan Nagy @ursus 11. Jul 2007, 22:47

No, kot kaže bomo dobili enega boljših fotografov s portala Slo-Foto. Še sam sem bil nekoliko presenečen, da se zanima za tole stvar in prav vesel bom, če bo do sodelovanja res prišlo.


In BTW., s pravim pristopom se tudi honorarji višajo ...


Pa veliko dobrih pogodb!
I
 0   

Aleksander @aleks_oni 12. Jul 2007, 01:04

včasih se mi zdi na teh forumih, da je nekdo po domače povedano fauš, ali pa preveč visok.
Sam bi vzel ponudbo (ker sem amater in si želim izkuenj in še 1x izkušenj), vendar, zaradi službene odsotnosti ne bi šlo. V skrajni sili bi preklical obveznosti do podjetja...
 0   

chips @chips 12. Jul 2007, 07:19

Mah, meni se ne zdi tu nic tako zelo strasljivega in oderuskega. Ponujenega denarja res ni dosti, je pa nekaj. Kot je bilo ze povedano, za amaterja je stvar vredu, se lepse pa zato, ker bo (najbrz) prvic dobil 150eur za fotografsko delo. Se pomnite tovarisi, ko ste sami delali za tak (ali se manjsi) denar?

Tako da tisti, ki ima voljo in cas, kar naprej. Drugi pa: ni potrebno vedno s prstom, kot na kakega zlocinca kazat, ce ne ponudi startnih 1k EUR za fotkanje. Live and let live.

[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 12. Jul 2007, 07:53

Avtor je obrazložil vse potrebne zadeve, tisti, ki pa ima še kakšno vprašanje naj uporabi zasebno sporočilo.

Temo zaklepam.
 0   

Peter Bernik @Noob 12. Jul 2007, 10:58

Tudi sam ne vidim v tem nič spornega. Saj je avtor lepo napisal, kakšni so pogoji (avtorske pravice ostanejo), plačilo itd. Torej kdor lahko, gre valda raje pofotkati 2 poroki, če bo delal 6 ur bo itak potegnil cca 200-800 EUR (za vsako), je pa res da bo še par dni potem obdeloval fotke - tukaj mu to ni treba. Ali pa pač kaj drugega. Zapeče DVD, še izbora mu ni treba delati (ok, kar je zanič pač itak takoj zbrišeš). Konec koncev je treba za ta denar narediti 2-3 naslovnici (neto plačilo) ali pa prodati cca 7-8 fotk, narediti editorial...Bottom line: vsi mediji plačujejo slabo, ker je pač to tudi reklama za fotografa. Vzemi ali pusti. Pravi denar pride potem od projektov, ki jih pa dobiš, če imaš ime, ki si ga ustvariš prek medijev, razstav itd.

Isto sem mnenja, da je to za amaterja ok, dobi izkušnje, če naredi dobro si lahko odpre vrata za naprej. Jasno pa je da noben pro ne bo švical 12 ur za 150 EUR. Je pa tudi res, da so lahko rezultati slabi, celo porazni, ker pri amaterju nikoli ne veš kaj boš dobil. Lahko bo pa seveda super. Samo ne veš in riskiraš cel projekt. Tako da milosheva pripomba ni brezvezna grin .

Luc: sem moral to dodati, zdaj ko sem sam v pro fotografiji pač vem kako je to, kakšna so plačila in da ni lahko priti do (dobrih) projektov.

Zaklepam za trajno grin .
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati