0   

Miha Kašar @lutka 13. Jul 2007, 09:27

Pozdravljeni!

Nekoč sem bil lastnik nekaj fotografij na steklu, mogoče celo Puharjevih! Pa me zanima, koliko so te fotografije danes vredne! Hvala vam za pomoč!

P.S. Ker so mi bile odvzete pred skoraj 20 leti, bi se danes, če je vredno, potrudil za njihovo vrnitev!
 0   

iztok @izo 13. Jul 2007, 09:39

tole bi verjetno moral prej na policijo pisat, kot sem, ampak ok.
če so ble res puharjeve (kar dvomim, ne vem, kako bi sploh to dokazal), so vredne precej, ampak ne tolk v dnarju kolkr za kulturo oz. muzeje.
na kakšni dražbi bi jih danes najbrž kr za lep denar prodal, kr zadnje cajte so dost tega puharja po občilih vlačli ipd, ampak definitvno si zasluži pozornost, podobno kot kakšen puch itd.
 0   

iztok @izo 13. Jul 2007, 09:44

aja, če smo že na foto portalu, si tisti, ki ga še ne poznate, poglejte sem za prvo silo
http://sl.wikipedia.org/wiki/Janez_Puhar
 0   

Andrej @fotokaj 13. Jul 2007, 12:40

Fotografov, ki so nekdaj fotografirali na steklo (heliotipija), na Slovenskem sploh ni bilo tako malo (predvsem "po Puharju"), kot tudi še danes niso redke najdbe tovrstnih "steklenih fotografij". Zato kakšne visoke al še manj, omembe vredne vrednosti v finančnem smislu te fotografije nimajo. Da bi izmed fotografij vseh avtorjev ti imel ravno Puharjeve, pa že meji na znanstveno fantastiko, saj obstaja en sam njegov original ... Ni pa izključeno grin
 0   

Miha Kašar @lutka 13. Jul 2007, 17:39

Hvala vam za odgovore! Malo sm zato na Puharja pomislu, ker so bile tiste fotke najdene v krajih, kjer je Puhar bil za fajmoštra...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati